Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

Skolan för dig som är intresserad av kreativitet och internationella frågor samt har siktet inställt på högskolan. Här finns följande program: Estetiska, IB, Samhäll, samt Vård- och omsorg.

Bild på en tjej vid ett skåp med text Hitta oss digitalt

Vi ställer om till digital träff

Onsdag 18/11 - tiderna ser du nedan.

Vi har olika tider för de olika programmen då du träffar personal och elever digitalt. Det blir en kort information och chans att ställa frågor till oss via vår chatt. Dagen är densamma dvs onsdag 18/11 och tiderna ser du nedan.

Här kommer de olika informationstiderna då du träffar representanter från de olika programmen:

17.30 - 17.50 VO, Vård och omsorgsprogrammet

17.50 - 18.10 IB, International Baccalaureate

18.10 - 18.30 SA, Samhällsvetenskapliga programmet

18.30 - 18.40 ES, Estetiska programmet, gemensam info om hela programmet

18.40 - 18.50 Teater

18.50 - 19.00 Dans

19.00 - 19.10 Musik

19.10 - 19.20 Bild

19.20 - 19.30 Media

Det är samma länk till alla program. Du kan välja att gå in den tid du önskar enligt programmet eller vara med hela tiden mellan kl 17.30-19.30

Klicka här för att delta i mötet.

När du klickar på länken - välj alternativet ”öppna i webbläsare”.

Se gärna våra filmer

Här kommer även länkar till filmer om skolan och våra program:

Film om Carlforsska Gymnasiet

Film om Estetiska programmet

Film om IB

Film om Vård- och omsorgsprogrammet

Film om Samhällsvetenskapsprogrammet

VÄLKOMMEN

Nominerad till Guldäpplet 2020

Anna Engbom, lärare i matematik

Vi är stolta över att Anna Engbom, lärare i matematik på Carlforsska gymnasiet är nominerad till Guldäpplet 2020. Ett prestigefyllt lärarpris som innebär utveckling av skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt.

Anna Engbom är nominerad bland annat för att hon drivit det digitala utvecklingsarbetet på skolan. Hon lyckades genomdriva hela övergången till distansundervisning i våras via digitala verktyg på ett dygn och få med all undervisande personal. Personalen uttrycker att hennes insatser var helt avgörande för att kunna gå över till distansutbildning på så kort tid.

Anna är dessutom en mycket driven, entusiasmerande och av sina elever uppskattad pedagog.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras den 25 september i samband med den digitala Bokmässan. Prisutdelningen kommer att ske på Guldäpplets dag i Stockholm senare i höst.

Fakta om Guldäpplet
Guldäpplet är en utmärkelse som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Lärare som lyfter både sina egna elever och sina kollegor, genom samarbete och delning av erfarenheter. Nomineringar görs av kollegor, skolledare och skolhuvudmän över hela landet. Det betyder att det är skolans professioner som väljer ut, motiverar och lyfter fram sina kandidater. Utmärkelsen blir på så vis en spegling av professionernas egen bedömning av viktiga insatser och trender.

Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Regioner, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt den ideella stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

I juryn finns företrädare för samtliga partners, de två senaste årens Guldäpplepristagare samt professor Åke Grönlund, Örebro universitet.

• Carlforsska