Välkommen till Herrgärdsskolan!

Herrgärdsskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 5. Skola som ligger i centrala Västerås har en egen vision: "Nyfikna elever och pedagoger som tänker själva och känner lust att lära". På Herrgärdsskolan fokuserar pedagogerna på att ge eleverna bästa möjliga start i deras livslånga lärande. Målet är att ta tillvara på elevernas medfödda lust att utforska och förstå omvärlden!

Höstterminen 2022

Höstterminen pågår mellan 16 augusti till och med 22 december 2022

Om du har barn på vår skola hittar du information om höstterminens aktiviteter i vår lärplattform Vklass.

2022-08-16

Om du är intresserad av vår skola och vill veta mer om vårt arbetssätt är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Vi i femman!

Herrgärdsskolan 5A har vunnit första kvartsfinalen i Vi i femman.

Klass 5 A på Herrfärdsskolan vann första kvartsfinalen och går vidare till semifinal på tisdag 29 mars.

2022-03-22

Den 22 mars deltog klass 5 A i första kvartsfinalen i Vi i femman 2022. Klassen vann första kvartsfinalen och deltar i semifinalen den 29 mars. Glädjen är stor på skolan! Läs mer om elevernas rektioner i nyheten på Sveriges Radio.

Om vi i femman
Alla elever i årskurs 5 i Sverige har möjlighet att vara med i tävlingen. De åtta klasser med bäst genomsnittspoäng i varje P4-område går vidare till radiotävlingarna. Klasserna tävlar mot varandra inom området och en av klasserna blir lokal vinnare.

Tävlingen bygger på ett kvalsystem där två skolor per radioprogram tävlar mot varandra under två veckor. De vinnande skolorna i kvartsfinalerna går vidare till semifinalerna och vinnarna därifrån möts slutligen i länsfinalen.

Mer information om Vi i femman, Sveriges Radio

• Herrgärdsskolan