Välkommen till Malmens förskola!

Malmens förskola som ligger i Gäddeholm är den fjärde konceptförskolan i Västerås. Med konceptförskola menas att alla dessa förskolor är byggda på samma sätt och har samma interiör.
Vår verksamhet startade den 12 augusti 2019. För tillfället delar vi lokaler med Gäddeholmsskolan som håller till på undre plan i huset,
förskolan på övre plan.

Området Malmen, där vår förskola ligger, har gett förskolan sitt namn och har också inspirerat oss till våra avdelningsnamn, Diamanten och Rubinen.

Våra avdelningar

Förskolan består av fyra avdelningar fördelade på två småbarnsavdelningar och två avdelningar för de lite äldre barnen.

• Rubinen Röd
    Här går barn som är 1-3 år gamla tillsammans med tre pedagoger.

• Rubinen Gul
    Här går barn som är 1-3 år gamla tillsammans med tre pedagoger.

• Diamanten Grön
    Här går barn som är 3-5 år gamla tillsammans med tre pedagoger.

• Diamanten Blå
    Här går barn som är 3-5 år gamla tillsammans med tre pedagoger.

En dag på Malmens förskola

En dag hos oss innebär en balans mellan fri lek, planerade och spontana aktiviteter både ute och inne, samt lungnare stunder som vila och sagoläsning. Vår verksamhet grundas på förskolans läroplan samt barnens behov och intressen.

Vi är ute minst en gång om dagen på gården eller i närområdet. Vår gård är indelad i tre delar där varje del har sin unika miljö som lockar barnen till lek och lärande på olika sätt. Eftersom förskolan har skogen bakom knuten använder vi oss mycket av naturen i den pedagogiska verkamheten.

Vårt kök

Vår förskola har en matsal och våra två kockar lagar all mat från grunden.