Länk till Vklass

Nyhetsarkiv

Studentavslutning på CEH

Studenten 9 juni och Avslutning ÅK 1&2 8 juni

Vi är mycket glada att kunna bjuda in elever och anhöriga till ett glädjefyllt och högtidligt studentfirande på CEH. I år har vi Avslutningen för 1:or och 2:or den 8 juni och därefter Studentutspringet den 9 juni. Klicka på nyheten för mer info!

2022-05-09

På studentdagen firar vi med lättare förtäring samt övriga avslutningsceremonier. En kopia på betyget delas ut i klassrummet och betygsoriginalet skickas hem med post. Tänk på att det ska tas om hand och förvaras säkert. Du kan inte få nytt original från skolan.

09.00 Studenter samlas tillsammans med mentorer i klassrum

10.45 Samling för Studenter i rörelserummet på Lidmanska

11.30-11.45 Utspring enl. schema genom dörrarna mot Vasagatan. Klasserna springer ut med 5 minuter mellan varje klass. Anhöriga väntar ute på stora gräsmattan framför skolan.

12:00 Studentcortege start från Gurksaltargatan

Tider för utspringet:

Klass

Utspring

EK19A

Tider släpps 8/6

EK19B

Tider släpps 8/6

EK19S

Tider släpps 8/6

HA19 + AHV

Tider släpps 8/6

Vi ser fram emot en fin dag tillsammans!

Ny rektor till CEH!

Christer Blomberg börjar nästa läsår!

Vi tackar Camilla Bernövall och välkomnar Christer Blomberg som ny rektor på CEH! Klicka på "Visa mer" för ytterligare information.

2022-05-06

CEH får ny rektor till nästa läsår! Vi tackar Camilla Bernövall och välkomnar Christer Blomberg som ny rektor på CEH!

Några ord från Camilla:

Det är inte många veckor kvar till sommarlovet och jag vill passa på att tacka alla för ett bra samarbete det här läsåret. Jag har gjort ett år som rektor på CEH, en skola som jag känner både stolthet och värme för. Det har varit ett utmanande men roligt år och jag är tacksam för att jag fick chansen att prova på att vara rektor men jag har också insett hur mycket jag tycker om att vara lärare. Jag har saknat de dagliga samtalen med er elever och se er utvecklas både kunskapsmässigt men också som individer. Nästa år kommer jag att lämna över rodret till Christer Blomberg som har fått tjänsten som en av de biträdande rektor på nya Carlforsska gymnasiet, med placering på våra program. Jag kommer att gå tillbaka till min tjänst som lärare och undervisa i psykologi/engelska. Jag ser fram emot nästa läsår, vi ses inne i klassrummet!

/Camilla

Några ord från Christer:

Jag är uppvuxen på bondgård men har sedan ägnat mig åt musik, pedagogik och skola. Jag har jobbat inom gymnasieskolan i 27 år och älskar att jobba med ungdomar på väg ut i vuxenlivet. Musicerar som pianist på fritiden om det finns möjlighet men är intresserad och nyfiken på det mesta. Nu senast har jag jobbat som biträdande rektor på Rytmus. Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Carlforsskas gymnasium!

/Christer

Prova-på-aktivitet

22 april, 8.30-10.30

22 april håller vi en Prova-på-aktivitet på skolan för dig som är intresserad av ekonomi eller spetsen. Du träffar då lärare, samt elever i årkurs 2 och 3. Du behöver anmäla dig till vår studie- och yrkesvägledare om du vill delta, senast 2022-04-15. Anmälan görs genom kontakt med vår studie- och yrkesvägledare Sara Forsberg via mail sara.forsberg@vasteras.se . Vi kommer att lägga ut mer information om aktiviteten här på hemsidan inom kort. Klicka på "visa mer +" för mer information.

2022-03-24

Det finns även möjlighet att besöka skolan på Öppet hus, onsdag 27 april, som dennea gången hålls på plats istället för via Teams. Detaljerna om det läggs också ut här på hemsidan så snart den slutliga planeringen är klar.

