Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

Skolan för dig som är intresserad av kreativitet och internationella frågor samt har siktet inställt på högskolan. Här finns följande program: Estetiska, IB, Samhäll, samt Vård- och omsorg.

Ny skolorganisation växer fram

Dina synpunkter blir viktiga

Carlforsska gymnasiet, Carlforsska Introduktionsprogram och CEH (Carlforsska Ekonomi- och handelsskola) slås ihop till en skola. Organisationsförändringen börjar gälla höstterminen 2022. När vi utformar den nya skolan blir våra elevers synpunkter, tankar och förslag mycket viktiga.

2021-04-30

Nya Carlforsska gymnasiet kommer att växa fram. Skolan ska fortsätta vara nära och personlig när den blir större. Våra elevers synpunkter och tankar är mycket viktiga i vårt fortsatta arbete framåt, till exempel vad eleverna önskar av den nya skolan, vad som är viktigt för dem och vilka elevaktiviteter och elevföreningar som önskas.

Nya lokaler ska byggas i området runt Carlforsska och det kommer även vara en del ombyggnationer inne i Carlforsska. Lokalerna som vi har idag behålls fram till att nya står klara. Elever på CEH har redan idag lektioner inne i Carlforsskas byggnad. Till nästa läsår kan det innebära några fler lektioner eftersom ekonomiprogrammet växer. Mer konkret vad den nya skolan innebär vet vi i dagsläget inte men det är en process där både elever och medarbetare ska vara delaktiga.

Beslutet togs av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden den 29 april. Bakgrunden till beslutet är en utredning som visar att en större skola kan ge ökad samverkan mellan program, det blir en inkluderande skola med flera olika program och den är inte lika ekonomiskt sårbar om elevantalet minskar på något program. År 2025 kommer också Lidmanska gymnasiet som är en gymnasiesärskola att tillhöra Carlforsska.

Klart med inriktning på samhällsvetenskapsprogrammet

Elever som börjar i år är inte berörda

De elever som börjar i år får fortfarande välja på båda inriktningarna och läsa klart här på skolan.

2021-04-26

För dig som påbörjar utbildningen nu till hösten 2021

Du som börjar hos oss i år kan välja på både samhällsinriktningen och beteendeinriktningen hos oss och får gå klart den inriktningen på skolan.

För dig som börjar nästa år på gymnasiet

Förändringen gäller för elever som börjar gymnasiet hösten 2022. Då kommer vi på Carlforsska endast ha beteendeinriktningen som alternativ på samhällsvetenskapsprogrammet . Det är den inriktning som de flesta av våra elever söker sig till idag.

På Carlforsska ser vi det som en möjlighet att vi kan spetsa oss ytterligare. Vi har en lång erfarenhet inom området och vi ser också stora samverkansmöjligheter med andra program så som IB och Vård och omsorg.

Börjar du gymnasiet nästa år och vill läsa samhällsinriktningen på samhällsvetenskapsprogrammet kan du göra det på Rudbeckianska gymnasiet eller Widénska gymnasiet, samt på flera av de fristående skolorna.

• Carlforsska