Länk till mer information om IST Home

Fakta

Välkommen till Sofiaskolan!

Sofiaskolan är en anpassad grundskola med inriktning mot ämnesområden 1-9. Skolan ligger i närheten av Bäckby centrum och från höstterminen 2021 har vi utökat med lokaler på Gryta och höstterminen 2022 på Södra Källtorp. Områdena har mycket fina grönområden och närliggade skog som vi besöker ofta.

Bild på enté

Vår skola har funnit sedan 1991 och finns sedan 2014 i specialanpassade lokaler. För närvarande har vi 48 elever mellan 6-16 år. Antalet elever varierar i klasserna men vanligast är det 5-6 elever i varje klass.

Vi arbetar med individualiserad specialpedagogik anpassad för elever med autism. Vårt arbetssätt präglas av en strukturerad och tydligörande visuell pedagogik.

Skolmaten

Vi har egen skolrestaurang där vi lagar maten från grunden. De elever som kan och har intresse har möjlighet att äta i matsalen där elever från Hällbyskolan också äter. De elever som behöver lite mer lugn och ro kan äta i klassens egna kök. Vi erbjuder specialkost till de elever som behöver det.

Personal

Vi har en hög personaltäthet och vi som jobbar är utbildade speciallärare, specialpedagoger, förskollärare, fritidspedagoger, barnskötare och elevassitenter.