Länk till mer information om IST Home

Fakta


Varmt välkommen till Rösegårdsskolan!

Vår fina skola startade sitt första läsår 1976. Skolan är trivsamt belägen i ett grönområde nära radhus och villaområden, ett stenkast från Bäckby centrum.

Sedan 2012 är Rösegårdsskolan helrenoverad och i runda tal 350 barn från förskoleklass till årskurs 6 lär med lust och glädje hos oss varje dag. Före och efter skoldagen bedriver vårt fritidshem sin pedagogik i samma lokaler.

Bild på enté

I vårt hus har vi även en förskola och en egen skolrestaurang, där så gott som all mat tillagas på plats.

Utmärkelser

Rösegårdsskolan har fått Skolverkets utmärkelse "Skola för hållbar utveckling" och vi har även fått utmärkelsen "Grön flagg", ett kvitto på att vi har ett viktigt miljötänk på skolan.

Lära med hjälp av alla sinnen

När du kommer till Rösegårdsskolan möts du av en trevlig miljö med klassrum som lockar till lärande med alla sinnen. Våra elever når hög måluppfyllelse och vi har en mycket stor andel nöjda föräldrar och elever när det gäller trygghet och trivsel. Våra speciallärare erbjuder hjälp med läxläsning för de barn som av olika anledningar behöver lite extra stöd.

Skolbibliotek som lockar till läsning

Att läsa är att resa! På vår skola läser vi mycket i alla årskurser och grupper. Språket är nyckeln till så många världar. Vårt eget skolbibliotek är en levande plats, med gott om böcker att titta i och läsa, både på plats och för hemlån.

Möjlighet att lära sig spela ett blåsinstrument

Musik tillför mycket glädje i livet! På Rösegårdsskolan finns möjligheten att lära sig spela ett blåsinstrument med hjälp av vår duktige Christer Åberg, musiker och dirigent som är knuten till vår skola.

Vi lär av varandra och har roligt tillsammans

Hos oss är det allas barn och allas ansvar. Vi lär av varandra och har roligt tillsammans - både barn och vuxna! Du är mycket välkommen att hälsa på oss eller ta kontakt på annat sätt.