Länk till mer information om IST Home

Nyhetsarkiv

$news.alt

Vi svarar på dina frågor

Lärarna i förskoleklass berättar

Inför skolstarten i höst har barn i förskolor skrivit frågor till lärarna i förskoleklass för att få veta mer om hur det är att börja i förskoleklass. Här svarar lärarna med en film. Du som sökt till oss inför hösten har fått hem information om besök och öppet hus. Varmt välkommen!

2024-05-05

Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2024-02-08

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2024. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickas ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Skolstart 16 augusti

Skolstart 16 augusti

Välkommen till nytt läsår

Onsdagen den 16 augusti börjar vi läsåret 2023/2024 och vi vill hälsa alla nya och gamla piltorpare varmt välkomna till skolstart! Skoldagen äger rum mellan 09.00 - 12.30. Lunch äts på skolan. Fritids är öppet som vanligt både före och efter skolan.

2023-08-04

IST Home Skola

Nytt IT-system för grundskolan från 9 augusti 2023

Som vårdnadshavare med barn i grundskolan använder du appen IST Home Skola för att anmäla frånvaro, se schema, följa skolgången och ha dialog med skolan.

2023-06-28

De kommunala grundskolorna byter till nytt IT-system den 9 augusti. Det nya IT-systemet heter IST Home Skola.

Det här gör du i IST Home Skola

Du som vårdnadshavare med barn i grundskolan använder appen IST Home Skola för att:

  • anmäla frånvaro
  • se schema
  • följa skolgången
  • ha dialog med skolan.

Det är enkelt att komma igång och använda IST Home Skola. Allt du behöver göra är att ladda hem appen till din iPhone eller Android-telefon.

Så kommer du igång med IST Home Skola

Läs mer om hur du laddar ner och kommer igång med IST Home Skola på vasteras.se

IST Home - Västerås (vasteras.se)

$news.alt

Sök förskoleklass hos oss

Välkommen med din ansökan!

Senast den 7 februari måste du som vill att ditt barn ska börja förskoleklass hos oss ha gjort din ansökan. Lärarna i förskoleklass har satt ihop en film för att ge dig en liten inblick i skolvardagen hos oss. Du är också varmt välkommen till vårt informationsmöte i skolans matsal den 18 januari klockan 18.00!

2022-12-26

För lite inblick i vad som händer på skolan i övrigt så följ gärna vårt Instagramkonto: @piltorpsskolan

 

Fritextsvar från elevernas trivselenkät

Trivselenkät

Vad är bra med Piltorpsskolan?

Eleverna har precis svarat på terminens interna trivselenkät. Våra elever har hög trivsel och mår bra. På frågan: Vad är bra med Piltorpsskolan får vi följande svar i fritext:  

2022-12-11

Fritids, bra lärare, rasterna, kompisar, idrotten, maten, matten, att det finns humor, simningen, få gå till Kulan på rasterna, datorn, min mentor, skolgården, många fotbollsplaner, få ta pauser ibland, finns mycket att göra, små rum att jobba i, rastvakter, lärde mig bra svenska och bra rektor.

Helt klart är det mycket på skolan som våra elever uppskattar. Hela personalkåren tar tacksamt emot denna feedback från eleverna och så fortsätter vi jobba för att bli ännu bättre.

Bild på förstoringsglas

Information om att önska skola

Folder på väg- information om att önska söka skola inför nästa höst!

Vecka 47 skickar vi en folder som beskriver vilka kommunala skolor som går att söka inför hösten 2023. Vi skickar foldern till dig som har ett barn som börjar i förskoleklass hösten 2023 . Om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor behöver vi ha din ansökan senast den 7 februari 2023. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola mellan 10 januari 2023 och 7 februari 2023.

2022-11-17

I folder från Västerås stad Skolverksamheter kan du läsa om hur vi arbetar och om principen relativ närhet. Du söker plats på en kommunal skola för ditt barn i e-tjänsten för grundskola.

