Viksängsskolans profiler

Dans och show

Dans- och showprofil innebär två idrottslektioner med klassen samt två specialidrottspass med dansgruppen per vecka. Specialidrottspassen består av dansundervisning, men under höstens inledande veckor ersätts ett av danspassen med annan idrottsundervisning som t ex orientering och simning. Tyngdpunkten i dansundervisningen ligger på jazz, disco och street men vi dansar också show, modern dans, salsa och svensk sällskapsdans som bugg och foxtrott.

Vår traditionella dansföreställning går av stapeln varje vår och visar de dansar vi jobbat med under läsåret och niornas egna fördjupningsprojekt.

Viksängsskolan samarbetar med Västerås Danscenter och dansansvarig är rutinerade och välkända Maria Isaksson.
Danspassen genomförs på Västerås Danscenter och ligger först på dagen med tid för förflyttning.

För att välja dansprofil ska du dansa aktivt på din fritid.

Fotboll

Fotbollsprofil innebär två idrottslektioner med klassen samt två specialidrottspass med fotbollsgruppen per vecka. Specialidrottspassen består av fotbollsundervisning, men under höst och vinter ersätts ett av fotbollspassen med annan idrottsundervisning som t ex simning, orientering, friidrott och fysträning.

Fotbollsansvariga för Viksängsskolan är Joakim Falk och Sofia Fredriksson och fokus ligger på individuell färdighetsträning. Fotbollspassen genomförs på Hamre IP eller i Klövernhallen och ligger först på dagen med tid för förflyttning.

För att välja fotbollsprofil ska du spela fotboll aktivt på din fritid.

Ishockey

Ishockeyprofil innebär två idrottslektioner med klassen samt två specialidrottspass med ishockeygruppen per vecka.

I årskurs sju består specialidrottspassen av ishockeyundervisning under veckorna 42-12. Övriga veckor ersätts ishockeyn med annan idrottsundervisning, t ex ishockeyfys, orientering och simning.

I årskurs åtta och nio består specialidrottspassen av ytterligare ett ishockeypass per vecka under vecka 35-41.

Ishockeyansvarig för Viksängsskolan är Kent Olofsson och profilen följer Svenska Ishockeyförbundets ABC-pärm med fokus på individuell färdighet. Ishockeypassen genomförs på Rocklundaområdet och ligger först på morgonen med tid för förflyttning. Från Rocklunda har du möjlighet att åka med skolans bussar till skolan.

För att välja ishockeyprofil ska du spela ishockey aktivt på din fritid.