Bild på elever på Carforsska gymnasiet.

Ska du söka till gymnasiet?

Informationstillfällen på Carlforsska

Inom kort kommer det att komma ut anmälningar till informationstillfällen. Håll utkik!

Informationstillfället är för dig som ska söka till gymnasiet och är intresserad av Carlforsska och något av våra program.

På Carlforsska är informationstillfällena planerade till:

• Onsdag 18/11 17:00 – 17.30, 18:00 – 18.30 samt 19:00 – 19.30.
  • Onsdagen den 27/1, tider oklart ännu.

Bokningsbara platser kommer att komma inom kort. För att så många som möjligt ska få chansen att besöka oss får du ta med dig max en person i ditt sällskap. För att vi ska se så att vi håller rätt antal kommer vi att pricka av dig när ni kommer.

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västmanland och vi har noga planerade informationstillfällen.

Anmälan till informationstillfällen beräknas komma ut v. 44.

Möt oss på digitalt

19 november, klockan 8.30-18.00

Möt oss på den digitala gymnasiemässan. Där kan du chatta med oss, se på filmer, läsa om skolan och ladda hem material om skolan. Ett digitalt möte för att du ska få mer kunskaper om skolorna.

Vad är digitala gymnasiemässan för något?

På den digitala gymnasiemässan går du in i en 3D-miljö som är så lik en fysisk mässa som möjligt. Västerås skolor är med på den rikstäckande mässan i Sverige som anordnas av www.gymnasium.se. Vi har dock blivit lovade en speciell mässhall för Västerås och Västmanland. Du kommer också att bli matchad till skolor i Västerås när du fyller i dina frågor om var i Sverige du vill läsa och att du då önskar Västmanland eller Västerås.

På mässan har varje skola en egen monter där du har möjlighet att:

• Läsa på om skolan
  • Chatta
  • Videosamtala
  • Se filmer och bilder
  • Se webinarium
  • Ladda hem broschyrer och programblad

Det går också att be om att vi ringer upp dig med videosamtal om du hellre föredrar att ställa frågan direkt till oss.

Mässan är öppen för elever i årskurs 9 och deras vårdnadshavare. Vi ser helst att vårdnadshavare kan logga in sig från 15.00 och framåt eftersom många skolelever deltar i mässan under dagen och våra chattrepresentanter är begränsande i antal. Eleverna är självklart välkomna att besöka oss fler gånger under dagen. Mässan kommer att finnas kvar även under fredagen 20 november och lördagen 21 november. Det går dock inte att chatta med oss då men ni kan se filmer och läsa om oss dessa dagar.

Registrera dig och svara på frågor

Du kommer att behöva registrera dig med en mejladress och skapa ett lösenord innan du går in. När du kommer in får du svara på några frågor. Beroende på hur du svarar blir du matchad med olika skolor som passar dig. Du kommer dock att kunna gå och besöka alla skolor på mässan.

Vid tekniska frågor under dagen

Om du funderar över tekniska delar under mässan kan du chatta med dem i receptionen på mässan, chatta på gymnasium.se eller mejla till event@educations.com.

Varmt välkommen!

Nominerad till Guldäpplet 2020

Anna Engbom, lärare i matematik

Vi är stolta över att Anna Engbom, lärare i matematik på Carlforsska gymnasiet är nominerad till Guldäpplet 2020. Ett prestigefyllt lärarpris som innebär utveckling av skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt.

Anna Engbom är nominerad bland annat för att hon drivit det digitala utvecklingsarbetet på skolan. Hon lyckades genomdriva hela övergången till distansundervisning i våras via digitala verktyg på ett dygn och få med all undervisande personal. Personalen uttrycker att hennes insatser var helt avgörande för att kunna gå över till distansutbildning på så kort tid.

Anna är dessutom en mycket driven, entusiasmerande och av sina elever uppskattad pedagog.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras den 25 september i samband med den digitala Bokmässan. Prisutdelningen kommer att ske på Guldäpplets dag i Stockholm senare i höst.

Fakta om Guldäpplet
Guldäpplet är en utmärkelse som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Lärare som lyfter både sina egna elever och sina kollegor, genom samarbete och delning av erfarenheter. Nomineringar görs av kollegor, skolledare och skolhuvudmän över hela landet. Det betyder att det är skolans professioner som väljer ut, motiverar och lyfter fram sina kandidater. Utmärkelsen blir på så vis en spegling av professionernas egen bedömning av viktiga insatser och trender.

Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Regioner, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt den ideella stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

I juryn finns företrädare för samtliga partners, de två senaste årens Guldäpplepristagare samt professor Åke Grönlund, Örebro universitet.