Länk till mer information om IST Home

Så här tycker medarbetarna

Vi jobbar med det viktigaste

Som medarbetare inom förskoleverksamheten är du det viktigaste vi har, det är våra medarbetare som får verksamheten att fungera. Du hjälper till att få en hel stad att fungera, genom att utveckla och ta hand om våra små västeråsare. Här kan du läsa mer om vad våra medarbetare tycker om att jobba hos oss.

"Glädje att komma till arbetet"

Therese och Marie, Strandens avdelning

- Vi trivs så bra på Tritons förskola. Det bästa med arbetet här är det nära kollegiala vi har skapat tillsammans. Eftersom arbete inom förskolan innebär en nära kontakt med sina kollegor är det, för oss, viktigt att också ha kul på jobbet. På Stranden arbetar sex pedagoger tillsammans men eftersom vi delat in barngruppen i mindre grupper, arbetar vi i par för att skapa en lugnare- och en förutsägbar struktur för barnen. Det är toppen, säger Therese och Marie. De menar att det bidrar till en positiv arbetsmiljö även för personalen, då en gedigen och välarbetad struktur är A och O.

Fantastiskt närområde att undersöka

Therese har arbetat på Tritons förskola sedan starten 2018.

 

- Det som intresserade mig från början, var alla möjligheter som kommer med närområdet vi har här på Öster mälarstrand. Det skapar verkligen unika lärandemöjligheter för våra barn med det närområde vi faktiskt har. Tänk att få undersöka vatten på riktigt, som det blir med Mälaren precis nedanför förskolan, säger Therese.

 

Marie instämmer och belyser vikten av närheten till olika typer av miljöer i området för att skapa nya erfarenheter hos barnen. Hon fortsätter med att berätta om det pågående projektet som förskolan just nu arbetar med:

 

- Det är viktigt att barnen får vara delaktiga i deras vardag, vilket vi arbetar med varje dag såklart. Direkt efter sommaren satte vi igång med ett projekt som vi döpt till "Barns relation till det som är nära". Tillsammans har vi reflekterat, både i arbetslag och med barnen, vad möter vi egentligen? Vad vill barnen undersöka och möta på utflykterna? Där får närområdet verkligen betydelse för oss, vi kan på en kort promenad undersöka skogen eller Återbruket om det är det barnen är intresserade av just nu.

 

Närvarande och medforskande pedagoger

Projektrubriken som hela förskolan arbetar med just nu, har mynnat ut i olika vägar-, och grenar. Någon grupp har arbetat med skuggor och en annan med gråsuggor. De menar att det är häftigt att se vad som händer när det är barnens intressen som styr. Då blir det mesta ett möjligt undersökande.

 

- Det är viktigt att det är barnens projekt. Men ibland måste vi såklart ge projektet ny glöd, det gör vi genom att vara närvarande och medforskande pedagoger tillsammans med barnen. Det gör att vi märker när vi måste gå in med ny kraft och rikta fokus.

 

- Det blir roligare för oss alla med en vardag som inspirerar- och engagerar, säger kollegorna.