Välkommen till Ekhamra förskola!

Vår förskola

Ekhamra förskola är belägen vid ett skogsbryn med närhet till Mälaren och Viksängs bibliotek. Huset liknar ”Villa Villekulla” och är omringad av en fantastisk utegård som ger barnen möjlighet till lek och rörelse. Förskolan ligger centralt till med bra bussförbindelser och flera olika lekplatser i närheten.

Ekhamra förskola är en så kallad ”solitär förskola”. Det betyder att vi är en liten förskola med enbart en barngrupp. Vi erbjuder barn plats från det år barnet fyller tre år. Vi har 21 barn i åldrarna tre till sex år. Barnen på Ekhamra är indelade i tre fasta åldersintegrerade grupper. Olika faktorer tas hänsyn till när grupperna formas såsom kön, mognad, barnets enskilda förmågor och styrkor. Vi tycker att mindre arbetsgrupper bidrar till att alla barn ges möjlighet att bli sedda och känna sig värdefulla.

Välutbildade pedagoger med ett brinnande engagemang

Hos oss på Ekhamra arbetar både förskollärare och barnskötare. Vi ser varandras olika kompetenser som en tillgång och strävar ständigt efter att alla ska må bra och utvecklas.

Vi arbetar aktivt med att skapa goda relationer mellan alla som möts i förskolan. Vi tror på att barnen har en vilja att förstå sin omgivning. Därför krävs det aktiva och närvarande pedagoger redo att utforska och förklara det barnen upplever.

I nuläget har vi:

• En förskollärare som är barnpilot
  • En förskollärare med specialpedagogutbildning.
  • Tre medarbetare som har gått brandutbildning.
  • Två medarbetare som gått TAKK utbildning (tecken som stöd). Alla som arbetar här använder tecken som stöd i vardagen.

Måltider

I Ekhamra har vi tillgång till ett eget litet kök där vi pedagoger tillagar både frukost och mellanmål till barnen. Vår lunch får vi från Lillhamra förskolas kök. Maten är varierad och uppskattas mycket av både barn och personal.