Välkommen till Sofiaskolan!

Sofiaskolan är en grundsärskolan med inriktning ämnesområden och ligger i närheten av Bäckby centrum. Området har mycket fina grönområden och med en närliggade skog som vi besöker ofta. Vår skola har funnit sedan 1991 och finns sedan 2014 i specialanpassade lokaler. För närvarande har vi 41 elever mellan 6-16 år. Antalet elever varierar i klasserna men vanligast är det 5-6 elever i varje klass.

Vi arbetar med individualiserad specialpedagogik anpassad för elever med autism. Vi följer träningsskolans kursplan. Vårt arbetssätt präglas av en strukturerad och tydligörande visuell pedagogik.

Skolmaten

Vi har en egen skolrestaurang där vi lagar maten från grunden. De elever som kan och har intresse har möjlighet att äta i matsalen där elever från Hällbyskolan också äter. De elever som behöver lite mer lugn och ro kan äta i klassens egna kök. Vi erbjuder specialkost till de elever som behöver det.

Personal

Vi har en hög personaltäthet och vi som jobbar är utbildade speciallärare, specialpedagoger, förskollärare, fritidspedagoger, barnskötare och elevassitenter.

Bild på enté