Information kommer även att skickas ut till studie- och yrkesvägledare på grundskolan.

Om det är något annat ni funderar över så går det också bra att kontakta vår studie- och yrkesvägledare direkt: sara.forsberg@vasteras.se.

Varmt välkomna till CEH!

CEH Öppet Hus

Onsdag 27 april 18-20

Tack till alla som besökte Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola under Öppet hus 27 april! Ni som har frågor är såklart varmt välkomna att vända er till vår SYV. Ni kan också besöka länken "Inför ditt gymnasieval" i menyraden ovan för att få mer information, se intervjuer och filmer om skolan.

2022-03-21

Öppet hus onsdag 27 april!

Programmet för kvällen:


18.30 Presentation av CEH i Milos.


19.00 Programinformation

• Ekonomiprogrammet på tre olika sätt (ekonomi, juridik och spets) i Milos

• Försäljnings– och serviceprogrammet i S6


Se gärna till att komma lite innan, om det är många som är bilburna så kan parkeringsplatserna ta slut på parkeringen framför skolan


OBS! Du som är intresserad av en prova-på-dag på Försäljnings- och serviceprogrammet ska anmäla ditt intresse till studie- och yrkesvägledare Sara Forsberg via e-post sara.forsberg@vasteras.se

Hon kommer därefter att meddela dig dag och tid för ditt besök, varmt välkommen!

Vill du söka till CEH?

Bra att veta inför höstens ansökan till CEH:

Från och med 2022 hittar du våra utbildningar under CA (Carlforsska) när du gör din ansökan. Ekonomiprogram med inriktning juridik, ekonomi eller spets är samma som tidigare år men det som tidigare hetat Handelsprogrammet byter nu namn till Försäljnings- och Serviceprogrammet. P.g.a. rådande Covid-läge kan vi just nu inte erbjuda Prova-på-dagar. Men kom ihåg att vi håller digitalt Öppet hus onsdag 26 jan. Dropin på Teams, ingen föranmälan, med start 18.00 (se separat nyhet för detaljerna)! Varmt välkommen att kontakta skolan om du har frågor och håll ögonen på hemsidan där vi lägger ut information om andra aktiviteter. 

2022-01-17

CEH Öppet Hus

Nästa tillfälle: Onsdag 26 januari

Tack till alla som besökte Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola under Öppet hus 24 oktober! Nästa chans är 26 januari. Ni som undrar något är såklart varmt välkomna att vända er till vår SYV. Vi ses!

2021-11-19

Tack till alla som besökte skolan 24 oktober! Nästa tillfälle för Öppet hus sker onsdag 26 jan!

Här följer programmet:


18.10 Presentation av CEH i Milos.


18.30 Programinformation

• Ekonomiprogrammet på tre olika sätt (ekonomi, juridik och spets) i Milos

• Försäljnings– och serviceprogrammet i S5


19.10 Presentation av CEH i Milos


19.30 Programinformation

• Ekonomiprogrammet på tre olika sätt (ekonomi, juridik och spets) i Milos

• Försäljnings– och serviceprogrammet i S5


Se gärna till att komma lite innan, om det är många som är bilburna så kan parkeringsplatserna ta slut på parkeringen framför skolan.

alla kommunala skolors logotyper

Möt oss på gymnasiemässan!

11 november 2021 i Västerås arena

Alla kommunala gymnasieskolor i Västerås finns med på gymnasiemässan. Går du i årskurs 9 kommer du åka dit under dagen med din skola. Kom gärna tillbaka på kvällen med en förälder. Prata med oss i montrarna och ställ alla frågor du har.

2021-10-27

Mässan är öppen mellan klockan 9.00-20.00.

