Länk till Vklass

Lärmiljöer

Välkommen att titta in hos oss!

Önskar ni att besöka vår förskola, ring oss för att boka in en tid så tar vi gärna emot er.

Innemiljöer

Vi utvecklar vår lärmiljö efter barnens intressen och de processer som vi befinner oss i. Materialet i vår förskola består av mindre färdiga leksaker och mer kreativt och laborativt material för att gå från de hemlika miljöerna till en kompleterande miljö som ger barnen andra upplevelser. För att uppmuntra till egna initiativ, kreativitet och självständighet är materialen lätta att se och komma åt. Vi använde digitala verktyg för att skapa nya dimensioner och nya spännande miljöer för barnen. Vi har tillgång till dokumentationsskärmar, robotar,easi-scope, projektorer samt ipads.

Det är miljöer som gör att omsorg, lek och lärande ska kunna bilda en helhet för barnet.


Barnen bygger en stjärna på bordet
Ljuslyktor som barnen skapat i ateljén
Bilbana av hängrännor

Utemiljöer

Skogen och naturen är en plats där vi och barnen kan hitta spännande saker att leka med och saker att utforska. Eftersom vi har nära till skogen så går vi ofta dit. Där kan vi följa livet i naturen och årstidernas växlingar.

På uteleken tränas grovmotorik genom att exempelvis hoppa, springa och klättra. Vi leker med snö, vatten, pinnar och mycket annat. Barnen får möjlighet att använda sinna sinnen. Under sommaren har barnen tillgång till att leka med vatten i vår egna vattentunna. Det är roligt och spännande.


Utegård med rutschkana och cyklar
Utegård med stor sandlåda och olika lekredskap
Snöklädd utemiljö

Giftfri förskola

Vårt mål är att miljön som barnen vistas i ska vara en giftfri miljö, vilket bland annat innebär att vi begränsar användingen av kemikalier på förskolan. Det har vi gjort genom att bland annat ha parfymfri tvättkräm, göra egen saltdeg, målarfärger anpassade för barn så det inte gör något om de får i sig det. Vi försöker även att utesluta så mycket plastleksaker som det går och använda träleksaker istället. De plaster vi har är CE märkta.