Välkommen till oss på Rösegårdsskolan!

Vad kul att du tittade hit! Rösegårdsskolan är en kommunal grundskola i Västerås med tillhörande förskola, fritidshem och eget skolkök. Efter förskolan går barnen här hos oss från förskoleklass till och med årskurs 6. Se gärna de andra flikarna för mer information.

SENASTE NYTT!

Välkomna till höstterminen 2021!

Ja, nu är vi igång! Vi firade första dagen med bulle och juice. Det är full aktivitet i alla klassrum och grupper. Vi hoppas att det ska bli en bra termin och ser fram emot att få träffa alla våra härliga barn och familjer! Tänk på att hålla avstånd och vara rädda om varandra.

Skoljoggen

Måndagen 30 augusti var det så dags för den årliga versionen av skoljoggen. Det är en idrottsdag för hela skolan när alla barn (och en hel del alerta vuxna pedagoger i joggingdojor!) går eller joggar runt en slinga utanför vår skola. Allt för att träna barnen i tänket att ta hand om sin kropp och motionera. Idag när så många barn åker bil överallt och annars mest sitter hemma framför digitala leksaker, är det viktigare än någonsin. Dessutom är det ju roligt att uppleva saker tillsammans! Våra minstingar i förskoleklassen kämpade lika hårt som de större barnen på skolan. Några femåringar tog sig runt hela elva varv!

Rösegårdsskolans gård

Söka till förskoleklass

Under oktober skickar vi information till dig om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

Du ansöker om plats i grundskolans e-tjänst mellan den 10 januari och 7 februari 2022. På vasteras.se under Barn och utbildning kan du läsa mer om hur vår e-tjänst fungerar. I oktober skickar vi information till ditt barns folkbokföringsadress med mer information om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

2021-09-27

Om det är många som söker och alla inte kan få plats fördelas platserna enligt principen relativ närhet. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att mejla eller ringa Kontaktcenter.

E-postadress
kontaktcenter@vasteras.se

021-39 00 00, vardagar klockan 8.00-16.30

Information om att söka skola och principen relativ närhet