Länk till mer information om IST Home

Fakta

Välkommen till Viksängsskolan!

Om Viksängsskolan

Viksängsskolan är en årskurs 7-9 skola med fokus på idrott och hälsa. Alla våra elever har idrott fyra gånger i veckan på schemat. Våra verksamheter är grundskola med elever i årskurs 7-9 och anpassad grundskola med elever i årskurs 7-9.

Skolan byggdes 1965 och ligger i de östra stadsdelarna, vi totalrenoverades 2003. Vi är ungefär 90 medarbetare som arbetar här och som månar om våra cirka 625 elever.

Fokus på idrott och hälsa

Sedan 1992 har vi haft stort fokus på ämnet Idrott och hälsa och målet är att ge alla elever:

  • en rolig och varierande idrottsutbildning
  • förutsättningar och tid för att ta ansvar för, och vårda, sin egen hälsa
  • en allmän idrottsuppbyggnad av rörlighet, styrka och kondition
  • en grundläggande kunskap i idrottsteori
  • möjlighet till specialisering i fotboll, ishockey samt individuell idrott med inriktning gymnastik

De elever som går på Viksängsskolan utan att välja en profil har två idrottslektioner med klassen samt två specialidrottspass med sin idrottsgrupp per vecka.

Specialidrottspassen består bland annat av amerikanska idrotter, simning, handboll, innebandy, fysisk träning, bowling, badminton, spinning, bodypump, orientering, friidrott, rinkbandy med mera. Specialidrottspassen ligger först på dagen så eleverna har tid att förflytta sig eftersom vi nyttjar många av Västerås olika idrottsanläggningar. Skolan ombesörjer transport tillbaka till skolan efter avslutat idrottspass på annan anläggning som ligger längre bort är 15 minuters promenad.

De elever som går på Viksängsskolan utan att välja en profil har två idrottslektioner med klassen samt två specialidrottspass med allmänna idrottsgruppen per vecka.

Specialidrottspassen består bland annat av amerikanska idrotter, simning, handboll, innebandy, bowling, badminton, spinning, orientering, friidrott och skridsko. Specialidrottspassen ligger först på dagen så eleverna har tid att förflytta sig eftersom vi nyttjar många av Västerås olika idrottsanläggningar.

Våra populära idrottsprofiler

Det som framförallt utmärker oss gentemot många andra skolor är skolans idrottsprofiler. Våra valbara profiler är:

  • Fotbollsprofil
  • Individuell idrott med inriktning gymnastik
  • Ishockeyprofil

Mer information om våra profiler finns på sidan Profiler.