Gör din ansökan

Så här gör du för att söka plats hos oss

Om du vill söka plats på vår skola skickar du in en ansökningsblankett till Placeringsenheten. Om det är många som söker och alla inte kan få plats fördelar vi platserna enligt principen relativ närhet. Mer information om hur du gör för att söka plats på skolan och om relativ närhet finns på www.vasteras.se under Barn och utbildning.

Ansökningsblanketterna hittar du på www.vasteras.se under Tjänster och blanketter.
Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Kontaktcenter 021- 39 00 00

Om du vill söka till våra idrottsprofiler

Sök till en av Viksängsskolans tre idrottsprofiler

Viksängsskolan har tre valbara idrottsprofiler:

• Dans och show
  • Fotboll
  • Ishockey

Skolvalet inför läsåret 2020/2021 startar under hösten 2019. Information om valet till Viksängsskolans årskurs 7 skickas, under hösten, hem till alla elever som bor i Västerås och som idag går i årskurs 6. Alla elever som bor i Västerås kommun och går i årskurs 6 kan söka till dessa idrottsprofiler. Om antalet sökande överstiger antalet platser, sker antagningen utifrån färdighetsprov. Platserna fördelas inte utifrån den relativa närhetsprincipen. Eventuella färdighetsprov genomförs under vecka 50.

Om du blir antagen till en av Viksängsskolans idrottsprofiler så ska du inte göra skolvalet i februari.

Sista ansökningsdag till Viksängsskolans idrottsprofiler är passerad.

Om du har glömt att söka plats på våra profiler har du möjlighet att lämna in blanketten Grundskola och förskoleklass, byte av, ansökan. Blanketten finns tillgänglig på www.vasteras.se från och med mars. Dubbelkolla så att blanketten gäller för läsåret 2020-2021.

Om du inte vill behålla den profilplats du fått kan du söka plats på en nya skola. I så fall behöver du lämna in blanketten Grundskola och förskoleklass, byte av, ansökan.Blanketten finns tillgänglig på www.vasteras.se från och med mars. Dubbelkolla så att blanketten gäller för läsåret 2020-2021. Du behåller din plats hos oss tills du får besked om att du fått plats på en ny skola.

Sök till Viksängsskolans allmänna idrottsinriktning

Du som, detta läsår, går i en F-6 skola och som bor i Västerås, kan ansöka till Viksängsskolans allmänna idrottsinriktning i samband med skolvalet i februari.
Dessa platser fördelas utifrån den relativa närhetsprincipen.

Mer information om ansökan till årskurs 7 på Västerås stads webbplats

Tisdag 19 nov

dans-, fotbolls- och ishockeyprofil

Onsdag 20 nov

dans-, fotbolls- och ishockeyprofil

Måndag 25 nov

Sista ansökningsdag till Viksängsskolans idrottsprofil.

Skickas till Placeringsenheten, Västerås stad.

Vecka 49

Utskick av antagningsbesked eller eventuell kallelse till

färdighetsprov.

Vecka 50

Eventuella färdighetsprov i Fotboll och Ishockey sker på eftermiddagstid,
måndag 9 december alternativt tisdag 10 december.

Vecka 50

Eventuella färdighetsprov i Dans & show sker heldag, torsdag 12 december.

Vecka 51

Utskick av antagningsbesked till elever som eventuellt genomfört färdighetsprov.

Måndag 13 jan

Informationskväll, Viksängsskolans idrottshall

(allmän idrottsinriktning genom skolvalet)

Fredag 7 feb

Sista ansökningsdag till Viksängsskolans allmänna idrottsintriktning.
Skickas till Placeringsenheten, Västerås stad.

Nyinflyttad eller byte av skola

Mer information om hur du gör om du är nyinflyttade och vill söka plats hos oss och vill byta till Viksängsskolan finns på Västerås stads webbplats. Information på Västerås stads webbplats om att söka plats på skola och ansökningsblanketter