Så här tycker medarbetarna

Varför arbetar vi på Nordanby förskola?

Som medarbetare inom förskoleverksamheten är du det viktigaste vi har, det är våra medarbetare som får verksamheten att fungera. Du hjälper till att få en hel stad att fungera, genom att utveckla och ta hand om våra små västeråsare. Så här tycker våra medarbetare om att jobba hos oss:

Profilbild på Monica, förskollärare på Nordanby förskola

"Vi är första steget i världens utveckling!"

Monica Cervin Lindefalk, 32 år - Förskollärare

Vi är barnens framtid. Vi vet inte vilka yrken de kommer möta, vi måste därför förbereda dem på att ta till sig kunskap på flera olika plattformar.

Digitala verktyg är det jag brinner för och jag anser att det är en arena som vi måste lyfta och tydliggöra för barnen. Det är deras framtid. Vår undervisning måste vara analog, digital, konkret och abstrakt. En digital ateljé erbjuder ett tydligt sätt att arbeta med källkritik. Allt jag ser på en bild/film behöver inte vara sant. Allt jag kan ta till mig från nätet behöver kritiskt granskas. Detta är något som blir viktigare och viktigare i dagens samhälle och därför i vår utbildning. Detta diskuterar jag i barngrupp genom att använda GreenScreen teknik.

Dessutom är det är en enorm tidsvinst för mig som är van att arbeta digitalt. Inget behöver renskrivas, papper kommer sällan bort i digital form och kan ses av flera forum samtidigt. Mycket smidigt när vi exempelvis bokar samtalstider med vårdnadshavare eller för att se utveckling med hjälp av pedagogisk dokumentation.

"För att vi har kommit så långt i vår utveckling, projekterande arbetssätt och för att vi strävar efter att arbeta i mindre grupper"

Nordanbys personal

Varför vill vi arbeta på Nordanby förskola? Citat från våra barnskötare och förskollärare.

• "För här får jag arbete med frihet under ansvar"
  • "För att jag får stöd och möjlighet att ständigt vidarutveckla mig som förskollärare"
  • "För att det känns som vi är en förskola i framkant, vi arbetar pedagogisk och barnorienterat. Vi har 7 avdelningar men alla barn är allas barn och vi känns som ett stort arbetslag. Man känner sig aldrig ensam i sitt arbete"
  • "För att jag får bra förutsättningar för utveckling av vår rektor. Hon är framåtsträvande"