Välkommen till oss på Rösegårdsskolan!

Vad kul att du tittade hit! Rösegårdsskolan är en kommunal grundskola i Västerås med tillhörande förskola, fritidshem och eget skolkök. Efter förskolan går barnen här hos oss från förskoleklass till och med årskurs 6. Se gärna de andra flikarna för mer information om oss.

Nu är höstterminen igång och det är full aktivitet i alla klassrum och utomhus på vår gård!

Senaste nytt!

LÄSKAMPEN

Under en månads tid har "Läskampen" pågått på Rösegårdsskolan. En liten tävling för att sporra läsningen och glädjen med att läsa. Läsningen pågick både i klassrummen och hemma och dokumenterades på läsprotokoll, som sedan sammaställdes i antal lästa minutrar per barn och klass. Vi gratulerar våra 3:or som segrade på lågstadiet och våra 4:or som blev segrande på mellanstadiet! Samtidigt ett stort grattis till samtliga som var med - alla vi som tränar på läsning är vinnare! Vi läser vanligtvis mycket ändå på Rösegårdsskolan, men det här var en liten extra push!

TREVLIG FÖRSTA ADVENT!

Alla barn och vuxna på Rösegårdsskolan önskar en trevlig första advent! Var rädd om dig själv och andra. Nu är det inte allt för länge innan Tomten förhoppningsvis kommer pulsande fram genom snön under vitpudrade granar...

Bild på förstoringsglas

Dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst!

Alla elever som behöver söka plats inför nästa höst får information hemskickad. Om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor behöver vi ha din ansökan senast den 7 februari 2021. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola mellan 4 november 2020 och 7 februari 2021.

I folder från Västerås stad Skolverksamheter beskriver vi vad du får om du väljer en kommunal skola. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola.

Mer information om e-tjänsten och principen relativ närhet finns på vasteras.se. Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2021!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

• Rösegårdsskolan