 

Frågor du kan ställa till de gymnasieskolor som du är intresserad av är:

 • Varför ska jag välja er skola?
 • Hur ser schemat ut och är det mycket håltimmar?
 • Är alla lektioner lärarledda eller läser du mycket på egen hand?
 • Om jag tycker det blir jobbigt i skolan, vad kan jag då få för hjälp?
 • Finns det studie- och yrkesvägledare, specialpedagog, skolsköterska och kurator?
 • Finns det möjlighet att få stöd utanför lektionstid?
 • Har skolan ett skolbibliotek?
 • Samarbetar skolan med företag, föreningar och övriga samhället?
 • Finns det möjlighet att få sommarjobb inom några av utbildningarna?
 • Anordnar skolan aktiviteter för eleverna utanför lektionstid, till exempel via elevföreningar, skol-IF eller liknande?
 • Har ni något samarbete med andra länder?
 • Är det mycket praktik på programmet och hur mycket?
 • Vd kan jag välja för individuella val hos er?

 

Hoppas att vi ses!

 

Tjej står i biblioteket med böcker i handen. Bakom henne pratar två andra elever med varandra.

Tre skolor blir till en

Gäller från hösten 2022

Våra tre skolor Carlforsska, Carlforsskas ekonomi- och handelsskola (CEH) och Carlforsska Introduktionsprogram blir Carlforsska gymnasiet 2022. Här kan du läsa om vad det innebär.

2021-10-25

På Carlforsska möts elever från många olika program. Tre skolor blir till en under hösten 2022 och nya fräscha lokaler byggs på området. Gemensamt är ett brett internationaliseringsarbete med fokus på demokrati.

Nära och personlig

När skolan växer och blir större är vi måna om att behålla känslan av en nära och personlig skola. Arbetslagen sitter nära där eleverna befinner sig så att det är enkelt att få kontakt. Hos oss får du engagerad och kompetent personal som alla arbetar för att du ska nå dina måloch hitta rätt utmaning för dig. Vid behov av stöd finns ett starkt elevhälosteam med specialkompetenser.

Ett stort utbud

Carlforsska har en stor bredd av program. Här blandas nationella program, introduktionsprogram och gymnasiesärskoleprogram. Det skapar en härlig dynamik. Det finns specialprogram så som det internationella IB-programmet som är helt på engelska och ekonomiska spetsutbildningen med fokus på internationell företagande.

 

Samhällsvetenskapsprogrammet riktar in sig på beteende och samspel mellan människor.


Det finns även ett stort utbud av kurser inom individuellt val att välja på. Utöver det har vi elevföreningar som är öppna för alla på skolan. Du kan till exempel gå med i aktieklubben, amnestyföreningen eller Skol-IF.

En levande skola med stark gemenskap

Vi vill att du även ska har roligt under din studietid. Hos oss finns det möjlighet att delta i klassturneringar, programaktiviteter och elevföreningar. Du bjuds in till konserter, föreställningar och utställningar av elever från estetiska programmet. Här är alltid någonting på gång!

Läs mer om programmen

På skolornas webbar kan du läsa mer om programmen


Carlforsskas webb

 • Estetiska programmet
  - inriktningar bild, dans, media, musik och teater
 • IB-programmet
 • Samhällsvetenskapsprogrammet
  - inriktning beteendevetenskap
 • Vård- och omsorgsprogrammet
 • Gymnasiesärskolan: Estetiska verksamheter, samt Hälsa, vård och omsorg.


CEHs webb

 • Ekonomiprogrammet - inriktningar ekonomi, juridik
 • Ekonomisk spetsutbildning mot internationellt företagande
 • Försäljnings- och serviceprogrammet
 • Gymnasiesärskolan: Administration, handel och varuhantering


Carlforsska Introduktionsprogram webb

 • Individuellt alternativ i tre varianter
  (Sångargatan, Fenix, Wegas)
 • Språkintroduktion


Info om ansökan

När du gör ansökan söker du till Carlforsska gymnasiet för alla nationella program och gymnasiesärskolans program i
e-tjänsten Dexter (även CEHs program).


