Välkommen till Norra Vallbyskolan!

Norra Vallbyskolan är en F-6-skola belägen på Norra Vallby och har idag cirka 240 elever och drygt 30 medarbetare.

Skolan invigdes 1972 och Lena på mellanstadiet och Annika i förskoleklass var en av de första eleverna på skolan.

Norra Vallbyskolan är uppdelad i tre byggnader: stora skolhuset och två paviljonger. I skolan ryms bibliotek, idrottssal och givetvis klassrum. Maten tillagas på skolan men då skolan inte har någon matsal äter eleverna i klassrummen.  Skolan har förskoleklass och fritidshem. Fritidshemmet är ett komplement till skolans uppdrag vilket främjar en helhetssyn kring eleverna.

Skolan är belägen i ett villaområde och har en stor skolgård. Skolan ligger även i närheten av Vedbobacken och Vallby friluftsmuseum. Närområdet runt omkring skolan ger eleverna en unik möjlighet att arbeta med uppgifter kopplade till natur och närmiljön. Skolgården och den vackra närmiljön inbjuder till mångsidig aktivitet och utflykter.

Våren 2019 startade skolan ett odlingsprojekt vid namn ”Från Jord till Bord” som genom odling som medel introducerar eleverna i både social- och ekologisk hållbarhet. I trädgårdslanden odlar vi tomater, chili och blommor men även demokrati och förmågan att samarbeta.

Hos oss möts eleverna av närvarande och kompetenta lärare och pedagoger. Vårt motto är ”Här får vi varandra att må bra och att lyckas!”