Länk till mer information om IST Home

Möt oss på digital mässa

19 november, klockan 8.30-18.00

Möt oss på den digitala gymnasiemässan. Där kan du chatta med oss, se på filmer, läsa om skolan och ladda hem material om skolan. Ett digitalt möte för att du ska få mer kunskaper om skolorna.

Vad är digitala gymnasiemässan för något?

På den digitala gymnasiemässan går du in i en 3D-miljö som är så lik en fysisk mässa som möjligt. Västerås skolor är med på den rikstäckande mässan i Sverige som anordnas av www.gymnasium.se. Vi har dock blivit lovade en speciell mässhall för Västerås och Västmanland. Du kommer också att bli matchad till skolor i Västerås när du fyller i dina frågor om var i Sverige du vill läsa och att du då önskar Västmanland eller Västerås.


På mässan har varje skola en egen monter där du har möjlighet att:

  • Läsa på om skolan
  • Chatta
  • Videosamtala
  • Se filmer och bilder
  • Se webinarium
  • Ladda hem broschyrer och programblad


Det går också att be om att vi ringer upp dig med videosamtal om du hellre föredrar att ställa frågan direkt till oss.


Mässan är öppen för elever i årskurs 9 och deras vårdnadshavare. Vi ser helst att vårdnadshavare kan logga in sig från 14.30 och framåt eftersom många skolelever deltar i mässan under dagen och våra chattrepresentanter är begränsande i antal. Eleverna är självklart välkomna att besöka oss fler gånger under dagen, men då gärna efter kl. 14.30. Mässan kommer att finnas kvar även under fredagen 20 november och lördagen 21 november. Det går dock inte att chatta med oss då men ni kan se filmer och läsa om oss dessa dagar.

Vilken webbadress är det till mässan?

Mässan är på webbplatsen www.gymnasium.se, där kommer du enkelt se var du klickar dig vidare in till mässan. Nedan finns också en direktlänk in till mässan.


Direktlänk in till registrering och gymnasiemässan


Registrera dig och svara på frågor

Du kommer att behöva registrera dig med en mejladress och skapa ett lösenord innan du går in. När du kommer in får du svara på några frågor. Beroende på hur du svarar blir du matchad med olika skolor som passar dig. Du kommer dock att kunna gå och besöka alla skolor på mässan.

 

Webbläsare

För bästa upplevelse ska du använda Google Chrome, även Firefox och Safari ska fungera men är inte optimalt.


Vid tekniska frågor under dagen

Om du funderar över tekniska delar under mässan kan du chatta med dem i receptionen på mässan, chatta på gymnasium.se eller mejla till event@educations.com.


Om den digitala gymnasiemässan

Den digitala gymnasiemässan drivs av företaget gymnasium.se. Skolorna som medverkar har köpt in sig på en plats för att medverka på mässan. Mässan är öppen mellan 19-21 november men Västerås stads kommunala gymnasieskolor kommer att bemanna framför allt den 19 november. Då har vi också öppet i chatten en timma längre än vad som står på riksmässan.


Varmt välkommen!

  • Du är här:
  • $crumb.name /
  • IM-program /
  • Möt oss på digital mässa