Introduktionsprogram söker du via Arenan

Försäljnings- och serviceprogrammet

Handelsprogrammet byter namn

Från och med läsåret 22/23 byter Handels- och administrationsprogrammet namn till Försäljnings- och serviceprogrammet

2021-10-14

Från och med läsåret 22/23 byter Handels- och administrationsprogrammet namn till Försäljnings- och serviceprogrammet. Förutom namnbytet sker också några justeringar i utbildningens innehåll för att bättre anpassas till arbetsmarknadens behov. I de nya examensmålen vidgas synen på handel att gälla fler försäljningskanaler och plattformar samt arbetsuppgifter inom hela varuflödet.

Bild på elever på Carforsska gymnasiet.

Ska du söka till gymnasiet?

CEH på Gymnasiemässan 11 nov

Är du sugen på att veta mer om CEH? Besök oss gärna i vår monter på Gymnasiemässan 11 november. Vi ses!

2021-10-12

Bild på en tjej vid ett skåp med text Hitta oss digitalt

CEH Öppet Hus

24 november 18.00 - 20.30

Varmt välkommen till en informationsträff om Carlforsskas Ekonomi- & Handelsskola. Vi håller den i våra lokaler på Vasagatan 44 den 24 november och ytterligare en gång 26 januari.

2021-10-12

Studentavslutning på CEH

Länk till livestream finns i denna nyhet!

Årets studentavslutning anpassas efter rådande omständigheter och vi är mycket glada att kunna bjuda in elever och närmast anhöriga (endast föräldrar och syskon) till ett glädjefyllt och högtidligt studentfirande på CEH. Klicka på nyheten för mer info!

2021-05-06

Årets studentavslutning anpassas efter rådande omständigheter och vi är mycket glada att kunna bjuda in elever och närmast anhöriga (endast föräldrar och syskon) till ett glädjefyllt och högtidligt studentfirande på CEH. För anhöriga gäller att man är välkommen att vara på plats tidigast 15 minuter före klassens utspring och man lämnar skolgården tillsammans med sin student direkt efter utspringet.

Vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Visa hänsyn till andra och följ de instruktioner som ges på plats.

 • Kom inte till utspringet om du har minsta förkylningssymtom.
 • Sitt/stå på anvisad plats.
 • Tider måste följas för att undvika trängsel både inom- och utomhus.
 • Välkomna anhöriga är föräldrar och syskon.
 • Utspringet sker genom dörrarna mot Vasagatan/gräsmattan mot parkeringen

Tider för utspringet:

Klass

Utspring

EK18A

11.00

EK18S

12.00

HA18 + AHV

13.00

EK18B

14.00


Vi kommer även att livestreama utspringet på Microsoft Teams. Livesändningen kommer inte att spelas in och kan därför inte heller delas vidare i andra kanaler.

Du kan se utspringet både via mobil och dator. Du klickar på länken och väljer om du vill öppna den via app eller webben. Om du inte har Microsoft Teams app så rekommenderar vi webben. Du kan öppna den i följande webbläsare: Chrome, Edge, Safari, Firefox. Använd inte Internet Explorer. Här huttar du länken:

 

Länk till livestreamat utspring på CEH

 

Vi ser fram emot en fin dag tillsammans!

Ny skolorganisation växer fram

Dina synpunkter blir viktiga

Carlforsska gymnasiet, Carlforsska Introduktionsprogram och CEH (Carlforsska Ekonomi- och handelsskola) slås ihop till en skola. Organisationsförändringen börjar gälla höstterminen 2022. När vi utformar den nya skolan blir våra elevers synpunkter, tankar och förslag mycket viktiga.

2021-04-30

Nya Carlforsska gymnasiet kommer att växa fram. Skolan ska fortsätta vara nära och personlig när den blir större. Våra elevers synpunkter och tankar är mycket viktiga i vårt fortsatta arbete framåt, till exempel vad eleverna önskar av den nya skolan, vad som är viktigt för dem och vilka elevaktiviteter och elevföreningar som önskas.


