Länk till Vklass

Välkommen till Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola

Carlforsska Ekonomi- och Handelsskola

Vi är regionens största utbildare inom vårt utbildningsområde – ekonomi och handelsutbildningar på gymnasiet. Här hittar du utbildning som karaktäriseras av högt engagemang, professionalitet och omtanke. Vi vill ge alla elever en modern och kvalitativ utbildning som bedrivs i nära relation med det omgivande samhället. Till hösten 2022 går vi samman med Carlforsska gymnasiet.

Studentavslutning på CEH

Studenten 9 juni och Avslutning ÅK 1&2 8 juni

Vi är mycket glada att kunna bjuda in elever och anhöriga till ett glädjefyllt och högtidligt studentfirande på CEH. I år har vi Avslutningen för 1:or och 2:or den 8 juni och därefter Studentutspringet den 9 juni. Klicka på nyheten för mer info!

2022-05-09

På studentdagen firar vi med lättare förtäring samt övriga avslutningsceremonier. En kopia på betyget delas ut i klassrummet och betygsoriginalet skickas hem med post. Tänk på att det ska tas om hand och förvaras säkert. Du kan inte få nytt original från skolan.

09.00 Studenter samlas tillsammans med mentorer i klassrum

10.45 Samling för Studenter i rörelserummet på Lidmanska

11.30-11.45 Utspring enl. schema genom dörrarna mot Vasagatan. Klasserna springer ut med 5 minuter mellan varje klass. Anhöriga väntar ute på stora gräsmattan framför skolan.

12:00 Studentcortege start från Gurksaltargatan

Tider för utspringet:

Klass

Utspring

EK19A

Tider släpps 8/6

EK19B

Tider släpps 8/6

EK19S

Tider släpps 8/6

HA19 + AHV

Tider släpps 8/6

Vi ser fram emot en fin dag tillsammans!

Ny rektor till CEH!

Christer Blomberg börjar nästa läsår!

Vi tackar Camilla Bernövall och välkomnar Christer Blomberg som ny rektor på CEH! Klicka på "Visa mer" för ytterligare information.

2022-05-06

CEH får ny rektor till nästa läsår! Vi tackar Camilla Bernövall och välkomnar Christer Blomberg som ny rektor på CEH!

Några ord från Camilla:

Det är inte många veckor kvar till sommarlovet och jag vill passa på att tacka alla för ett bra samarbete det här läsåret. Jag har gjort ett år som rektor på CEH, en skola som jag känner både stolthet och värme för. Det har varit ett utmanande men roligt år och jag är tacksam för att jag fick chansen att prova på att vara rektor men jag har också insett hur mycket jag tycker om att vara lärare. Jag har saknat de dagliga samtalen med er elever och se er utvecklas både kunskapsmässigt men också som individer. Nästa år kommer jag att lämna över rodret till Christer Blomberg som har fått tjänsten som en av de biträdande rektor på nya Carlforsska gymnasiet, med placering på våra program. Jag kommer att gå tillbaka till min tjänst som lärare och undervisa i psykologi/engelska. Jag ser fram emot nästa läsår, vi ses inne i klassrummet!

/Camilla

Några ord från Christer:

Jag är uppvuxen på bondgård men har sedan ägnat mig åt musik, pedagogik och skola. Jag har jobbat inom gymnasieskolan i 27 år och älskar att jobba med ungdomar på väg ut i vuxenlivet. Musicerar som pianist på fritiden om det finns möjlighet men är intresserad och nyfiken på det mesta. Nu senast har jag jobbat som biträdande rektor på Rytmus. Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Carlforsskas gymnasium!

/Christer

CEH Öppet Hus

Onsdag 27 april 18-20

Tack till alla som besökte Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola under Öppet hus 27 april! Ni som har frågor är såklart varmt välkomna att vända er till vår SYV. Ni kan också besöka länken "Inför ditt gymnasieval" i menyraden ovan för att få mer information, se intervjuer och filmer om skolan.

2022-03-21

Öppet hus onsdag 27 april!

