Välkommen till Stigbergsgårdens förskola!

Väl inramad av höga träd i ett skogsområde kan du hitta Stigbergsgården, på Ekevägen 18. Du kan resa till oss via busslinje 1, hållplats Odensviplatsen. Åker du bil eller cykel kan du parkera utanför förskolans gård.

Förskolans två första avdelningar byggdes 1966, varav nuvarande avdelning Biet var deltidsförskola ("lekis") och en var fritidshem (idag avdelning Sländan). Stigbergsgården byggdes sen ut med en avdelning (Nyckelpigan) samt kök år 1988. Den senaste utbyggnaden av våra två småbarnsavdelningar blev klara 2006. Nu har vi totalt fem avdelningar.

Utemiljön är indelad i flera gårdar. Runt om byggnaden finns skog och villor. Ekorrar och fåglar inpå knuten är vardag. Vi har närhet till till exempel bibliotek, busslinjer, grönområden och fina lekparker.

Innomhus strävar vi efter flexibla rum i rummen och en lärmiljö som återspeglar pågående undervisning. Lokalerna i sig har stort ljusinsläpp och direkt utsikt över vår skog.

Avdelningar och bemanning

• Gräshoppan 1, barn i åldrarna 1- ca 3 år.
  • Gräshoppan 2, barn i åldrarna 1- ca 3 år.

• Biet, barn i åldrarna ca 3-6 år.

• Sländan, barn i åldrarna ca 3-6 år.

• Nyckelpigan, barn i åldrarna 1-6 år.

Antalet barn på Stigbergsgårdens förskola varierar mellan 85-93 stycken.

Antalet tjänster på hela förskolan är 15-17 stycken.

Undervisning sker i mindre grupper under dagen. All personal samarbetar runt alla våra barn, till exempel vid öppning och stängning samt vid planering, reflektion och utbildning för personalen.

Måltider

Vår kock lagar till alla måltider i köket mitt i byggnaden. Så mycket som möjligt väljer hen ekologiska råvaror. Hen samarbetar med all personal, föräldrar och barn runt matens kvalitet och säkerhet.