Välkommen till Vasaparkens förskola!

Vi är en förskola i centrala Västerås med närhet till både centrum och grönområden. Vi är en förskola som inspireras av Reggio Emilias filosofi där barnens tankar och hypoteser skapar innehållet i utbildningen.

Välkommen till oss!

Starten på det livslånga lärandet

Välkommen till den kommunala förskolan

Förskolan är det första steget i barnets utbildning. Utbildningen ska lägga grunden till ett livslångt lärande, och omfattar barnets hela vistelse där både lek, skapande, omsorg och lärande ingår. Här får barnen utvecklas på bästa sätt utifrån sina förmågor, i en rolig, trygg och utvecklande miljö.

2022-11-24

Vår förskola ingår i Västerås stads förskoleverksamhet tillsammans med andra förskolor runt om i staden. Vi har en gemensam pedagogisk inriktning som fungerar som ett stöd för att utveckla varje enskild förskola utifrån gemensamma ställningstaganden.

Västerås stads värdegrund är ”Alltid bästa möjliga möte”. Inom förskolan har vi ett levande värdegrundsarbete där målet är att alla ska lyckas och att alla barn ska få tillgång till bästa möjliga lärande.

Vill du veta mer om oss och våra arbetssätt? Vill du komma och hälsa på?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Varmt välkommen till oss!

$item.alt

Ljusfesten 2022

Ett projekt om, för och genom demokrati

Under hösten har vår förskola deltagit i Ljusfesten - ett samarbetsprojekt, för barn och pedagoger i Västerås stad, som grundar sig i barnkonventionen. Barn och pedagoger har under hösten arbetat med olika tekniker och material för att skapa gestaltningar av deras tankar om vad barn har rätt till. Den 17 november visades verken upp i en utställning i Botaniska trädgården. I videon kan du få en glimt av några av de gestaltningar som ställdes ut.

2022-12-22

Mer om Ljusfesten

Ljusfesten arrangeras av KÅC – Kreativt Återanvändnings Center i samarbete med Västerås Stadsbibliotek, Kreativt bibliotek samt frivilligt deltagande förskolor.

Syftet är att skapa platser för barns tankar och röster att höras och leva vidare. Med ljusfesten vill vi inte bara göra plats för barnen i samhället, utan vi vill skapa möjlighet att mötas, för att lyssna, förstå och bli nyfikna på barns tankar och funderingar för framtiden. ​

• Vasaparkens förskola