Välkommen till Hällbyskolan!

Hällbyskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Skolan som finns i närheten av Bäckby centrum och Hällbyskogen har också ett eget fritidshem.

Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Hällbyskolans elever skapar konstverk

Hällbyskolan målar tavlor till framtidens Bäckby

Hällbyskolans elever har målat tavlor till nya hus som byggs i Bäckby centrum i samarbete med Ikano bostad.

2021-10-13

Fredagen den 8 oktober så var det första spadtaget för nya hus som byggs i Bäckby centrum av Ikano Bostad. Hällbyskolans elever fick en förfrågan från Ikano bostad om de kunde måla ett antal tavlor där motivet kommer att finnas i entreerna på de nya husen. Hällbyskolans elever ställde upp och målade sju stycken tavlor som presenterades udner invigningen. Samarbetet mellan skolan och näringslivet är en framgång vilket kommer att leda till ett ökat samarbete i framtiden på olika sätt. Tavlorna kommer att finnas kvar i många år framöver och eleverna kände sig stolta över att ha gjort ett avtryck i framtidens Bäckby centrum.

$item.alt

Välkommen till förskoleklass

Se filmen från förskoleklassen på Hällbyskolan

2022-02-01

Har ni frågor angående arbetet på skolan är ni välkomna att kontakta oss.

• Hällbyskolan