Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

Under 2022 har Carlforsska, Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola (CEH) och Carlforsska Introduktionsprogram blivit en skolenhet. Du hittar alla program och kurser i menyn.

Välkomna till ett nytt läsår!

16 augusti är det skolstart

Vi önskar både gamla och nya elever varmt välkomna till skolan.

2022-07-01

Den 16 augusti är det skolstart. Information om skolstarten kommer också att finnas i Vklass. Det går också bra att kontakta oss på skolan om du har några frågor. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Tisdag 16/8

Upprop

Åk 1 9-13

Sluttiden gäller för:

Ekonomiprogrammet (EK)

Estetiska programmet (ES)

Försäljning- och serviceprogrammet (FS)

Internationell Baccalaureate (IB)

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

9.00 Scenen, EK, FS, SA, IB, VO, ES

9.30 E228, ES22D, AST- klass estetiska programmet

9.00 Klassrum Estetiska Verksamheter/Hälsa Vård och Omsorg ESV/HVO

9.00 Klassrum Administration, Handel och Varuhantering AHV

Information om aktuella datum för läsåret 2022-2023 på Västerås stads webbsida.

Vi ses!

Elever tillsammans

Introduktionsprogram, vad är det?

Få en överblick av våra introduktionsprogram

Ladda ner vår brocshyr och titta gärna på våra filmer!

2022-07-01

Läs och ladda gärna ner vår broschyr Pdf, 2.4 MB. som kort beskriver våra program.

Titta på våra filmer så får du besöka Språkintroduktion och våra tre varianter av Individuellt alternativ. Du får en överblick av vad vi erbjuder och hur skolmiljön ser ut. Filmerna hittar du uppe i menyn i rubriken Studera här/Våra program.

Välkommen in!

Vi startar AST-klass på Estetiska programmet

En möjlighet för dig som har en diagnos inom autismspektrum

Samma kurser men i lugnare tempo. Du läser enligt studieplanen som gäller för Estetiska programmet Mosaiken på bilden är skapad av Camilla Caro Jara

Estetiska programmet startar AST-klass på Carlforsska gymnasiet

Nu startar estetiska programmet en AST-klass för dig som har en diagnos inom autismspektrum. Där finns goda möjligheter att göra anpassningar som just du behöver. Du får en lugn lärmiljö och undervisas av behöriga lärare som har lång erfarenhet och hög kompetens inom AST-området. Alla ämnen läser du i E-huset på Carlforsska.

Samma kurser men i lugnare miljö och tempo

I AST-klassen läser du enligt studieplanen som gäller för estetiska programmet. Det innebär att du läser alla kurser inom programmet, men det kan vara i en annan ordning och i ett annat tempo.

Skillnaden mellan AST-klass och skolans andra klasser är att du läser i en mindre undervisningsupp i gymnasiegemensamma ämnen som exempelvis svenska, engelska och matematik. Det gör du i anpassade och lugna lokaler i E-huset på Carlforsska gymnasiet. Där finns anpassade lokaler för både lektioner och raster.

Inriktningskurserna inom bild, dans, media, musik eller teater läser du tillsammans med andra elever på programmet, även det i E-huset.

Du kan läsa samtliga inriktningarna i AST-klass

Du kan läsa i AST-klass på estetiska programmets samtliga inriktningar: bild, dans, media, musik eller teater.

Så här ansöker du

Du ansöker på samma sätt som till alla andra nationella program på gymnasieskolan.

1. Logga in med din inloggning till Dexter.
  2. Sök estetiska programmet och välj inriktning.
  3. Välj profil AST-klass.
  4. Läs igenom informationsbladet om AST-klasser som ligger som bilaga i Dexter.
  5. För att du ska få den bästa starten hos oss ber vi dig att även fylla i en blankett som ligger i Dexter. Elev, vårdnadshavare och nuvarande skola fyller i olika delar av blanketten som sedan skickas in till Carlforsska gymnasiet.

För att du ska få en trygg övergång och introduktion innan skolstart kommer personal från skolan att ta en personlig kontakt under våren.

Kontakta oss vid frågor

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.

Mikaela Ekehult
Lärare AST-klass, Carlforsska gymnasiet