Gör din ansökan

Så här gör du för att söka plats på våra idrottsprofiler

Viksängsskolans tre valbara idrottsprofiler är:

• Dans och show
  • Fotboll
  • Ishockey

Du som har barn som ska börja i årskurs 7 hösten 2022 kan söka plats åt ditt barn på våra idrottsprofiler. Du söker plats i e-tjänsten mellan 10 januari och 7 februari 2022. Om det är många som söker och alla inte kan få plats, genomför vi färdighetsprov under februari 2022. Kallelse mejlas med kort varsel till de beröda elevernas vårdnadshavare.

Grundskolans e-tjänst

Om du inte vill behålla den profilplats du får kan du, efter att du fått antagningsbesked, söka plats på en ny skola. Det gör du i grundskolans e-tjänst genom att göra en ansökan om byte av skola under våren 2022.

Så här gör du för att söka plats på vår allmänna idrottsinriktning

Om du går på en F-6 skola kan du söka plats på vår allmänna idrottsinriktning. Då använder då grundskolans e-tjänst. Du söker plats mellan 10 januari och 7 februari 2022. Om det är många som söker och alla inte kan få plats, fördelas platserna enligt principen relativ närhet. Mer information om hur du gör för att söka plats på vår allmänna idrottsinriktning och om relativ närhet finns på www.vasteras.se under Barn och utbildning.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Kontaktcenter 021- 39 00 00.

Grundskolans e-tjänst

Om du är nyinflyttad eller önskar byta till Viksängsskolan

Viksängsskolans allmänna idrottsinriktning

Om du är nyinflyttad eller önskar byta till Viksängsskolans allmänna idrottsinriktning gör du det i e-tjänsten för grundskola. Om du har frågor är du välkommen att ringa Kontaktcenter 021- 39 00 00.

Mer information om hur du söker plats om du är nyinflyttad eller vill byta grundskola

Viksängsskolans idrottsprofiler

Om du är nyinflyttad eller önskar byta till Viksängsskolans idrottsprofiler under pågående läsår, gör du det på blanketten Grundskola, Viksängsskolan, nyinflyttad eller byte av skola, ansökan