Välkommen till Skogsbackens förskola!

Vår förskola hittar du i Barkarö strax utanför stan i en lantlig idyll. Närheten till Mälaren, olika grönområden och rika naturmiljöer lockar många barnfamiljer till Barkarö.

Glada barn och engagerade pedagoger är vårt signum. Vi är stolta medarbetare som får vara med att utbilda framtidens vuxna. På Skogsbackens förskola hittar du engagerade förskollärare och barnskötare med barnets bästa i åtanke.

Fokusområden just nu är förskolans läroplan och undervisning i förskolan.  Vi är också inne i en utveckling av våra lärmiljöer.

Pysselmaterial på fönsterbräda.

Nominerade till Pedagogiska priset

Här är nomineringarna inom förskola 2019

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Bland årets nomineringar inom området förskola hittar vi flera avdelningar, hela förskolor och enskilda medarbetare från våra kommunala förskolor. Vinnarna utses fredag 6 december.

VISA MER

Nominerade till priset som delas ut av förskolenämnden

• Avdelningen Björnen, Bifrostens förskola
  • Avdelningen Asken, Brandthovda förskola
  • Malena Andersson, Lövängens förskola
  • Petra Ekström, Lövängens förskola
  • Victoria Axelsson, Malmens förskola
  • Rundelns förskola
  • Jasmina Levin, Rösegårds förskola
  • Ros-Mari Ahlbäck, Skogsgårdens förskola
  • Anna och Carina, Avdelningen Lönneberga, Smålands förskola
  • Avdelningen Lönneberga Smålands förskola
  • Avdelningen Misteln, Soltorpets förskola
  • Avdelningen Grankotten, Talltorps förskola
  • Avdelningen Björken, Tortuna förskola
  • Tortuna förskola
  • Malin Bektas, Vasaparkens förskola
  • Anne Pavoson, Vasaparkens förskola
  • Önsta förskola

För andra året i rad har det kommit in rekordmånga nomineringar till Pedagogiska priset. Alla som bor, studerar eller arbetar i Västerås kommun har kunnat nominera.

Fredag den 6 december klockan 11 meddelar förskolenämnden vinnarna av Pedagogiska priset 2019 i stadshuset. Tre pris à 25 000 kronor delas ut i kategorierna förskola, grundskola samt gymnasieskola och vuxenutbildning. Vinnarna meddelas inför prisutdelningen.

• Skogsbackens förskola