Välkommen till Apalbyskolan
-möjligheternas skola!

Apalbyskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har även grundsärskola fördelat på årskurserna 1-6. Apalbyskolan är belägen i ett naturskönt område i Västerås norra stadsdelar, Gryta. Skolan har ett eget fritidshem.

Höstterminen 2022

Höstterminen pågår mellan 16 augusti till och med 22 december 2022

Om du har barn på vår skola hittar du information om höstterminens aktiviteter i vår lärplattform Vklass.

2022-08-16

Om du är intresserad av vår skola och vill veta mer om vårt arbetssätt är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Vi i femman!

Apalbyskolan 5A blev tvåa i Vi i femman Västmanland!

Klass 5A kämpade starkt i slutfinalen i Vi i femman Västmanland och kom tillslut på en värdig andra plats.

2022-03-21

Den 22 mars deltog klass 5 A i första kvartsfinalen i Vi i femman 2022 och gick vidare. Efter att ha tagit hem segern i tredje kvartsfinalen och även gått segrande ur semifinalen var det bara slutfinalen kvar den 1 april.

Semifinalen mot Fryxellska skolan 5B var jämn och fick avgöras med en utslagsfråga men Apalbyskolan tog hem segern även denna gång.

Glädjen är stor i klassrummet och en hejarramsa finns så klart:

" Vi är smarta, vi är coola vi ska äga varje skola vi gör femman till en fest vi är de som kämpar mest åååhhh Apalby!"

Om vi i femman
Alla elever i årskurs 5 i Sverige har möjlighet att vara med i tävlingen. De åtta klasser med bäst genomsnittspoäng i varje P4-område går vidare till radiotävlingarna. Klasserna tävlar mot varandra inom området och en av klasserna blir lokal vinnare.

Tävlingen bygger på ett kvalsystem där två skolor per radioprogram tävlar mot varandra under två veckor. De vinnande skolorna i kvartsfinalerna går vidare till semifinalerna och vinnarna därifrån möts slutligen i länsfinalen.

Mer information om Vi i femman, Sveriges Radio

• Apalbyskolan