Länk till mer information om IST Home

Elevaktiviteter

 

Här vill vi att du ska trivas

Vi vill att ni ska minnas era gymnasieår med glädje och att de var fyllda av framsteg som inte enbart var studierelaterade. Vi tycker att en av de bästa vägarna till en bra studiemiljö är att man har roligt tillsammans. Under studietiden uppmuntras alla våra elever att delta i aktiviteter, som återkommer från år till år. På det sättet bygger vi sammanhållning och ett riktigt bra team.

Vi vill gärna utveckla elevföreningar tillsammans med er föreningar.

Skol-IF Carlforsska

Idrottsföreningen är mycket aktiv på skolan. I början på varje läsår kommer Skol-IF ut till klasserna för att presentera sig och vilka aktiviteter som gäller för året. Det kostar 50 kronor per läsår att vara medlem i Skol-if. Du får då:

  • möjlighet att utnyttja idrottshallarna och redskap efter skoldagens slut, fram till klockan 17.00.
  • träna i vårt fullt utrustade och fräscha gym hur mycket du vill.
  • åka på skidresa till Romme Alpin
  • delta i olika turneringar, exempelvis fotboll, bordtennis, badminton och bowling.

Elevaktiviteter under året

Programaktiviteter och klassaktiviteter

För att bygga sammanhållning inom klassen men också inom programmet förekommer under året olika aktiviteter och utflykter där du har möjlighet att delta om du vill. Det sker både klassvis och programvis.

Introduktionsdagar

På introduktionsdagarna träffas ni i klassen, men gör även aktiviteter med andra klasser inom det program du läser. Upplägget för introduktionsdagarna ser olika ut på de olika programmen.

Föreställningar, uppträdande och utställningar

Estetiska programmet på skolan anordnar olika föreställningar, uppträdande och utställningar under året, till exempel vara lunchföreställningar med teater, musik eller musikal. Vid flera uppträdande och föreställningar bjuds övriga elever på skolan in.

Jul- och sommaravslutningar med sång och musik

Vi har alltid gemensam jul- och sommaravslutning från vår scen med sång-och musikframträdanden. Det ger en härlig känsla inför ledigheten.

Dressed for success – avslutningsshowen

När det är dags för studenten har vi flera aktiviteter. Dressed For Success är något hela skolan ser framemot. Avgångsklasserna tävlar klassvis om att vinna vandringspokalen för det bästa framträdandet i en mycket uppskattad och rolig gemensam show på vår scen.

Carlforsska-kampen – en blivande tradition

Vi kommer under läsåret 2022/2023 att starta Carlforsska-kampen. Det är olika tävlingar som kommer att göras klassvis. Det här blir en ny aktivitet på skolan och förhoppningen är att den blir så uppskattad att vi kan göra den till en tradition som återkommer.

Andra trevliga traditioner över året

  • Hälsovecka
  • Påskfirande
  • Halloweenfirande
  • Julpynta skolan
  • Stämningsfull lucia i Västerås domkyrka