Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Nyfikna blivande piltorpare

Förskoleklass svarar på frågor

Vi fick många frågor från blivande förskoleklassare om hur det är att gå i förskoleklass på Piltorpsskolan. Vi har försökt att svara på alla frågor i filmen genom att visa exempel från en skoldag. Varmt välkomna till oss i höst!

2022-03-24

Ska du börja i förskoleklass den 16 augusti i höst? Kika gärna på filmen för att förbereda dig. Lärarna ger dig i filmen uppdrag inför skolstart och dessutom har de busat lite för att se om du är uppmärksam...

Vill du börja på fritids hos oss så kan du göra det från den 1 augusti. Varmt välkommen!

Plantering av fruktträd

Från idé till plantering

Piltorpsskolans elever önskade fruktträd på området. De fick gehör och nu står träden stadigt i jorden med hjälp av några elever ur årets elevråd.

2022-03-07

Piltorpsskolans elever hade önskemål om att förbättra sin omgivning utanför skolgården. Ett förslag var att plantera fruktträd för att hjälpa bin och insekter samtidigt som de själva skulle kunna få plocka lite goda frukter. Staden gav dem gehör och har nu levererat äppel-, päron-, persiko-, mullbärs-, valnöts- och körsbärsträd samt ett par kiwiplantor som representanter ur elevrådet fick vara med och plantera. Nu väntar vi bara på vacker blomning i vår och härlig fruktskörd till hösten.

Vårterminen 2022

Vårterminen pågår mellan 10 januari till och med 10 juni

2022-01-14

Information om vårterminens aktiviteter finns i vår lärplattform Vklass.

Om du är intresserad av att veta hur vi arbetar är du välkommen att ta kontakt med oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

IT-system för skola, Vklass

Piltorpsskolan påverkar omgivningen

Eleverna får hjälp att rusta upp kring skolan

Utanför skolans område finns en allmänning som eleverna på Piltorpsskolan vill göra mer attraktiv för människor att umgås på. Nu har de lyckats få gehör från staden och flera saker har hänt på kort tid.

2021-12-20

Det hela började med en dröm från elever i elevrådet på Piltorpsskolan. De ville ha mer att göra på raster och de ville kunna använda ytan utanför skolans område. Elevernas idéer presenterades i en film som elevrådet gjorde och genom en satsning från politiken i staden, ett projekt kallat Skola Först, kunde elevernas idéer lyftas och hamna i fokus. Fram till idag har flera av elevernas önskemål förverkligats. I filmen kan ni se lite av det som hänt samt vad som fortfarande är den stora drömmen för eleverna att få förverkliga... Kommer de att lyckas?

Sök förskoleklass hos oss

Kika in och se hur förskoleklass har det

Träffa personal i förskoleklass, se lokaler och var med på ett par aktiviteter genom att titta på filmen. Du är välkommen att höra av dig med frågor och funderingar. Hoppas att vi får se dig i höst hos oss!

2021-12-03

Det kan vara ett svårt beslut att välja skola när det är dags för förskoleklass. Då vi i dessa tider inte kan bjuda in till möten på skolan har vi valt att göra en film där du får träffa personal, se lokaler och vara med på ett par aktiviteter som görs under ett läsår. Vill du veta mer får du gärna höra av dig till oss! Kom ihåg att söka till oss före den 7 februari. Välkommen till Piltorp!