Välkommen till oss på Rösegårdsskolan!

Vad roligt att du tittade hit! Rösegårdsskolan är en kommunal grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Hos oss hittar du också förskola, fritidshem och eget skolkök. Välkommen att ta kontakt med oss om du vill veta mer om skolan eller boka in ett besök!

FN-dagen på Rösegårdsskolan 2022

Idag den 24 oktober har våra fina barn tillsammmans med hela skolan firat FN-dagen! Vi samlades i idrottssalen, tände ljus för alla sju världsdelar, pratade om jordens länder, sjöng vackra sånger och pratade om hur bra vi har det på många sätt i Sverige och vad FN:s uppgifter är ute i världen. Det blev en jättefin dag! Barnen hade också målat vackra flaggor från jordens alla hörn (om nu en glob kan ha hörn...), som de dekorerade vår idrottssal med.

Skol-joggen 2022!

Barnen på Rösegårdsskolan motionerade tillsammans och kämpade för att få ihop så många varv som möjligt, ha kul och framför allt ta hand om sin kropp! Banan gick utanför skolan och ett varv var ungefär 450 meter. Barnen valde själva om de ville gå eller jogga i det soliga vädret. Förskoleklassen fick tillsammans ihop 302 varv! Självklart delades det ut diplom till alla de små kämparna. Goda vanor är viktiga - rör på dig!

Röstningen är avslutad i frukt-valet!

Efter inledande anförande av de tre partiledarna, där två partier hade satsat på digitala valfilmer och kampanjsång och den tredje traditionellt analogt med starka slagord som "Bananen är roligast - man kan ringa i den!", gick så väljarna till valurnorna.

Efter att ha stoppat ned rösten i ett kuvert fick den röstande en stämpel för att undvika dubbelröstning och blev noga avprickad i listan.

Räkningen pågår och den första prognosen är att det blir frukt-ansvärt tight mellan de tre partierna! Snart får vi veta om Päronpartiet (PP), Bananpartiet Guleböj eller Förenade Äpplen står som segrare i förskoleklassen! Vilken frukt är godast?

Demokrati är något mycket viktigt som barnen tidigt måste tränas i. Vi har tur som lever i ett land där befolkningen får rösta. Du vuxen, använd din röst i valet 11 september - din röst är också viktig.

Valsedlar för godast frukt
Bild på förstoringsglas

Dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst!

Alla vårdnadshavare med barn som ska börja i förskoleklass nästa höst har fått information hemskickad. Välkommen med din ansökan om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor! Webbansökan i e-tjänsten för grundskola är öppen mellan 10 januari 2023 och 7 februari 2023.

2022-11-25

I foldern från Västerås stad Skolverksamheter kan du läsa om hur vi arbetar och om principen relativ närhet. Du ansöker om plats på våra skolor i e-tjänsten för grundskola.

Mer information om e-tjänsten och principen relativ närhet finns på vasteras.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

Dikter som tema på Rösegårdsskolan!

Under våren har alla elever arbetat med dikter och att uttrycka känslor med ord.

2022-07-06

Under våren 2022 har vi jobbat en del med dikter i skolan. Det är fantastiskt så många fina känslor vi kan uttrycka med hjälpa av ord och bilder!

Ovanför texten ser du förskoleklassen Hundvalparnas dikt om våren, som de skapade tillsammans en dag när solen glittrade och vårvindar blåste i håret!

Musik är viktigt i livet!

På Rösegårdsskolan har eleverna möjlighet att lära sig att spela ett blåsinstrument.

2022-03-08

Ja, musik har stor betydelse för många människor. Att sjunga och spela ger glädje både till dig och andra. På Rösegårdsskolan finns möjlighet att lära sig spela ett blåsinstrument.

Flera av våra elever som aldrig tidigare hållit i en kornett eller trumpet spelar nu tillsammans med andra i en orkester!

Christer Åberg, musiker och dirigent, är knuten till vår skola och hjälper barnen in i musikens fantastiska värld. För övrigt har musik många positiva effekter. Studier visar att musik kan hjälpa till att förbättra ungas matematiska, språkliga och spatiala förmåga!

Tema om havet på fritidshemmet!

Eleverna på Rösegårdsskolan har pysslat och skapat alster på temat havet.

2022-02-08

Vatten är livsviktigt för oss alla. Den senaste tiden har fritidshemmet arbetet med temat havet. Vi har pratat om jordens vatten, vad som lever där och så har vi kollat på film och tittat i faktaböcker. Så klart har vi pysslat om havet med! Här ser ni ett av flera hav. Just det här fint plaskiga har förskoleklassens fritids skapat tillsammans. Kan du simma?

• Rösegårdsskolan