Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Enhagens förskola!

Enhagens förskola består av två avdelningar och ligger i området Enhagen strax utanför Västerås.

Vi har nära till Mälaren, grönområden och rika naturmiljöer. På Enhagens förskola arbetar engagerade förskollärare och barnskötare som är lyhörda för barns behov och intressen och tror på det kompetenta barnet.

Fokusområden just nu är förskolans läroplan och undervisning i förskolan.  Vi är också inne i en utveckling av våra lärmiljöer.

Starten på det livslånga lärandet

Välkommen till den kommunala förskolan

Förskolan är det första steget i barnets utbildning. Utbildningen ska lägga grunden till ett livslångt lärande, och omfattar barnets hela vistelse där både lek, skapande, omsorg och lärande ingår. Här får barnen utvecklas på bästa sätt utifrån sina förmågor, i en rolig, trygg och utvecklande miljö.

2023-11-28

Vår förskola ingår i Västerås stads förskoleverksamhet tillsammans med andra förskolor runt om i staden. Vi har en gemensam pedagogisk inriktning som fungerar som ett stöd för att utveckla varje enskild förskola utifrån gemensamma ställningstaganden. 

Västerås stads värdegrund är ”Alltid bästa möjliga möte”. Inom förskolan har vi ett levande värdegrundsarbete där målet är att alla ska lyckas och att alla barn ska få tillgång till bästa möjliga lärande.

Vill du veta mer om oss och våra arbetssätt? Vill du komma och hälsa på?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Varmt välkommen till oss!

Vi renoverar Enhagens förskola

Under renoveringen flyttar vi tillfälligt vår verksamhet till andra lokaler

Enhagens förskola ska renoveras under hösten 2024. I början av augusti flyttar vi därför tillfälligt vår verksamhet till Skogsbackens förskola i Barkarö. Renoveringen beräknas pågå till slutet av december.

2024-05-16

Enhagens förskola ska få nytt värmesystem och en ny och bättre planlösning. Vi kommer bland annat att få en ny ateljé, matsal, och mottagningskök.

I augusti flyttar vi därför tillfälligt vår verksamhet till andra lokaler. Från augusti 2024 kommer vi att vara på Skogsbackens förskola i Barkarö. Förskolan ligger på Gotövägen 9, bredvid Barkaröskolan. Renoveringen beräknas vara klar i slutet av december.

Vi ser fram emot att återvända till nya fina lokaler på Enhagens förskola när renoveringen är klar.

Har du frågor?

Tveka inte att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

  • Du är här:
  • Enhagens förskola