Välkommen till oss på Rösegårdsskolan!

Rösegårdsskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Hos oss hittar du förskola, fritidshem och eget skolkök. Välkommen att ta kontakt om du vill veta mer om skolan eller boka in ett besök!

Vårdikt av förskoleklassen

Tema "Dikter" på Rösegårdsskolan!

Nu under våren har vi jobbat en del med dikter i skolan. Det är fantastiskt så många fina känslor vi kan uttrycka med hjälpa av ord och bilder! Här ovan är förskoleklassen Hundvalparnas dikt om våren, som de skapade tillsammans en dag när solen glittrade och vårvindar blåste i håret!

Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Musik är viktigt i livet!

På Rösegårdsskolan har eleverna möjlighet att lära sig att spela ett blåsinstrument.

2022-03-08

Ja, musik har stor betydelse för många människor. Att sjunga och spela ger glädje både till dig och andra. På Rösegårdsskolan finns möjlighet att lära sig spela ett blåsinstrument.

Flera av våra elever som aldrig tidigare hållit i en kornett eller trumpet spelar nu tillsammans med andra i en orkester!

Christer Åberg, musiker och dirigent, är knuten till vår skola och hjälper barnen in i musikens fantastiska värld. För övrigt har musik många positiva effekter. Studier visar att musik kan hjälpa till att förbättra ungas matematiska, språkliga och spatiala förmåga!

Tema om havet på fritidshemmet!

Eleverna på Rösegårdsskolan har pysslat och skapat alster på temat havet.

2022-02-08

Vatten är livsviktigt för oss alla. Den senaste tiden har fritidshemmet arbetet med temat havet. Vi har pratat om jordens vatten, vad som lever där och så har vi kollat på film och tittat i faktaböcker. Så klart har vi pysslat om havet med! Här ser ni ett av flera hav. Just det här fint plaskiga har förskoleklassens fritids skapat tillsammans. Kan du simma?

• Rösegårdsskolan