Välkommen till Herrgärdsskolan!

Herrgärdsskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 5. Skola som ligger i centrala Västerås har en egen vision: "Nyfikna elever och pedagoger som tänker själva och känner lust att lära". På Herrgärdsskolan fokuserar pedagogerna på att ge eleverna bästa möjliga start i deras livslånga lärande. Målet är att ta tillvara på elevernas medfödda lust att utforska och förstå omvärlden!

Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Vi i femman!

Herrgärdsskolan 5A har funnit första kvartsfinalen i Vi i femman.

Klass 5 A på Herrfärdsskolan vann första kvartsfinalen och går vidare till semifinal på tisdag 29 mars.

2022-03-22

Den 22 mars deltog klass 5 A i första kvartsfinalen i Vi i femman 2022. Klassen vann första kvartsfinalen och deltar i semifinalen den 29 mars. Glädjen är stor på skolan! Läs mer om elevernas rektioner i nyheten på Sveriges Radio.

Om vi i femman
Alla elever i årskurs 5 i Sverige har möjlighet att vara med i tävlingen. De åtta klasser med bäst genomsnittspoäng i varje P4-område går vidare till radiotävlingarna. Klasserna tävlar mot varandra inom området och en av klasserna blir lokal vinnare.

Tävlingen bygger på ett kvalsystem där två skolor per radioprogram tävlar mot varandra under två veckor. De vinnande skolorna i kvartsfinalerna går vidare till semifinalerna och vinnarna därifrån möts slutligen i länsfinalen.

Mer information om Vi i femman, Sveriges Radio

• Herrgärdsskolan