Programmet för kvällen:


18.30 Presentation av CEH i Milos.


19.00 Programinformation

• Ekonomiprogrammet på tre olika sätt (ekonomi, juridik och spets) i Milos

• Försäljnings– och serviceprogrammet i S6


Se gärna till att komma lite innan, om det är många som är bilburna så kan parkeringsplatserna ta slut på parkeringen framför skolan


OBS! Du som är intresserad av en prova-på-dag på Försäljnings- och serviceprogrammet ska anmäla ditt intresse till studie- och yrkesvägledare Sara Forsberg via e-post sara.forsberg@vasteras.se

Hon kommer därefter att meddela dig dag och tid för ditt besök, varmt välkommen!

Prova-på-aktivitet

22 april, 8.30-10.30

22 april håller vi en Prova-på-aktivitet på skolan för dig som är intresserad av ekonomi eller spetsen. Du träffar då lärare, samt elever i årkurs 2 och 3. Du behöver anmäla dig till vår studie- och yrkesvägledare om du vill delta, senast 2022-04-15. Anmälan görs genom kontakt med vår studie- och yrkesvägledare Sara Forsberg via mail sara.forsberg@vasteras.se . Vi kommer att lägga ut mer information om aktiviteten här på hemsidan inom kort. Klicka på "visa mer +" för mer information.

2022-03-24

Det finns även möjlighet att besöka skolan på Öppet hus, onsdag 27 april, som dennea gången hålls på plats istället för via Teams. Detaljerna om det läggs också ut här på hemsidan så snart den slutliga planeringen är klar.

Information kommer även att skickas ut till studie- och yrkesvägledare på grundskolan.

Om det är något annat ni funderar över så går det också bra att kontakta vår studie- och yrkesvägledare direkt: sara.forsberg@vasteras.se.

Varmt välkomna till CEH!

Vill du söka till CEH?

Bra att veta inför höstens ansökan till CEH:

Från och med 2022 hittar du våra utbildningar under CA (Carlforsska) när du gör din ansökan. Ekonomiprogram med inriktning juridik, ekonomi eller spets är samma som tidigare år men det som tidigare hetat Handelsprogrammet byter nu namn till Försäljnings- och Serviceprogrammet. P.g.a. rådande Covid-läge kan vi just nu inte erbjuda Prova-på-dagar. Men kom ihåg att vi håller digitalt Öppet hus onsdag 26 jan. Dropin på Teams, ingen föranmälan, med start 18.00 (se separat nyhet för detaljerna)! Varmt välkommen att kontakta skolan om du har frågor och håll ögonen på hemsidan där vi lägger ut information om andra aktiviteter. 

2022-01-17

Försäljnings- och serviceprogrammet

Handelsprogrammet byter namn

Från och med läsåret 22/23 byter Handels- och administrationsprogrammet namn till Försäljnings- och serviceprogrammet

2021-10-14

Från och med läsåret 22/23 byter Handels- och administrationsprogrammet namn till Försäljnings- och serviceprogrammet. Förutom namnbytet sker också några justeringar i utbildningens innehåll för att bättre anpassas till arbetsmarknadens behov. I de nya examensmålen vidgas synen på handel att gälla fler försäljningskanaler och plattformar samt arbetsuppgifter inom hela varuflödet.

Tjej står i biblioteket med böcker i handen. Bakom henne pratar två andra elever med varandra.

Tre skolor blir till en

Gäller från hösten 2022

Våra tre skolor Carlforsska, Carlforsskas ekonomi- och handelsskola (CEH) och Carlforsska Introduktionsprogram blir Carlforsska gymnasiet 2022. Här kan du läsa om vad det innebär.

2021-10-25

På Carlforsska möts elever från många olika program. Tre skolor blir till en under hösten 2022 och nya fräscha lokaler byggs på området. Gemensamt är ett brett internationaliseringsarbete med fokus på demokrati.

