Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Slottsträdgårdens förskola!

Vi är en förskola i centrala Västerås med närhet till både centrum och grönområden. Vi är en förskola som inspireras av Reggio Emilias filosofi där barnens tankar och hypoteser skapar innehållet i utbildningen.

Välkommen till oss!


Starten på det livslånga lärandet

Välkommen till den kommunala förskolan

Förskolan är det första steget i barnets utbildning. Utbildningen ska lägga grunden till ett livslångt lärande, och omfattar barnets hela vistelse där både lek, skapande, omsorg och lärande ingår. Här får barnen utvecklas på bästa sätt utifrån sina förmågor, i en rolig, trygg och utvecklande miljö.

2023-11-28

Vår förskola ingår i Västerås stads förskoleverksamhet tillsammans med andra förskolor runt om i staden. Vi har en gemensam pedagogisk inriktning som fungerar som ett stöd för att utveckla varje enskild förskola utifrån gemensamma ställningstaganden. 

Västerås stads värdegrund är ”Alltid bästa möjliga möte”. Inom förskolan har vi ett levande värdegrundsarbete där målet är att alla ska lyckas och att alla barn ska få tillgång till bästa möjliga lärande.

Vill du veta mer om oss och våra arbetssätt? Vill du komma och hälsa på?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Varmt välkommen till oss!

Välkommen till öppet hus

Tisdag 12 mars kl 15.30-16.30

Är du nyfiken på vår förskola och kanske vill söka plats för ditt barn hos oss? Då kan du besöka oss för att få veta mer om förskolan, våra arbetssätt och lärmiljöer. Du får samtidigt träffa några av oss som arbetar på Slottsträdgårdens förskola och har möjlighet att ställa dina frågor till oss. Varmt välkommen!

2024-01-25

Har du inte möjlighet att komma på öppet hus? Kontakta oss så berättar vi mer om förskolan.

Åsa Fredriksson, rektor
telefon: 021-39 41 10
e-post: asa.fredriksson@vasteras.se

Välkommen med dina frågor!

  • Du är här:
  • Slottsträdgårdens förskola