Länk till mer information om IST Home

Vinnare av pedagogiska priset 2020

Avdelningarna Korallen och Vågen

Pedagogiska priset delas varje år ut till framstående verksamheter i Västerås stad. I år blev två av Tritons avdelningar tillsammans nominerade till priset och stod sist som vinnare av det pedagogiska priset 2020.


Avdelningarna Korallen och Vågen blev 2020 tilldelade det pedagogiska priset med motiveringen:

 

"För ert arbete med att utveckla barnen och er förmåga att få barngruppen att bli en tillgång för det enskilda barnet. Viktiga ämnen som demokrati och barnkonvention utforskas i teman samtidigt som er omsorg och trygghet ger barnen mod att utvecklas. Er genomtänkta struktur ger liv och kreativitet där alla får växa utifrån intresse och nyfikenhet. Ni är en verksamhet som gör skillnad!".

 

Avdelningarna blev nominerade av en vårdnadshavare vars två barn går på förskolan. Nomineringen tillkännagav avdelningarnas gedigna arbete med demokratifostran, alla barns rätt till utbildning-, samt pedagogernas glädje inför sitt arbete. Vilket genomsyrar hela Tritons förskola, vilket betyder att vi alla med en anknytning till förskolan är vinnare i det pedagogiska priset 2020. Det känns särskilt härligt att bli tilldelade priset just i år när förskolan som så många andra branscher är under ett extrem påverkan. Det visar verkligen att vårt arbete är betydelsefullt och gör skillnad!

 

Nu går vi snart in i 2021 med extra energi till följd av det fina priset. Tack!