Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

$news.alt

Välkommen till förskoleklass

Se filmen från förskoleklassen på Hällbyskolan

2022-02-01

Har ni frågor angående arbetet på skolan är ni välkomna att kontakta oss.

Vårterminen 2022

Vårterminen pågår mellan 10 januari till och med 10 juni

2022-01-14

Information om vårterminens aktiviteter finns i vår lärplattform Vklass.

Om du är intresserad av att veta hur vi arbetar är du välkommen att ta kontakt med oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

IT-system för skola, Vklass

Nominerade till pedagogiska priset

Nominerade kommunala grundskolor 2021

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. I år är 37 kommunala grundskolor eller enskilda medarbetare nominerade.

2021-10-26

Nominerade kommunala grundskolor eller medarbetare till pedagogiska priset som delas ut av grundskolenämnden:

• Cecilia Högdahl, Apalbyskolan
  • Linda Sunesson, Tillbergaskolan
  • Eva Fahlbeck, Tillbergaskolan
  • Michaela Eriksson och Ylva Sjöberg, Vallbyskolan

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Bland årets nomineringar inom området grundskola och skolledare finns flera av våra kommunala grundskolor, hela grundskolor och enskilda medarbetare. Vinnarna utses fredag 3 december klockan 11.00 i stadshuset.

Hällbyskolans elever skapar konstverk

Hällbyskolan målar tavlor till framtidens Bäckby

Hällbyskolans elever har målat tavlor till nya hus som byggs i Bäckby centrum i samarbete med Ikano bostad.

2021-10-13

Fredagen den 8 oktober så var det första spadtaget för nya hus som byggs i Bäckby centrum av Ikano Bostad. Hällbyskolans elever fick en förfrågan från Ikano bostad om de kunde måla ett antal tavlor där motivet kommer att finnas i entreerna på de nya husen. Hällbyskolans elever ställde upp och målade sju stycken tavlor som presenterades udner invigningen. Samarbetet mellan skolan och näringslivet är en framgång vilket kommer att leda till ett ökat samarbete i framtiden på olika sätt. Tavlorna kommer att finnas kvar i många år framöver och eleverna kände sig stolta över att ha gjort ett avtryck i framtidens Bäckby centrum.

Påsklovskul med påskharen

Hällbyskolan bjuder in till rörelse digitalt under påsklovet! För mer info, läs nedan.

2021-03-30

Följ med våran påskhare under påsklovet v.14 och rör på dig tillsammans med hela familjen!

På Youtubekanalen ”Superkalender” kommer en rörelsevideo om dagen läggas upp som heter ”Påsklovskul med påskharen”.

Du hittar till kanalen på länken nedan:

Länk till youtube - Påsklovskul med påskharen

En frisk generation - Hällbyskolan

Vi bidrar till en mer jämlik hälsa

Hällbyskolan är överlyckliga att delta i projektet En frisk generation som bidrar till en bättre hälsa för eleverna i årskurs 2 på Hällbyskolan.

2021-03-30

Vi på Hällbyskolan arbetar tillsammans med En frisk Generation i årskurs 2.

En Frisk Generation erbjuder en aktiv fritid för hela familjen, oberoende av prestation, pengar eller färdigheter. Två gånger i veckan under ett år erbjuder vi barn och föräldrar fysisk aktivitet, föräldrastöd, kunskap om mat och social gemenskap. Det skapar trygghet, glädje och en friskare generation.

Om du är intresserad av att veta mer, eller om du vill bli ideell ledare i din kommun, klicka på länken nedan:

Läs mer om en frisk generation

Hällbyskolans återkomst

Bäckbyskolan återtar namnet Hällbyskolan

Det är nu åtta år sedan Hällbyskolan och Bäckbyskolan gick samman och blev en F-9 skola med namnet Bäckbyskolan. 1 juli 2020 återtar Hällbyskolan sitt ursprungliga namn och är nu en F-6 skola.

2020-06-29

Den 1 juli byter Bäckbyskolan namn till Hällbyskolan. För åtta år sedan blev det en sammanslagning av Hällbyskolan och Bäckbyskolan för att området skulle få en F-9 skola. När högstadiet lades ner 2017 flyttade årskurs 4-6 tillbaka till sina gamla lokaler i Hällbyhuset och Bäckbyskolan blev en F-6 skola. Nu byter skolan tillbaka till sitt ursprungliga namn Hällbyskolan. Namnbytet kommer att uppmärksammas lite extra i samband med skolstarten i höst.