Länk till Vklass

Nyhetsarkiv

DIGITALA PROVA-PÅ-DAGAR på CARLFORSSKA

Vill du vara med och få fördjupad information ?

Vi erbjuder digitala prova-på-dagar på alla våra program och inriktningar. De kommer att vara lite olika beroende vilket program du väljer att besöka. Ta kontakt med det program eller den inriktning du är intresserad av via de länkade mailadresserna nedan så får du mer information.

2021-01-26

DIGITALT ÖPPET HUS

Tack för besöken

Det går fortfarande bra att se flmerna samt även chatta med oss. Tänk bara på att eleverna kanske inte svarar direkt pga andra åtaganden. Skicka dina frågor när du vill så svarar de när de kan.

2021-01-25


Film om skolan

I den här filmen får du information om rektorn och se våra lokaler i skolan.Vill du chatta med rektor och studie- och yrkesvägledare gör du det via mail:


Rektor: johanna.kamph@vasteras.se

Biträdande rektor: johanna.werme.bladh@vasteras.se

Studievägledare: christer.sjoberg@vasteras.se
IB-programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet


Här kan du se filmer om våra program. Kom sedan in i chattkanalen och chatta med våra elever och lärare. De är beredda att svara på dina frågor om skolan, programmet, elevaktiviteter och allt du kan komma på. Chatta med lärare och elever på messenger.


Chat på messenger


Öppet hus -

Vård- och omsorgsprogrammet

Öppet hus -

IB-programmet

Öppet hus- Samhällsvetenskapsprogrammet


Fler filmer om ovanstående program

Om Vård- och omsorgsprogrammet

Om IB-programmet

Om Samhällsvetenskapsprogrammet

Estetiska programmet

Här kan du se filmer om alla våra inriktningar. Kom sedan in i chattkanalen och chatta med våra elever och lärare. De är beredda att svara på dina frågor om skolan, programmet, elevaktiviteter och allt du kan komma på. Chatten är på messenger Instagram.

Chat på messenger

Chat på Instagram


Öppet hus - Estetiska programmet

Öppet hus - inriktning Bild

Öppet hus - inriktning Dans

Öppet hus - inriktning Media

Öppet hus - inriktning Musik

Öppet hus - inriktning Teater


Fler filmer om Estetiska programmet


Om Estetiska programmet

Om inriktning Bild

Om inriktning Dans

Om inriktning Media

Om inriktning Musik

Om inriktning Teater

Kamera som hålls i en hand

Mediainriktningen startar som vanligt hösten 2021

Alla som påbörjar utbildningen får gå kvar

Till hösten 2021 kommer du att kunna söka till mediainriktningen precis som vanligt. När du påbörjar utbildningen hos oss kommer du också att få slutföra den hos oss, oavsett vilket beslut som kommer att tas rörande inriktningens framtid.

2020-10-23

I onsdagens VLT står det om ett inriktningsbeslut som kan påverka de kommunala gymnasieskolorna. Ett av inriktningsbesluten rörde vår Mediainriktning på Estetiska programmet.


Mediainriktningen kommer att starta till hösten 2021. De eleverna som börjar hos oss i höst kommer att få gå klart sin utbildning precis som den är i dag. Om ett framtida beslut visar att vi behöver avveckla programmet kommer vi inte ta in nya elever till programmet. Vi väntar det slutliga beslutet i april. Då kan ni läsa om det här på webben. Det berör dock inte elever som startar hösten 2021.


Vår mediainriktning fokuserar på film- och tv-produktion, fotografering samt sociala medier. Här får du en gedigen fördjupning inom områdena film och foto – det är kunskaper som efterfrågas i takt med att vårt samhälle digitaliseras allt mer. Via utbildningens elevförening genomför vi skarpa projekt på uppdrag av faktiska kunder, vilket ger dig värdefull erfarenhet och möjligheten att bygga framtida och relevanta kontaktnät. Du får också skapa ett eget skolkonto på Instagram. Det använder vi till att studera Instagrams algoritmer och du får förståelse för vad som avgör om ett konto växer eller inte.

 

Har du frågor om mediainriktningen eller har övriga frågor om Estetiska programmet är du välkommen att kontakta vår biträdande rektor här på skolan som också har ansvar för det programmet.


Kontaktuppgifter till biträdande rektor Johanna Werme-Bladh

Läs mer om Estetiska programmet