Välkommen till Lillängens förskola!

Vi skapar förutsättningar för varje barns rätt att lära och utvecklas genom att upptäcka och utvecklas tillsammans med andra.

Vår förskola ligger på Viksäng nära till både vatten, skogen och lekparker. Vi har tre unika gårdar utanför förskolan som vi använder varje dag. Hösten 2019 får vi ny inspirerande klätterställning till en av våra gårdar.

På Lillängens förskola jobbar vi som ett team på sex avdelningar med ca 15- 22 barn per 3- 4 pedagoger.

Lillängens förskola jobbar aktivt med trygghet och att vara en säker förskola. Här serveras mat med råvaror från vårt eget kök och materialet på avdelningarna är noga utvalda för att vara fria från farliga gifter.

Avdelningar

Vi erbjuder sex avdelningar med tre till fyra pedagoger på varje avdelning.

* Saltkråkan, här går barn i åldrarna 1-3 år

* Bullerbyn, här går barn i åldrarna 1-3 år

* Hoppetossa, här går barn i åldrarna 1-3 år

* Villekulla, här går barn i åldrarna 3-5 år

* Junibacken, här går barn i åldrarna 3-5 år

* Lönneberga, här går barn i åldrarna 3-5 år

Unikt med våran förskola är att vi har delat upp förskolan i två hus och har tre inhägnade gårdar.