Välkommen till Herrgärdsskolan!

Herrgärdsskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 5. Skola som ligger i centrala Västerås har en egen vision: "Nyfikna elever och pedagoger som tänker själva och känner lust att lära". På Herrgärdsskolan fokuserar pedagogerna på att ge eleverna bästa möjliga start i deras livslånga lärande. Målet är att ta tillvara på elevernas medfödda lust att utforska och förstå omvärlden!

Bild på förstoringsglas

Dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst!

Alla vårdnadshavare med barn som ska börja i förskoleklass nästa höst har fått information hemskickad. Välkommen med din ansökan om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor! Webbansökan i e-tjänsten för grundskola är öppen mellan 10 januari 2023 och 7 februari 2023.

2022-11-25

I foldern från Västerås stad Skolverksamheter kan du läsa om hur vi arbetar och om principen relativ närhet. Du ansöker om plats på våra skolor i e-tjänsten för grundskola.

Mer information om e-tjänsten och principen relativ närhet finns på vasteras.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

Tid och datum för informationsmöte- förskoleklass

• Herrgärdsskolan