Länk till Vklass

Välkommen till oss på Rösegårdsskolan!

Vad roligt att du tittade hit! Rösegårdsskolan är en kommunal grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Hos oss hittar du också förskola, fritidshem och eget skolkök. Välkommen att ta kontakt med oss om du vill veta mer om skolan eller boka in ett besök!


Vårterminen 2023 i full gång!

Ja, vårterminen rullar på och om några veckor är det sportlov (v.9). Det är full aktivitet i alla rum i skolan och på fritids med alla våra härliga ungar! Vi lär oss med- och av varandra varje dag. Till exempel kan vi berätta att våra sexor har jobbat med människokroppen. Där finns det mycket spännande att fundera kring! Visste ni att vi har 206-220 ben i kroppen? Det största är lårbenet och det minsta är stigbygeln inne i örat. Årskurs 6 har tillverkat fina kroppar för att visa hur vi ser ut på insidan. Här kommer några exempel:


Människokroppen

IST Home Skola

Nytt IT-system för fritidshemmet från den 27 mars 2023

Som vårdnadshavare med barn i fritidshemmet använder du appen IST Home Skola för att hantera ditt barns vistelseschema, anmäla frånvaro och ha dialog med fritidshemmet.

2023-03-23

De kommunala förskolorna och fritidshemmen byter till nytt IT-system den 27 mars. Det nya IT-systemet heter IST Home Skola. Grundskolan fortsätter att använda Vklass under våren. Det betyder att du som har barn i fritidshemmet kommer att använda både Vklass och IST Home Skola under en övergångsperiod. Mer information om när grundskolan byter system kommer.

Det här gör du i IST Home Skola

Du som vårdnadshavare med barn i fritidshemmet använder appen IST Home Skola för att:

  • lägga in ditt barns vistelsetid (schema för när ditt barn är på fritidshemmet)
  • anmäla frånvaro till fritidshemmet
  • lämna information om vem som lämnar och hämtar barnet/eleven
  • ha dialog med fritidshemmet

Det är enkelt att komma igång och använda IST Home Skola. Allt du behöver göra är att ladda hem appen till din iPhone eller Android-telefon och lägga in dina kontaktuppgifter och ditt barns vistelseschema.

Så kommer du igång med IST Home Skola

Läs mer om hur du laddar ner och kommer igång med IST Home Skola på vasteras.se

IST Home - Västerås (vasteras.se)


  • Du är här:
  • Rösegårdsskolan