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

Välkommen till skolstart!

Tisdagen den 16 augusti 09.00 kör vi igång

Vi hälsar våra elever varmt välkomna till läsåret 2022/2023 som kör igång den 16 augusti klockan 09.00! Varje klass samlas utanför sitt klassrum klockan 09.00. Er klasslärare kommer att möta er där för att tillsammans med er dra igång läsåret 2022/2023. Första skoldagen slutar vi 12.30 (förskoleklass 12.45). Både fritids och Klubben står redo för att möta de elever som behöver. Från onsdagen den 17 augusti läser vi enligt schema och börjar skoldagen 08.20. Schema i V-klass kommer att finnas senast tisdagen den 16 augusti. Än en gång: Varmt välkoma!!

2022-08-11

$news.alt

Nyfikna blivande piltorpare

Förskoleklass svarar på frågor

Vi fick många frågor från blivande förskoleklassare om hur det är att gå i förskoleklass på Piltorpsskolan. Vi har försökt att svara på alla frågor i filmen genom att visa exempel från en skoldag. Varmt välkomna till oss i höst!

2022-03-24

Ska du börja i förskoleklass den 16 augusti i höst? Kika gärna på filmen för att förbereda dig. Lärarna ger dig i filmen uppdrag inför skolstart och dessutom har de busat lite för att se om du är uppmärksam...

Vill du börja på fritids hos oss så kan du göra det från den 1 augusti. Varmt välkommen!

$news.alt

Plantering av fruktträd

Från idé till plantering

Piltorpsskolans elever önskade fruktträd på området. De fick gehör och nu står träden stadigt i jorden med hjälp av några elever ur årets elevråd.

2022-03-07

Piltorpsskolans elever hade önskemål om att förbättra sin omgivning utanför skolgården. Ett förslag var att plantera fruktträd för att hjälpa bin och insekter samtidigt som de själva skulle kunna få plocka lite goda frukter. Staden gav dem gehör och har nu levererat äppel-, päron-, persiko-, mullbärs-, valnöts- och körsbärsträd samt ett par kiwiplantor som representanter ur elevrådet fick vara med och plantera. Nu väntar vi bara på vacker blomning i vår och härlig fruktskörd till hösten.

$news.alt

Piltorpsskolan påverkar omgivningen

Eleverna får hjälp att rusta upp kring skolan

Utanför skolans område finns en allmänning som eleverna på Piltorpsskolan vill göra mer attraktiv för människor att umgås på. Nu har de lyckats få gehör från staden och flera saker har hänt på kort tid.

2021-12-20

Det hela började med en dröm från elever i elevrådet på Piltorpsskolan. De ville ha mer att göra på raster och de ville kunna använda ytan utanför skolans område. Elevernas idéer presenterades i en film som elevrådet gjorde och genom en satsning från politiken i staden, ett projekt kallat Skola Först, kunde elevernas idéer lyftas och hamna i fokus. Fram till idag har flera av elevernas önskemål förverkligats. I filmen kan ni se lite av det som hänt samt vad som fortfarande är den stora drömmen för eleverna att få förverkliga... Kommer de att lyckas?

$news.alt

Sök förskoleklass hos oss

Kika in och se hur förskoleklass har det

Träffa personal i förskoleklass, se lokaler och var med på ett par aktiviteter genom att titta på filmen. Du är välkommen att höra av dig med frågor och funderingar. Hoppas att vi får se dig i höst hos oss!

2021-12-03

Det kan vara ett svårt beslut att välja skola när det är dags för förskoleklass. Då vi i dessa tider inte kan bjuda in till möten på skolan har vi valt att göra en film där du får träffa personal, se lokaler och vara med på ett par aktiviteter som görs under ett läsår. Vill du veta mer får du gärna höra av dig till oss! Kom ihåg att söka till oss före den 7 februari. Välkommen till Piltorp!