Bild på elev som håller en kamera

Mediainriktningen behålls på det estetiska programmet.

Beslut togs 21 april

Inriktningen estetik och media på estetiska programmet har utretts om det ska avvecklas eller inte. Glädjande togs beslut om att behålla inriktningen på programmet hos oss.

Mediainriktningen är en viktig del i estetiska programmet. Skarpa projekt görs tillsammans med elever från övriga programmet. Till exempel filmar mediaeleverna konserter, samt dans- och teaterföreställningar. I fotostudion tas bilder till bland annat affischer och digitalt material.

Det här beslutet betyder också att vi kan fortsätta vår unika samverkan i olika projekt tillsammans med de övriga inriktningarna på estetiska programmet.

Vår inriktning Estetik och media har flera fördjupningskurser inom foto och film, det finns ingen annan skola som erbjuder så många renodlade foto- och filmkurser. Här får eleverna utveckla sitt hantverk.

Beslutet togs den 21 april av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och är en del av en större utredning. I gymnasieutredningen görs en helhetsöversyn på de kommunala gymnasieskolorna för att skapa bra ekonomi och attraktivitet till alla skolor.