Länk till mer information om IST Home

Fakta

Välkommen till Knattekompaniets förskola!

Vår förskola ligger på Hammarby. I vår närmiljö finns det skog, lekparker och lummiga grönområden.

Området är bilfritt och erbjuder stor variation i barnens olika lekmiljöer. Inom några minuters promenad från förskolan kommer det inom kort att öppnas ett bibliotek.

Förskolan har två avdelningar, det är yngre barn på den ena avdelningen och äldre barn på den andra. Vi startar och avslutar dagen gemensamt och dörren mellan avdelningarna är alltid "öppen". Med endast två avdelningar är det lätt att vara flexibel och låta barnen hälsa på hos varandra. Våra förskollärare och barnskötare har lång erfarenhet och bred kompetens varav några är flerspråkiga.  

Regnbågen: Här går 15 barn som är mellan 1-3 år

Skattkistan: Här går 20 barn som är mellan 3-5 år

När vi startade upp år 2005 fanns det bara en avdelning i huset och namnet Regnbågen kom utav att vi ser regnbågens alla färger som en symbol för mångfald. År 2006 öppnades avdelningen Skattkistan enligt sägnen så finns det en skatt i slutet av regnbågen. Därav valde vi namnet Skattkistan.

Mindre grupper

Vi arbetar på båda avdelningarna med att dela upp barnen i mindre grupper under större del av dagen. Detta för att ge varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och bli sitt bästa jag. Mindre grupper ger större trygghet och barnen får inflytande och ökat lärande.

Kök

Lunchen tillagas i Bäckbyskolans produktionskök och levereras i värmeskåp till oss.
Matsedel finns på förskolan och i vklass för att alla ska kunna se vad som serveras varje dag.
Frukost och mellanmål serverar vi själva på förskolan.