Internationellt arbete

Elever på CEH och internationellt arbete

Internationellt arbete - viktigt för vår skola

Internationalisering och kontakt med andra länder och kulturer är en självklar del av utbildningen på CEH.

Sedan många år tillbaka driver CEH ett välutvecklat Erasmus+ projekt i samarbete med en skola i Enniscourthy, Irland. Varje år åker elever från skolans handelsprogram till Irland och genomför tre veckors praktik. Nya erfarenheter, förståelse för andra kulturer och internationell arbetslivserfarenhet är målet med detta projekt.

CEH har också startat upp ett helt nytt Erasmus+ projekt som är till för skolans ekonomielever. Tillsammans med skolor i Kroatien, Spanien, Turkiet, Grekland och Italien samarbetar vi för att utveckla läsintresset.

Detta innebär att vi dels kommer att arbeta med olika teman inom projektet, lokalt på de olika skolorna, men även resa och besöka de olika länderna, samt ta emot besök.

CEH:s ekonomiska spetsprogram har en internationell profil. Under utbildningens tre år lyfter ett antal kurser det internationella perspektivet och de utmaningar och möjligheter som finns i mötet med andra samhällen och kulturer. Dessutom kommer varje klass att genomföra en studieresa i Europa under årskurs 2. Under en veckas tid besöks universitet, företag och andra intressanta platser i ekonomiska centra någonstans i Europa. Fram tills nu har resan gått till Hamburg, Kiel, Frankfurt och Strasbourg.