Våra program

Här läser ni om de program som finns på Carlforsska. Till hösten 2022 kommer även CEH och Carlforsska introduktionsprogram tillhöra Carlforsska gymnasiet. Fram till dess kan du läsa om programmen på deras webb: www.vasteras.se/ceh och www.vasteras.se/carlforsskaim

Information om estetiska programmet på Carlforsska gymnasiet

Estetiska programmet

Ett kreativt högskoleförberedande program

För dig som vill ha högskolebehörighet samtidigt som du utvecklar dina estetiska uttryck.

Högskoleförberedande program

På Carlforsska kan du välja mellan samtliga fem inriktningar på det Estetiska programmet: Bild, Dans, Media, Musik och Teater. Programmet passar dig som gillar att kombinera teoretiska studier med konstnärliga ämnen. Du får utveckla din kreativitet, ditt självförtroende och kunskaper inom de olika inriktningarna samtidigt som du får en gedigen högskoleförberedande utbildning, främst inom de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.

Programmet erbjuder också programinriktat val för dig som saknar betyg i matematik eller engelska. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få mer information om hur du söker det.

Programblad för Bild och formgivning Pdf, 962.8 kB.

Programblad för Dans Pdf, 299.4 kB.

Programblad för Musik Pdf, 311.8 kB.

Programblad för Media Pdf, 295.8 kB.

Programblad för Teater Pdf, 322.8 kB.

Information om International Baccalaureate Diploma Programme - IB - på Carlforsska gymnasiet

International Baccalaureate Diploma Program - IBDP

Gymnasieprogrammet helt på engelska med internationell utblick.

Programmet som förbereder dig för vidare studier var som helst i världen. IB program prepares you for the future and futhur studies around the world. The program is all in english.

logga IB

Högskoleförberedande program

IB är ett studieförberedande program som är likadant över hela världen och genom detta så antas du till högre utbildningar i andra länder på samma sätt som alla andra som läst ett IB-program. Du får givetvis också behörighet till universitet och högskola i Sverige. Du söker på samma sätt som du söker de andra gymnasieprogrammen men om du inte har svenska som modersmål och vistats i Sverige en kortare tid så kan du ändå få en plats genom att göra inträdesprov i engelska och matematik. "think globally, act locally"

Programblad Pdf, 318.9 kB.

In English

You can read more about the IB program at Carlforsska gymnasium below. It is all in english.

Information om Samhällsvetenskapsprogrammet på Carlforsska gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning beteendevetenskap

Hos oss får du fördjupade kunskaper om hur människor och samhällen fungerar utifrån sociala, kulturella och psykologiska perspektiv. Med engagerade lärare får du kombinera teori med olika praktiska moment, studiebesök och fältstudier inom Sverige och Europa.

En högskoleförberedande utbildning med många praktiska moment

På Carlforsska gymnasiet läser du samhällsvetenskapligt program med inriktning beteendevetenskap. Vi ger dig en bred och verklighetsförankrad utbildning med studiebesök, rollspel, gästföreläsare, historiskt kulturella resor och fältstudier utomlands. Det du lär dig i teorin blir till konkreta, praktiska erfarenheter som du har nytta av i dina vidare studier på tex högskola och universitet.

Programmet är högskoleförberedande och genomsyras av ett lokalt och globalt perspektiv. Med inriktningen beteendevetenskap läggs fokus på beteenden och samspel mellan människor.

Genom att Carlforsska gymnasiet är en EU-ambassadörsskola och Amnesty partner skola får du även fördjupande kunskaper i mänskliga rättigheter, globala mål, demokrati och hur Sverige och andra länder styrs.

Programblad Pdf, 314.4 kB.

Bild på två elever som går på vård- och omsorgsprogrammet.

Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesprogram med stora möjligheter till jobb efter studenten

Programmet för dig som vill ha en examen som undersköterska men samtidigt ha möjlighet att studera vidare.

logga

Branschrekommenderad utbildning

Vi ingår i Vård- och omsorgscollege Västmanland och bedriver en kvalitetssäkrad och verklighetsanpassad utbildning tillsammans med våra samarbetspartners inom Vård- och omsorgscollege.

Programblad Pdf, 349.1 kB.