Våra program

Information om estetiska programmet på Carlforsska gymnasiet

Estetiska programmet

Ett kreativt högskoleförberedande program

För dig som vill ha högskolebehörighet samtidigt som du utvecklar dina estetiska uttryck.

Högskoleförberedande program

På Carlforsska kan du välja mellan samtliga fem inriktningar på det Estetiska programmet: Bild, Dans, Media, Musik och Teater. Programmet passar dig som gillar att kombinera teoretiska studier med konstnärliga ämnen. Du får utveckla din kreativitet, ditt självförtroende och kunskaper inom de olika inriktningarna samtidigt som du får en gedigen högskoleförberedande utbildning, främst inom de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.

Information om International Baccalaureate Diploma Programme - IB - på Carlforsska gymnasiet

International Baccalaureate Diploma Programme - IBDP

Gymnasieprogrammet helt på engelska med internationell utblick.

Programmet som förbereder dig för vidare studier var som helst i världen.

logga IB

Högskoleförberedande program

IB är ett studieförberedande program som är likadant över hela världen och genom detta så antas du till högre utbildningar i andra länder på samma sätt som alla andra som läst ett IB-program. Du får givetvis också behörighet till universitet och högskola i Sverige. Du söker på samma sätt som du söker de andra gymnasieprogrammen men om du inte har svenska som modersmål och vistats i Sverige en kortare tid så kan du ändå få en plats genom att göra inträdesprov i engelska och matematik. "think globally, act locally"

Information om Samhällsvetenskapsprogrammet på Carlforsska gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningen med internationellt samhällsfokus

Passar för dig som är intresserad av samhällsfrågor i ett internationellt perspektiv. Du väljer till senare år om du vill göra detta på samhällsvetenskaplig inriktning eller beteendevetenskaplig inriktning.

Högskoleförberedande program

Carlforsska gymnasiet är en FN-skola och vårt Samhällsvetenskapliga program ger dig en bred och verklighetsförankrad utbildning med studiebesök, gästföreläsare, historiskt kulturella resor och fältstudier utomlands. Programmet är högskoleförberedande och genomsyras av ett lokalt och globalt perspektiv i båda våra inriktningar; beteendevetenskap och samhällsvetenskapkunskap

Bild på två elever som går på vård- och omsorgsprogrammet.

Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesprogram med stora möjligheter till jobb efter studenten

Programmet för dig som vill ha en examen som undersköterska men samtidigt ha möjlighet att studera vidare.

logga vård och omsorg

Branschrekommenderad utbildning

Vi ingår i Vård- och omsorgscollege Västmanland och bedriveren kvalitetssäkrad och verklighetsanpassad utbildning tillsammans med våra samarbetspartners inom Vård- och omsorgscollege.