Kamera som hålls i en hand

Mediainriktningen startar som vanligt hösten 2021

Alla som påbörjar utbildningen får gå kvar

Till hösten 2021 kommer du att kunna söka till mediainriktningen precis som vanligt. När du påbörjar utbildningen hos oss kommer du också att få slutföra den hos oss, oavsett vilket beslut som kommer att tas rörande inriktningens framtid.

I onsdagens VLT står det om ett inriktningsbeslut som kan påverka de kommunala gymnasieskolorna. Ett av inriktningsbesluten rörde vår Mediainriktning på Estetiska programmet.

Mediainriktningen kommer att starta till hösten 2021. De eleverna som börjar hos oss i höst kommer att få gå klart sin utbildning precis som den är i dag. Om ett framtida beslut visar att vi behöver avveckla programmet kommer vi inte ta in nya elever till programmet. Vi väntar det slutliga beslutet i april. Då kan ni läsa om det här på webben. Det berör dock inte elever som startar hösten 2021.

Vår mediainriktning fokuserar på film- och tv-produktion, fotografering samt sociala medier. Här får du en gedigen fördjupning inom områdena film och foto – det är kunskaper som efterfrågas i takt med att vårt samhälle digitaliseras allt mer. Via utbildningens elevförening genomför vi skarpa projekt på uppdrag av faktiska kunder, vilket ger dig värdefull erfarenhet och möjligheten att bygga framtida och relevanta kontaktnät. Du får också skapa ett eget skolkonto på Instagram. Det använder vi till att studera Instagrams algoritmer och du får förståelse för vad som avgör om ett konto växer eller inte.

Har du frågor om mediainriktningen eller har övriga frågor om Estetiska programmet är du välkommen att kontakta vår biträdande rektor här på skolan som också har ansvar för det programmet.

Kontaktuppgifter till biträdande rektor Johanna Werme-Bladh

Läs mer om Estetiska programmet