Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

Under 2022 har Carlforsska, Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola (CEH) och Carlforsska Introduktionsprogram blivit en skolenhet. Du hittar alla våra program under fliken studera här.

VÄLKOMMEN på Öppet Hus

Onsdag 23/11 18:00 - 20:00

Besök båda våra adresser på Carlforsska gymnasiet under kvällen. Se nedan för tider voch vilka program som finns på vilken adress.

2022-11-21

Carlforsska Sångargatan 1

Estetiska programmet

Information om programmet i E138 kl. 18:15 och 19:15

Aktiviteter under hela kvällen: Bild i bildsalarna, Media i mediasalarna, Teater i E124, Dans i E137 samt Musik i Vinterträdgården.

IB Internationell Baccalaureate

Information in A120 kl. 18:30 and 19:15

Samhällsvetenskapsprogrammet

Information i A234 kl. 18:15 och 19:00

Vård- och omsorgsprogrammet

Information i A334 kl. 18:30 och 19:15

Biblioteket håller öppet under hela kvällen och vi bjuder på soppa och fika.

Vasagatan 44

Biträdande rektor presenterar Carlforska gymnasiet Vasagatan kl. 18:10 och 19:10

Ekonomiprogrammet på tre olika sätt (ekonomi, juridik och spets) i Milos kl. 18:30 och 19:30

Under hela kvällen pågår aktiviteter.

Ekonomi spets i S11

Ekonomi inriktning ekonomi i S1

Ekonomiprogrammet inriktning juridik i S9

Försäljning- och service i S5

Fikaservering i cafeterian

Nominerad till Pedagogiska priset 2022

Katarina Genberg Musiklärare på Carlforsska Gymnasiet

Läs nedan för mer information

2022-11-21

Katarina Genberg är musiklärare och underisar i piano men är även lärare i kursen Entreprenörskap. Katarina är en mycket omtyckt både som lärare och kollega och vi önskar henne lycka till i och med hennes nominering.

Nominerad till Pedagogiska priset -22

Hampus Hagman, lärare på Carlforsska Gymnasiet

Läs nedan för information.

2022-11-22

Hampus är en av våra fantastiska samhällskunskaps- och religionslärare för Ekonomi-programmen. Vi önskar honom stort lycka till i och med nomineringen.

Sneakpeak på nya Carlforsska

Bygget är i full gång, kolla in hur det nya skolområdet kommer se ut!

2022-10-27

Rektor Johanna Kamph och en av de biträdande rektorerna Johanna Werme Bladh är med från första spadtaget och hugger i där det behövs. Du som är nyfiken på hur det nya skolomårdet kommer se en illustration här nedanför.

Carlforsska gymnasiet växer och bygger nya lokaler som beräknas vara klara under 2024. Även skolområdet byggs om. Illustrationen av Carlforsskas nya byggnader och skolområde är skapad av Archus.

Illustration av Carlforsskas nya skolområde

ESTETKONGRESS PÅ CARLFORSSKA

Carlforsska Gymnasiet värd för årets Estetkongress 7-9 oktober

2022-09-30

Nationell Estetisk Kongress på Carlforsska Gymnasiet 7-9 oktober.

Nationell Estetisk Kongress är ett nätverk för alla som arbetar på gymnasiets estetiska program och för alla som erbjuder estetiska kurser. I år har vi på Carlforsska äran att arrangera detta viktiga forum. Under tre dagar pågår workshops, diskussioner och presentationer.

"Ett brett program med många val efter gymnasiet"

Tom Söderberg - Ekonomiprogrammet

"Jag valde ekonomiprogrammet för att jag var mest intresserad av ekonomiämnen och jag tyckte att det var ett brett program med många val efter gymnasiet. Det är bra gemenskap på skolan och ekonomi-lärarna är jättebra. Oavsett vad jag kommer att göra efter gymnasiet kommer jag att ha nytta av allt jag har lärt mig."

2022-07-01

Tycker du också att det låter intressant att läsa ekonomiprogrammet på Carlforsska gymnasiet?

Läs mer om ekonomiprogrammet under programsidan

Vi startar AST-klass på Estetiska programmet

En möjlighet för dig som har en diagnos inom autismspektrum

Samma kurser men i lugnare tempo. Du läser enligt studieplanen som gäller för Estetiska programmet Mosaiken på bilden är skapad av Camilla Caro Jara

2022-07-01

Estetiska programmet startar AST-klass på Carlforsska gymnasiet

Nu startar estetiska programmet en AST-klass för dig som har en diagnos inom autismspektrum. Där finns goda möjligheter att göra anpassningar som just du behöver. Du får en lugn lärmiljö och undervisas av behöriga lärare som har lång erfarenhet och hög kompetens inom AST-området. Alla ämnen läser du i E-huset på Carlforsska.

Samma kurser men i lugnare miljö och tempo

I AST-klassen läser du enligt studieplanen som gäller för estetiska programmet. Det innebär att du läser alla kurser inom programmet, men det kan vara i en annan ordning och i ett annat tempo.

Skillnaden mellan AST-klass och skolans andra klasser är att du läser i en mindre undervisningsupp i gymnasiegemensamma ämnen som exempelvis svenska, engelska och matematik. Det gör du i anpassade och lugna lokaler i E-huset på Carlforsska gymnasiet. Där finns anpassade lokaler för både lektioner och raster.

Inriktningskurserna inom bild, dans, media, musik eller teater läser du tillsammans med andra elever på programmet, även det i E-huset.

Du kan läsa samtliga inriktningarna i AST-klass

Du kan läsa i AST-klass på estetiska programmets samtliga inriktningar: bild, dans, media, musik eller teater.

Så här ansöker du

Du ansöker på samma sätt som till alla andra nationella program på gymnasieskolan.

1. Logga in med din inloggning till Dexter.
  2. Sök estetiska programmet och välj inriktning.
  3. Välj profil AST-klass.
  4. Läs igenom informationsbladet om AST-klasser som ligger som bilaga i Dexter.
  5. För att du ska få den bästa starten hos oss ber vi dig att även fylla i en blankett som ligger i Dexter. Elev, vårdnadshavare och nuvarande skola fyller i olika delar av blanketten som sedan skickas in till Carlforsska gymnasiet.

För att du ska få en trygg övergång och introduktion innan skolstart kommer personal från skolan att ta en personlig kontakt under våren.

Kontakta oss vid frågor

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.

Mikaela Ekehult
Lärare AST-klass, Carlforsska gymnasiet