Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Apalbyskolan är med i schackfyran!

Eleverna i årskurs 4 vidare till riksfinal i Uppsala.

Klass 4A och 4B på Apalbyskolan har gått vidare till riksfinal i Uppsala som hålls den 22 maj!

2022-04-05

Schackfyrans riksfinal är en årlig schackfest. För att komma till riksfinalen måste klassen kvalificera sig i en distriktsfinal. Dessa genomförs under perioden januari-april.

Vad är Schackfyran?
Schackfyran är en rikstäckande tävling för fjärdeklasser som går ut på att alla skall vara med. Det är viktigare för klassen att få med många än att några få är duktiga schackspelare.

Hur går det till?
Schackfyran inleds på hösten med att schackledare från klubbar och distrikt gör besök hos fjärdeklasser runt om i landet.

Vi lär ut grunderna i schack och berättar om Schackfyran-tävlingen. Alla klasser som besöks får fem kompletta schackspel – oavsett om man väljer att vara med i tävlingen eller inte.

Vi i femman!

Apalbyskolan 5A blev tvåa i Vi i femman Västmanland!

Klass 5A kämpade starkt i slutfinalen i Vi i femman Västmanland och kom tillslut på en värdig andra plats.

2022-03-21

Den 22 mars deltog klass 5 A i första kvartsfinalen i Vi i femman 2022 och gick vidare. Efter att ha tagit hem segern i tredje kvartsfinalen och även gått segrande ur semifinalen var det bara slutfinalen kvar den 1 april.

Semifinalen mot Fryxellska skolan 5B var jämn och fick avgöras med en utslagsfråga men Apalbyskolan tog hem segern även denna gång.

Glädjen är stor i klassrummet och en hejarramsa finns så klart:

" Vi är smarta, vi är coola vi ska äga varje skola vi gör femman till en fest vi är de som kämpar mest åååhhh Apalby!"

Om vi i femman
Alla elever i årskurs 5 i Sverige har möjlighet att vara med i tävlingen. De åtta klasser med bäst genomsnittspoäng i varje P4-område går vidare till radiotävlingarna. Klasserna tävlar mot varandra inom området och en av klasserna blir lokal vinnare.

Tävlingen bygger på ett kvalsystem där två skolor per radioprogram tävlar mot varandra under två veckor. De vinnande skolorna i kvartsfinalerna går vidare till semifinalerna och vinnarna därifrån möts slutligen i länsfinalen.

Mer information om Vi i femman, Sveriges Radio

Vårterminen 2022

Vårterminen pågår mellan 10 januari till och med 10 juni

2022-01-14

Information om vårterminens aktiviteter finns i vår lärplattform Vklass.

Om du är intresserad av att veta hur vi arbetar är du välkommen att ta kontakt med oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

IT-system för skola, Vklass

Nominerade till pedagogiska priset

Nominerade kommunala grundskolor 2021

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. I år är 37 kommunala grundskolor eller enskilda medarbetare nominerade.

2021-10-26

Nominerade kommunala grundskolor eller medarbetare till pedagogiska priset som delas ut av grundskolenämnden:

• Cecilia Högdahl, Apalbyskolan
  • Linda Sunesson, Tillbergaskolan
  • Eva Fahlbeck, Tillbergaskolan
  • Michaela Eriksson och Ylva Sjöberg, Vallbyskolan

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Bland årets nomineringar inom området grundskola och skolledare finns flera av våra kommunala grundskolor, hela grundskolor och enskilda medarbetare. Vinnarna utses fredag 3 december klockan 11.00 i stadshuset.