Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Hökåsenskolan!

Hökåsenskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger mitt i Hökåsen, ett bostadsområde i Västerås norra del, i en lugn och trygg miljö med närhet till naturen. Skolan har ett eget fritidshem.

Sommarlov!

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Nu är det sommarlov! Vi önskar alla en trevlig sommar och välkomna tillbaka till hösten.

2024-06-14

Vi önskar gamla och nya elever välkomna till höstterminen 2024. Om du har några frågor om skolstarten är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Information om aktuella datum för läsåret 2024-2025


Glad sommar!

Hos oss jobbar Årets lärare!

Läs om utnämningen och vår vision.

Christina Larsson på vår skola har blivit utsedd till Årets lärare i Västerås kommun. Priset delas ut av organisationen Lärargalan och nomineringarna står eleverna för.

2023-10-26

Vår Christina ”Tina” Larsson som arbetat 15 år på Hökåsenskolan är lärare i årskurs 1-3 och nu också utsedd till Årets lärare i Västerås kommun.

- Jag blev enormt glad och smickrad över att ha blivit nominerad. När jag läste vad de skrivit i nomineringen kände jag att det jag vill förmedla i min lärarroll har nått fram. Man blir stärkt som lärare och vill bara fortsätta jobba med eleverna, berättar Christina Larsson.

Motivering till nomineringen:
Hej. Min lärare Tina Larsson är en lärare som verkligen tycker om sitt ämne matematik. Hon lär oss om tex klockan, geometri, division, gångertabellen och uppställning och jag tycker att hon förklarade så att jag förstår. Vi får jobba i böcker och digitalt och ibland med vår axelkompis. På lektionerna är det oftast arbetsro och vi har en bra gemenskap i klassrummet. Tina vill att alla barn ska vara med och känna att skolan är en bra plats. Tina jobbar för att vi alla ska trivas och lära oss saker. Hon reder ut bråk om det behövs och väntar inte till nästa dag. Jag tycker att Tina ska vinna hon är en mycket bra och snäll lärare.
- Från elev i årskurs 3 på Hökåsenskolan.

Skolans vision

Vår vision handlar om att varje elev ska nå sin fulla potential. Ledorden är kunskap, trygghet och hälsa och dessa visar vägen till att göra Hökåsenskolan till en plats att lära och växa på för alla.

- På Hökåsenskolan har vi höga förväntningar på eleverna och på oss själva. Utifrån beprövad erfarenhet och forskning provar vi olika vägar för att ge elever en undervisning av hög kvalitet i en trygg miljö. Det här är något som Tina verkligen arbetar med i sin klass, berättar rektor Jeanette Larnebo.

Stort grattis Tina, till utmärkelsen Årets Lärare i Västerås kommun!

  • Du är här:
  • Hökåsenskolan