Hällbyskolans elever skapar konstverk

Hällbyskolan målar tavlor till framtidens Bäckby

Hällbyskolans elever har målat tavlor till nya hus som byggs i Bäckby centrum i samarbete med Ikano bostad.

2021-10-13

Fredagen den 8 oktober så var det första spadtaget för nya hus som byggs i Bäckby centrum av Ikano Bostad. Hällbyskolans elever fick en förfrågan från Ikano bostad om de kunde måla ett antal tavlor där motivet kommer att finnas i entreerna på de nya husen. Hällbyskolans elever ställde upp och målade sju stycken tavlor som presenterades udner invigningen. Samarbetet mellan skolan och näringslivet är en framgång vilket kommer att leda till ett ökat samarbete i framtiden på olika sätt. Tavlorna kommer att finnas kvar i många år framöver och eleverna kände sig stolta över att ha gjort ett avtryck i framtidens Bäckby centrum.

Söka till förskoleklass

Under oktober skickar vi information till dig om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

Du ansöker om plats i grundskolans e-tjänst mellan den 10 januari och 7 februari 2022. På vasteras.se under Barn och utbildning kan du läsa mer om hur vår e-tjänst fungerar. I oktober skickar vi information till ditt barns folkbokföringsadress med mer information om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

2021-09-27

Om det är många som söker och alla inte kan få plats fördelas platserna enligt principen relativ närhet. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att mejla eller ringa Kontaktcenter.

E-postadress
kontaktcenter@vasteras.se

021-39 00 00, vardagar klockan 8.00-16.30

Information om att söka skola och principen relativ närhet

E-tjänst för grundskola

Påsklovskul med påskharen

Hällbyskolan bjuder in till rörelse digitalt under påsklovet! För mer info, läs nedan.

2021-03-30

Följ med våran påskhare under påsklovet v.14 och rör på dig tillsammans med hela familjen!

På Youtubekanalen ”Superkalender” kommer en rörelsevideo om dagen läggas upp som heter ”Påsklovskul med påskharen”.

Du hittar till kanalen på länken nedan:

Länk till youtube - Påsklovskul med påskharen

En frisk generation - Hällbyskolan

Vi bidrar till en mer jämlik hälsa

Hällbyskolan är överlyckliga att delta i projektet En frisk generation som bidrar till en bättre hälsa för eleverna i årskurs 2 på Hällbyskolan.

2021-03-30

Vi på Hällbyskolan arbetar tillsammans med En frisk Generation i årskurs 2.

En Frisk Generation erbjuder en aktiv fritid för hela familjen, oberoende av prestation, pengar eller färdigheter. Två gånger i veckan under ett år erbjuder vi barn och föräldrar fysisk aktivitet, föräldrastöd, kunskap om mat och social gemenskap. Det skapar trygghet, glädje och en friskare generation.

Om du är intresserad av att veta mer, eller om du vill bli ideell ledare i din kommun, klicka på länken nedan:

Läs mer om en frisk generation

Hällbyskolans återkomst

Bäckbyskolan återtar namnet Hällbyskolan

Det är nu åtta år sedan Hällbyskolan och Bäckbyskolan gick samman och blev en F-9 skola med namnet Bäckbyskolan. 1 juli 2020 återtar Hällbyskolan sitt ursprungliga namn och är nu en F-6 skola.

2020-06-29

Den 1 juli byter Bäckbyskolan namn till Hällbyskolan. För åtta år sedan blev det en sammanslagning av Hällbyskolan och Bäckbyskolan för att området skulle få en F-9 skola. När högstadiet lades ner 2017 flyttade årskurs 4-6 tillbaka till sina gamla lokaler i Hällbyhuset och Bäckbyskolan blev en F-6 skola. Nu byter skolan tillbaka till sitt ursprungliga namn Hällbyskolan. Namnbytet kommer att uppmärksammas lite extra i samband med skolstarten i höst.