Länk till mer information om IST Home

Så här tycker våra elever


När du ska välja till gymnasiet är det viktigt att du väljer en utbildning som passar dig bäst. Välj en utbildning som du är intresserad av och som ger dig en bra framtid. På alla Västerås stads kommunala gymnasieskolor hittar du utbildningar av högsta kvalitet. Vi har engagerande lärare som sätter dig som elev i fokus. Vi har också ett nära samarbete med näringsliv, högskola, samhälle och föreningar.

Här får du veta vad våra elever tycker om just vår skola.

Det bästa med Estet är att alla är så öppna och välkomnande!”

Olivia Lindberg – Estetiska programmet, Media

”På Estet har jag kul om dagarna, läser ämnen som jag faktiskt är intresserad av och får möjligheter till bland annat gig/jobb inom mediabranschen.”

Jag valde media på Carlforsska eftersom jag alltid har vart intresserad av allt som innebär media! Inriktningen lär en precis allt om Adobes program, filmning, manusskrivning, fotografi och komposition; allt för att du ska få en så stabil grund som möjligt så att du sedan kan skina i mediebranschen!

Vi får mycket resurser till våra föreställningar och framträdanden!

Tilda Karlsson – Estetiska programmet, Dans

”Här får jag en högskoleförberedande utbildning samtidigt som jag får utvecklas inom mitt största intresse.”

På Carlforsskas dansinriktning förbereds vi för att kunna söka vidare inom dansen men vi får också en bred behörighet till andra utbildningar.

Samarbeten mellan inriktningarna skapar speciell gemenskap!

Espen Levin – Estetiska programmet musik

”Extra positivt med utbildningen är att mitt intresse är en del av utbildningen. Detta gör skoldagarna roligare och hjälper mig inom mina studier.”

Utbildningen är högskoleförberedande vilket gör det lätt att läsa vidare. Du är redo för folkhögskola, musikhögskola eller många andra högre studier efter studenten. Under din gymnasieutbildning kan du även välja mellan en bred variation av kurser som ger dig utökad behörighet till olika utbildningar.

Det bästa med Carlforsska Estet är den kreativa atmosfären!

Ella Grimheden – Estetiska programmet, Teater

"Man utvecklas mycket inom inriktningen men också enormt mycket som person.”

Teater har under hela livet, på ett eller annat sätt, varit ett intresse för mig och här har jag möjlighet att fördjupa mina kunskaper i skolan och läsa många andra ämnen jag är intresserad av. När jag var på öppet hus och pratade med elever från skolan kändes valet väldigt självklart. Jag kände att det var rätt för mig på alla sätt helt enkelt!

Det speciella med inriktningen är variationen av arbete!

Sam Sakrak – Estetiska programmet, Bild och Form

”Det som är extra positivt med utbildningen är de stora lokalerna och att man lär sig och utvecklas väldigt mycket när man får väva in konstens ”lagar” i sina egna verk.”

Jag valde inriktningen för att jag älskar att få uttrycka mig kreativt genom material. Utbildningen är högskoleförberedande, men leder också till djupare konstnärlig kreativitet och förståelse vilket i sin tur kan leda till yrken som exempelvis designer, grafisk designer, animatör eller konstnär.

Bild på Svante

"A solid foundation for future studies"

Arina IB22

- I chose the International Baccalaureate Diploma Programme because it offered me the opportunity to continue intensive studies and prepare for university, which had always been my priority

My name is Arina, and I arrived in Sweden six months before starting the IB programme, and I had two options: either to learn Swedish through language courses or to start the IB. I chose the International Baccalaureate Diploma Programme because it offered me the opportunity to continue intensive studies and prepare for university, which had always been my priority.

This program is special because it allows students to focus in depth on subjects required by universities. The additional work required to obtain the IB Diploma fully prepares students for future university studies. In the IB program, we learn how to write research papers in our subjects, engage in Creativity Activity Service projects, and develop critical thinking skills. The IB learner profile lists all the qualities students will acquire or improve during this educational program.

One positive aspect for me is that I find the curriculum interesting, and I can see how this knowledge will provide a solid foundation for future studies.

Personally, I view the IB program as a crucial first step in my journey towards achieving my dream life. As an ambitious person, I prioritize education, and it needs to be worth all the effort.

Låter IB-programmet intressant?

Läs mer information om just IB-programmet

"Ett brett program med många val"

Tom Söderberg - Ekonomiprogrammet

"Jag valde ekonomiprogrammet för att jag var mest intresserad av ekonomiämnen och jag tyckte att det var ett brett program med många val efter gymnasiet. Det är bra gemenskap på skolan och ekonomi-lärarna är jättebra. Oavsett vad jag kommer att göra efter gymnasiet kommer jag att ha nytta av allt jag har lärt mig."

Tycker du också att det låter intressant att läsa ekonomiprogrammet på Carlforsska gymnasiet?

Läs mer om ekonomiprogrammet under programsidan

"Jag har fått jobb på min praktikplats"

Maja Botold - Försäljning- och serviceprogrammet

"Jag har alltid varit intresserad av handelsämnen så därför valde jag programmet. Efter gymnasiet kommer jag att plugga vidare inom handels. Blandningen mellan teori och praktik är jättebra, man lär sig väldigt mycket på det. Det bästa med skolan är den nära kontakten till alla lärare, man kan prata med vem som helst, det finns alltid en dörr öppen"

Maja fortsätter:

- Sen finns det ett aktivt elevråd som hittar på roliga aktiviteter under hela året. Praktiken har varit superbra och jag har fått jobb på min praktikplats.

Tycker du också att det låter intressant att läsa försäljning- och serviceprogrammet på Carlforsska gymnasiet?

Läs mer om försäljning- och serviceprogrammet under programsidan

Bild på elever

"Lärorikt att få insyn"

Meja & Celine, elevrådsrepresentanter - EK17A

Celine och Meja är båda representanter i elevrådet. Att få vara med och påverka skolan ser de som en stor förmån. Se vad de själva säger om sitt engagemang och varför de tycker att det är kul.

Celine - ordförande i elevrådet:

– Det är kul att påverka skolan och ta ett stort ansvar för skolan, det är lärorikt att vara med i elevrådet. Som ordförande blir man involverad med många klasser och lär känna många olika människor.

Meja - sekreterare i elevrådet:

– Det är lärorikt att få insyn i hur det fattas beslut kring en skola, man får vara med och påverka frågor som man först trodde låg bara på lärarna.

Gå gärna in och läs mer om elevrådet och alla andra elevaktiviteter som görs på skolan.

Bild på Selma

"Klassen är jättebra"

Selma Prnjavorac SA17

- Jag valde SA för att jag ville ha en bred utbildning och hade hört bra om Carlforsska.

- Här finns bra gemenskap och väldigt bra lärare om gör lektionerna intressanta. Alla på skolan är öppna och trevliga . I framtiden vill jag jobba med människor, kanske som psykolog eller socionom.

Låter samhällsvetenskapsprogrammet intressant?

Läs mer om just Samhällsvetenskapsprogrammet

  • Du är här:
  • Carlforsska /
  • Studera här /
  • Så här tycker eleverna