Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Slottsträdgårdens förskola!

Vi är en förskola i centrala Västerås med närhet till både centrum och grönområden. Vi är en förskola som inspireras av Reggio Emilias filosofi där barnens tankar och hypoteser skapar innehållet i utbildningen.

Välkommen till oss!


IST Home Skola

Nytt IT-system för förskolan från den 27 mars 2023

Som vårdnadshavare med barn i förskolan använder du appen IST Home Skola för att hantera ditt barns vistelseschema, anmäla frånvaro och ha dialog med förskolan.

2023-03-23

De kommunala förskolorna och fritidshemmen har bytt till nytt IT-system. Det nya IT-systemet heter IST Home Skola.

Det här gör du i IST Home Skola

Du som vårdnadshavare med barn i förskolan använder appen IST Home Skola för att:

  • lägga in ditt barns vistelsetid (schema för när ditt barn är på förskolan)
  • anmäla frånvaro
  • lämna information om vem som lämnar och hämtar barnet
  • ha dialog med förskolan

Det är enkelt att komma igång och använda IST Home Skola, allt du behöver göra är att ladda hem appen till din iPhone eller Android-telefon och lägga in dina kontaktuppgifter och ditt barns vistelseschema.

Matsedel via appen Skolmaten

För tillgång till förskolans matsedel använder du appen Skolmaten. I appen ser du veckans och kommande veckors menyer. Du kan också se två veckor bakåt. Ladda ner Skolmaten från AppStore och Google Play och välj den förskola du vill följa.

Så kommer du igång med IST Home Skola och Skolmaten

Läs mer om hur du laddar ner och kommer igång med IST Home Skola och Skolmaten på vasteras.se

IST Home - Västerås (vasteras.se)

Elin Jakobsson utsedd till Årets förskollärare på Lärargalan 2022

Lärargalan - Sveriges gala för kunskap

Över 45 000 elever har nominerat sina favoritlärare inom olika kategorier till Lärargalan 2022. Vi är stolta och glada att kunna berätta att Elin Jakobsson, förskollärare på Slottsträdgårdens förskola, utsetts till Årets förskollärare.

2022-10-11

Igår, den 10 oktober, arrangerades Lärargalan på Konserthuset i Stockholm. Galan, som arrangerades för sjunde gången, ger barn och elever en unik röst för att visa sin tacksamhet till läraryrket. Under kvällen fick Elin Jakobsson, förskollärare på språkavdelningen på Slottsträdgårdens förskola i Västerås, motta priset som Årets förskollärare.

Stort grattis Elin! Hur känns det att ha blivit utnämnd till Årets förskollärare?

- Det känns helt fantastiskt! Väldigt omtumlande och omvälvande! Rörd och tacksam för ett sånt ärofyllt pris. Det är barnen som gör att jag varje dag vill gå till jobbet, säger Elin direkt efter galan om utnämningen.

Åsa Fredriksson, rektor för förskolorna Slottsträdgården, Utanby och Vasaparken, var med på galan tillsammans med Elin.

- Så otroligt glad för Elins skull! Hon är så välförtjänt av denna utmärkelse! En engagerad, nyfiken och alltid positiv förskollärare som också inspirerar många i sin närhet. Stolt att ha fått följa Elins utveckling i sin roll från det att jag anställde henne för snart 10 år sen som nyutbildad förskollärare, säger Åsa Fredriksson.

På plats deltog både lärare, politiker, opinionsbildare och representanter från svenskt näringsliv som ville hylla Sveriges lärarkår. Kvällens programledare var Fredrik Wikingsson och Lärargalans grundare Beata Kull. I deras sällskap bjöd galakvällen på prisutdelningar, inspirerande tal och underhållning.

Över 45 000 barn och elever har nominerat sina favoritlärare till Lärargalan 2022

Lärargalan vill påminna om vilket fantastiskt jobb våra lärare gör dagligen. Det är landets elever inom fritidshem, förskolan, lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet och yrkesutbildningen som skickar in nomineringar i form av motiveringar till Lärargalans priser. I år var det över 45 000 elever runt om i landet som skickat in nomineringar för att just deras fantastiska lärare skulle vinna. För att utse vinnarna samlas en jury som analyserar elevernas nomineringar och kvalitetssäkrar de nominerade lärarna.

Juryns motivering till årets förskollärare 2022:

”Läraren skapar trygghet på förskolan i sättet hen bemöter barnen. Barnen känner sig hörda, uppskattade och viktiga genom att hen skapar ett stort förtroende hos barnen, genom att ta tillvara på vad barnen tänker, tycker och uttrycker. Hen ser varje individs bästa egenskaper och bygger vidare på det. Barn känner att de lyckas och kan när läraren stöttar barnen i det sociala samspelet. Läraren gör skillnad varje dag på förskolan.”

Mer om Lärargalan

Stiftelsen Lärargalan är en ideell organisation som sedan 2015 stärker lärarrollen genom att varje år samla in och uppmärksamma 10 000-tals elevers röster om sina favoritlärare, dela ut Årets lärarpriser och skapa fördjupande seminarier.

Larargalan | Sveriges gala för kunskap

$item.alt

Ljusfesten 2022

Ett projekt om, för och genom demokrati

Under hösten har vår förskola deltagit i Ljusfesten - ett samarbetsprojekt, för barn och pedagoger i Västerås stad, som grundar sig i barnkonventionen. Barn och pedagoger har under hösten arbetat med olika tekniker och material för att skapa gestaltningar av deras tankar om vad barn har rätt till. Den 17 november visades verken upp i en utställning i Botaniska trädgården. I videon kan du få en glimt av några av de gestaltningar som ställdes ut.

2022-12-22

Mer om Ljusfesten

Ljusfesten arrangeras av KÅC – Kreativt Återanvändnings Center i samarbete med Västerås Stadsbibliotek, Kreativt bibliotek samt frivilligt deltagande förskolor.

Syftet är att skapa platser för barns tankar och röster att höras och leva vidare. Med ljusfesten vill vi inte bara göra plats för barnen i samhället, utan vi vill skapa möjlighet att mötas, för att lyssna, förstå och bli nyfikna på barns tankar och funderingar för framtiden. ​

  • Du är här:
  • Slottsträdgårdens förskola