15 juni öppnar gymnasieskolornas lokaler igen

Välkomna tillbaka till hösten!

Den 29 maj gav regeringen beskedet att skolorna får öppna upp sina lokaler igen från och med mitten av juni. Det är ett efterlängtat besked från oss i skolan.

VISA MER

Det innebär att vi återgår till ordinarie undervisning i höst och vi önskar elever varmt välkomna tillbaka till skolan. Det gäller både våra befintliga elever och ni som ska börja hos oss.

Du som ska gå sommarskola kommer att få mer information om vad som gäller för det under vecka 23.

Nu när vi återgår till normal verksamhet i höst råder fortfarande sunt förnuft, stor försiktighet och eget ansvar att stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom.

Anledning till beslutet, enligt Folkhälsomyndigheten, är bland annat att undersökningar visar att barn och unga upp till 19 år i mindre utsträckning drabbas av coronaviruset. Det visar också att personal som har jobbat i grundskola och förskola inte har haft ökad sjuklighet. Därför bedöms smittspridningen som väldigt liten i skolan. Regeringen betonade att läget fortfarande är allvarligt och om läget förvärras kan det återgå till distansundervisning.

Alla ni elever har kämpat på oerhört bra under våren. Ni har gjort ett fantastiskt jobb och har klarat omställningen till distansundervisningen på ett fantastiskt sätt.

Alla lärare, rektorer och verksamhetschef på Västerås stads gymnasieskolor.

Bild på UF-elever på skolan

UF-succè

JAAA! Vi tog hem både första och andra pris i tävlingen "Årets kulturentreprenör" på UF-mässan

VISA MER

Välkommen till en dag hos oss

Du som går i årskurs 9 är välkommen på "Prova-på"dagar där du besöker ett program under en dag. Vid dessa tillfällen får du möjlighet att känna av lite hur det är att gå på Carlforsska och det program du valt att besöka. Låter det intressant ? Kontakta: christer.sjoberg@vasteras.se

elever utanför skolan

Information om studenten på Carlforsska gymnasiet

Vi kommer att genomföra en studentavslutning exklusivt för studenterna och deras närmast anhöriga fredagen den 5 juni, och den kommer att se lite annorlunda ut, men vi hoppas att det kan bli en glädjefull dag för alla våra studenter och deras närmast anhöriga! Läs mer här nedan:

VISA MER

Vi har anpassat program och utspring efter rådande läge och Coronapandemin. Avgångsklasserna kommer att bjudas in på olika tider för mösspåtagning, stipendieutdelning och avslutningsceremoni.Studenterna bjuds på lättare förtäring innan utspringet på trappan till E-huset.

Vid utspringet på skolgården får endast den närmaste familjen delta, som föräldrar och syskon. Vi kommer att märka upp platser där anhöriga får stå familjevis för att det ska vara tillräckligt avstånd mellan familjer och inte uppstå trängsel. När studenterna har träffat sina familjer är det viktigt att de lämnar skolgården i god tid innan nästa klass springer ut. Vi kommer att ha personal på plats som hjälper till. Det är viktigt att alla anhöriga respekterar dessa regler så att denna dag får vara en glädjens dag anpassat till rådande omständigheter.

Vi ser fram emot att få fira våra studenter och att vi alla hjälps åt att göra det till en fin studentdag!

Utspringstider:

Klass