Dags att söka till förskoleklass

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst. Vi behöver din ansökan senast den 7 februari 2021.

Du ansöker om plats i grundskolans e-tjänst. På vasteras.se under Barn och utbildning kan du läsa mer om hur vår e-tjänst fungerar. Vi behöver din ansökan senast den 7 februari.

2020-12-10

I vanliga fall bjuder vi in till informationsmöte i januari. Mötet är ersatt med ett digitalt bildspel som finns nedanför denna text. Där kan du du läsa mer om vad vi erbjuder. Kontakt oss gärna om du vill veta mer om våra arbetssätt. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Om du hellre vill lyssna på innehållet i bildspelet så gå sidan, Det här får du om du önskar plats hos oss och använd Talande webb.

Storängsskolan byter namn och adress

Vi flyttar till nya skollokaler hösten 2021. I samband med det byter vår skola namn till Mälarparksskolan.

Lagom till höstterminens start 2021 flyttar vi till nya lokaler på Mälarparksvägen. I samband med det byter vår skola namn till Mälarparksskolan. Vi kommer fortsätta att ha verksamhet från förskoleklass till och med årskurs 6.

2020-12-07

De elever som går på Storängsskolan idag kommer att få plats på Mälarparksskolan som startar hösten 2021. Det finns möjlighet att skicka in en ansökan om önskemål att byta skola för de som vill söka plats på annan skola. Ansökan om byte av skola görs i e-tjänsten för grunskola.

Önska plats på Mälarparsskolan

Om du har ett barn som ska börja i förskoleklass hösten 2021 och vill önska plats på Mälarparksskolan gör du det i e-tjänsten för grundskola. Sista ansökningsdag är 7 februari 2021.

Om ditt barn redan går på en skola i Västerås och du önskar plats för ditt barn på Mälarparksskolan istället, så skickar du in en ansökan om byte av skola. Webbansökan för byte av skola öppnar i mars 2021 och görs i e-tjänsten för grundskolan.

E-tjänst för grundskola

Kontakt och mer information

Om du har några frågor om flytten är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.