Länk till Vklass

Gör din ansökan

Så här gör du för att söka plats på våra idrottsprofiler

Om du går i årskurs 6 kan du söka till våra idrottsprofiler. Då använder du blanketten som du fick i foldern som vi har skickat till dig. Blanketten heter, Grundskola årskurs 7, Viksängsskolans idrottsprofiler, ansökan.

Blanketten skickas till Västerås stad, Placeringsenheten, Stadshuset 721 87 Västerås. Antagningsbesked till idrottsprofilerna lämnas vecka 50-51.

Sista ansökningsdag är onsdag 11 november 2020. Om det är många som söker och alla inte kan få plats genomför vi färdighetsprov måndag 30 november, kallelse skickas vecka 48. Platserna fördelas inte utifrån den relativa närhetsprincipen.

Viksängsskolans tre valbara idrottsprofiler är:

  • Dans och show
  • Fotboll 
  • Ishockey

Om du blir antagen till en av Viksängsskolans idrottsprofiler ska du inte göra skolvalet i februari.

Om du inte vill behålla den profilplats du fått kan du söka plats på en ny skola. Det gör du i grundskolans e-tjänst genom att göra en ansökan om byte av skola senare under våren.


Så här gör du för att söka plats på vår allmänna idrottsinriktning

Om du går på en F-6 skola kan du söka plats på vår allmänna idrottsinriktning. Då använder då grundskolans e-tjänst, sista ansökningsdag är söndag 7 februari 2021. Om det är många som söker och alla inte kan få plats fördelas platserna enligt principen relativ närhet. Mer information om hur du gör för att söka plats på vår allmänna idrottsinriktning och om relativ närhet finns på www.vasteras.se under Barn och utbildning.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Kontaktcenter 021- 39 00 00.

Grundskolans e-tjänst


Om du är nyinflyttad eller önskar byta till Viksängsskolan

Viksängsskolans allmänna idrottsinriktning

Om du är nyinflyttad eller önskar byta till Viksängsskolans allmänna idrottsinriktning gör du det i e-tjänsten för grundskola. Om du har frågor är du välkommen att ringa Kontaktcenter 021- 39 00 00.

Mer information om hur du söker plats om du är nyinflyttad eller vill byta grundskola

Viksängsskolans idrottsprofiler

Om du är nyinflyttad eller önskar byta till Viksängsskolans idrottsprofiler gör du det på blanketten Grundskola, Viksängsskolan, nyinflyttad eller byte av skola, ansökan