Välkommen till Orrestaskolan!

Orrestaskolan är en liten skola, från förskoleklass till årskurs 6 med fritidsverksamhet, belägen i ett vackert skogsparti.

Skolan drivs som en självstyrande enhet i Västerås stad.

Skolans mål är att ha små undervisningsgrupper för att varje elev ska kunna få det stöd och hjälp den behöver. Närheten till Björksta bronsåldersbygd, Orresta golfbana, Orresta IP, Lillån, Sagån, skog och åkermark ger skolan fantastiska möjligheter till varierad undervisning.

Du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor och funderingar eller kanske boka ett möte för att komma och besöka oss!

Bild på förstoringsglas

Dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst!

Alla elever som behöver söka plats inför nästa höst får information hemskickad. Om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor behöver vi ha din ansökan senast den 7 februari 2021. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola mellan 4 november 2020 och 7 februari 2021.

I folder från Västerås stad Skolverksamheter beskriver vi vad du får om du väljer en kommunal skola. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola.

Mer information om e-tjänsten och principen relativ närhet finns på vasteras.se. Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2021!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

• Orrestaskolan