Klart med inriktning på samhällsvetenskapsprogrammet

Elever som börjar i år är inte berörda

De elever som börjar i år får fortfarande välja på båda inriktningarna och läsa klart här på skolan.

För dig som påbörjar utbildningen nu till hösten 2021

Du som börjar hos oss i år kan välja på både samhällsinriktningen och beteendeinriktningen hos oss och får gå klart den inriktningen på skolan.

För dig som börjar nästa år på gymnasiet

Förändringen gäller för elever som börjar gymnasiet hösten 2022. Då kommer vi på Carlforsska endast ha beteendeinriktningen som alternativ på samhällsvetenskapsprogrammet . Det är den inriktning som de flesta av våra elever söker sig till idag.

På Carlforsska ser vi det som en möjlighet att vi kan spetsa oss ytterligare. Vi har en lång erfarenhet inom området och vi ser också stora samverkansmöjligheter med andra program så som IB och Vård och omsorg.

Börjar du gymnasiet nästa år och vill läsa samhällsinriktningen på samhällsvetenskapsprogrammet kan du göra det på Rudbeckianska gymnasiet eller Widénska gymnasiet, samt på flera av de fristående skolorna.