Välkommen till oss på Rösegårdsskolan!

Vad kul att du tittade hit! Rösegårdsskolan är en kommunal grundskola i Västerås med tillhörande förskola, fritidshem och eget skolkök. Efter förskolan går barnen här hos oss från förskoleklass till och med årskurs 6. Se gärna de andra flikarna för mer information om oss.

Senaste nytt!

TREVLIGT SPORTLOV!

Alla vi på Rösegårdsskolan önskar samtliga barn och familjer ett riktigt skönt sportlov! Var rädda om er själva och andra! Vi ses igen när skolan börjar måndagen 8 mars kl. 09.00.

BÖCKER är en viktig källa till kunskap, glädje och medmänsklighet! Så har det alltid varit och så kommer det alltid vara, även i vår digitala ålder. Det är därför viktigt att barn dagligen kommer i kontakt med böcker för att utveckla sitt språk, sin fantasi och förmåga att sätta sig in i andra människors liv. Dessutom är det ju himla kul att läsa! Vårt skolbibliotek är öppet och tillgängligt så att det blir en viktig, levande del av barnens skoldag, varje dag. Dessutom brukar vi ha olika teman i biblioteket, där vissa böcker lyfts fram lite extra under en tid. I samband med Alla Hjärtans Dag 14 februari har temat varit kärlek!

Skolbiblioteket med tema kärlek

VINTERN har nu kommit på allvar och kung Bore sveper in vår del av landet i bomullsvitt och kristall. Skolgården blev plötsligt lite mjukare, ljusare och vår egen skridskobana är nu fylld på rasterna av både vingliga ettor och säkrare femmor med bandyklubba och piruetter! Härligt! :)

Skolgården i vinterskrud

Vårterminen 2021

Vårterminen pågår mellan 11 januari till och med 11 juni

Våren är här och vi arbetar vidare med våra kunskapsmål

2021-02-08

Om du är intresserad av att veta hur vi arbetar är du välkommen att ta kontakt med oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

• Rösegårdsskolan