Nära och personlig

När skolan växer och blir större är vi måna om att behålla känslan av en nära och personlig skola. Arbetslagen sitter nära där eleverna befinner sig så att det är enkelt att få kontakt. Hos oss får du engagerad och kompetent personal som alla arbetar för att du ska nå dina måloch hitta rätt utmaning för dig. Vid behov av stöd finns ett starkt elevhälosteam med specialkompetenser.

Ett stort utbud

Carlforsska har en stor bredd av program. Här blandas nationella program, introduktionsprogram och gymnasiesärskoleprogram. Det skapar en härlig dynamik. Det finns specialprogram så som det internationella IB-programmet som är helt på engelska och ekonomiska spetsutbildningen med fokus på internationell företagande.

 

Samhällsvetenskapsprogrammet riktar in sig på beteende och samspel mellan människor.


Det finns även ett stort utbud av kurser inom individuellt val att välja på. Utöver det har vi elevföreningar som är öppna för alla på skolan. Du kan till exempel gå med i aktieklubben, amnestyföreningen eller Skol-IF.

En levande skola med stark gemenskap

Vi vill att du även ska har roligt under din studietid. Hos oss finns det möjlighet att delta i klassturneringar, programaktiviteter och elevföreningar. Du bjuds in till konserter, föreställningar och utställningar av elever från estetiska programmet. Här är alltid någonting på gång!

Läs mer om programmen

På skolornas webbar kan du läsa mer om programmen


Carlforsskas webb

 • Estetiska programmet
  - inriktningar bild, dans, media, musik och teater
 • IB-programmet
 • Samhällsvetenskapsprogrammet
  - inriktning beteendevetenskap
 • Vård- och omsorgsprogrammet
 • Gymnasiesärskolan: Estetiska verksamheter, samt Hälsa, vård och omsorg.


CEHs webb

 • Ekonomiprogrammet - inriktningar ekonomi, juridik
 • Ekonomisk spetsutbildning mot internationellt företagande
 • Försäljnings- och serviceprogrammet
 • Gymnasiesärskolan: Administration, handel och varuhantering


Carlforsska Introduktionsprogram webb

 • Individuellt alternativ i tre varianter
  (Sångargatan, Fenix, Wegas)
 • Språkintroduktion


Info om ansökan

När du gör ansökan söker du till Carlforsska gymnasiet för alla nationella program och gymnasiesärskolans program i
e-tjänsten Dexter (även CEHs program).


Introduktionsprogram söker du via Arenan

Ny skolorganisation växer fram

Dina synpunkter blir viktiga

Carlforsska gymnasiet, Carlforsska Introduktionsprogram och CEH (Carlforsska Ekonomi- och handelsskola) slås ihop till en skola. Organisationsförändringen börjar gälla höstterminen 2022. När vi utformar den nya skolan blir våra elevers synpunkter, tankar och förslag mycket viktiga.

2021-04-30

Nya Carlforsska gymnasiet kommer att växa fram. Skolan ska fortsätta vara nära och personlig när den blir större. Våra elevers synpunkter och tankar är mycket viktiga i vårt fortsatta arbete framåt, till exempel vad eleverna önskar av den nya skolan, vad som är viktigt för dem och vilka elevaktiviteter och elevföreningar som önskas.


Nya lokaler ska byggas i området runt Carlforsska och det kommer även vara en del ombyggnationer inne i Carlforsska. Lokalerna som vi har idag på Vasagatan 44 behålls fram till att nya står klara. Elever på CEH har redan idag lektioner inne i Carlforsskas byggnad. Till nästa läsår kan det innebära några fler lektioner eftersom ekonomiprogrammet växer. Mer konkret vad den nya skolan innebär vet vi i dagsläget inte men det är en process där både elever och medarbetare ska vara delaktiga.


Beslutet togs av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden den 29 april. Bakgrunden till beslutet är en utredning som visar att en större skola kan ge ökad samverkan mellan program, det blir en inkluderande skola med flera olika program och den är inte lika ekonomiskt sårbar om elevantalet minskar på något program. År 2025 kommer också Lidmanska gymnasiet som är en gymnasiesärskola att tillhöra Carlforsska.

 • Du är här:
 • CEH, Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola