Länk till Vklass

Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

Under 2022 har Carlforsska, Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola (CEH) och Carlforsska Introduktionsprogram blivit en skolenhet. Du hittar alla våra program under fliken studera här.

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS

Onsdag 19 april klockan 18-20. Alla program representeras på Sångargatan 1.

Kom och kolla in skolans lokaler och lärmiljöer, träffa personal och elever! Flera av programmen kommer ha presentation och aktiviteter så att du får en bättre inblick av hur det är att vara elev på Carlforsska. Alla program kommer representeras på adressen Sångargatan 1.

2023-03-17

Titta gärna på filmerna om våra program, du hittar dem genom att klicka här.

MUSIKALAFTON

PÅ Carlforsska Gymnasiet

Kom och se våra elever framföra musikalnummer på Carlforsskas scen

2023-02-20

VINNARE av Pedagogiska priset 2022

Hampus Hagman, lärare på Carlforsska Gymnasiet

Vi gratulerar Hampus till vinsten och nedan finns motiveringen.

2022-11-22

Torsdagen den 8 december delades Pedagogiska priset och Skolledarpriset 2022 ut till framstående pedagoger och skolledare i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna vid fyra ceremonier. Vinnare av priset för Gymnasieskola/vuxenutbildning blev

Hampus Hagman, förstelärare Carlforsska gymnasiet, med motiveringen:

För att du genuint bryr dig om skolan och eleverna. Du skapar förutsättningar för att eleverna ska lyckas genom att ha en enormt bra struktur i skolarbetet. Du fångar klassens intresse samtidigt som du lär ut om ämnet så att alla lyssnar och förstår. Du gör det enklare för eleverna att nå sina mål.

Nominerad till Pedagogiska priset 2022

Katarina Genberg Musiklärare på Carlforsska Gymnasiet

Läs nedan för mer information

2022-11-21

Katarina Genberg är musiklärare och underisar i piano men är även lärare i kursen Entreprenörskap. Katarina är en mycket omtyckt både som lärare och kollega och vi önskar henne lycka till i och med hennes nominering.

Sneakpeak på nya Carlforsska

Bygget är i full gång, kolla in hur det nya skolområdet kommer se ut!

2022-10-27

Rektor Johanna Kamph och en av de biträdande rektorerna Johanna Werme Bladh är med från första spadtaget och hugger i där det behövs. Du som är nyfiken på hur det nya skolomårdet kommer se en illustration här nedanför.

Carlforsska gymnasiet växer och bygger nya lokaler som beräknas vara klara under 2024. Även skolområdet byggs om. Illustrationen av Carlforsskas nya byggnader och skolområde är skapad av Archus. 

Illustration av Carlforsskas nya skolområde

"Ett brett program med många val efter gymnasiet"

Tom Söderberg - Ekonomiprogrammet

"Jag valde ekonomiprogrammet för att jag var mest intresserad av ekonomiämnen och jag tyckte att det var ett brett program med många val efter gymnasiet. Det är bra gemenskap på skolan och ekonomi-lärarna är jättebra. Oavsett vad jag kommer att göra efter gymnasiet kommer jag att ha nytta av allt jag har lärt mig."

2022-07-01

Tycker du också att det låter intressant att läsa ekonomiprogrammet på Carlforsska gymnasiet?

Läs mer om ekonomiprogrammet under programsidan

  • Du är här:
  • Carlforsska