Nya lokaler ska byggas i området runt Carlforsska och det kommer även vara en del ombyggnationer inne i Carlforsska. Lokalerna som vi har idag på Vasagatan 44 behålls fram till att nya står klara. Elever på CEH har redan idag lektioner inne i Carlforsskas byggnad. Till nästa läsår kan det innebära några fler lektioner eftersom ekonomiprogrammet växer. Mer konkret vad den nya skolan innebär vet vi i dagsläget inte men det är en process där både elever och medarbetare ska vara delaktiga.


Beslutet togs av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden den 29 april. Bakgrunden till beslutet är en utredning som visar att en större skola kan ge ökad samverkan mellan program, det blir en inkluderande skola med flera olika program och den är inte lika ekonomiskt sårbar om elevantalet minskar på något program. År 2025 kommer också Lidmanska gymnasiet som är en gymnasiesärskola att tillhöra Carlforsska.

Inför Gymnasievalet

Informationsmaterial från CEH

Det är snart dags att göra valet till gymnasiet. Om du är sugen på att veta mer om CEH så har vi sammanställt informationsmaterial och lite filmer som du kan kika på. Läs mer genom att klicka på "Visa mer" och följ länken, eller så väljer du "Inför gymnasievalet" i huvudmenyn!

2021-02-04

Följ länken till vår portal med massor av bra information inför gymnasievalet.

>>> Klicka här <<<

Årets Affärsplan

CEH bland finalisterna

Tre av Carlforsskas Ekonomi- & Handelsskolas UF-företag vidare i den prestigefyllda tävlingen årets affärsplan (topp 20) av 488 UF-företag i Västmanland! Grattis ADVOX UF, SNACKBOX UF och WHAT´S POPPIN UF!

2020-12-14

Bild på en tjej vid ett skåp med text Hitta oss digitalt

CEH Digitalt Öppet Hus

20 januari på Teams 17.30 - 20.00

Varmt välkommen till en digital informationsträff för Carlforsskas Ekonomi- & Handelsskola. Vi håller den på Microsoft Teams onsdagen den 20 januari. Ansluter gör du via vår portal här på hemsidan. Klicka på "Visa mer +" för att hitta länken eller välj "Öppet hus" i huvudmenyn.

2020-12-09

CEH kommer genomföra en digital informationsträff. Datumet är 20 jan (17.30-20.00) och du ansluter via Microsoft Teams i en webbläsare (Chrome eller Firefox), eller genom att tanka hem appen.

 

Vi kommer inleda med en introduktion av Rektor och elever på skolan och därefter övergå till mer detaljerad information om de olika programmen. På vår Öppet Hus-portal har vi även samlat flera filmer om skolan och lokalerna som du kan kika på vid tillfälle.


För att komma till portalen där du kan delta i mötet: >>>Klicka här<<<

 

Bild på en tjej vid ett skåp med text Hitta oss digitalt

CEH Digitalt Öppet Hus

20 jan på Teams 17.30 - 20.00

Varmt välkommen till en digital informationsträff för Carlforsskas Ekonomi- & Handelsskola. Vi håller den på Microsoft Teams ännu en gång 20 januari. Mer info kommer inom kort.

2020-11-26

CEH kommer genomföra ännu en digital informationsträff. Datumet är 20 jan (17.30-20.00)

Mer info hittar du här på hemsidan inom kort.

Bild på en tjej vid ett skåp med text Hitta oss digitalt

Vi ställer om till digital träff

CEH infoträff 2 dec på Teams 17.30 - 20.00

Smittskyddsläkaren och regionens smittskyddsenhet har infört lokala allmänna råd för Västmanland från Folkhälsomyndigheten. Därför ställer vi om till digitala träffar. Alla som har anmält sig kommer bli kontaktade. Vi återkommer med mer detaljer inom kort.

2020-11-11

Vi väljer nu att ställa om till digitala informationsträffar på de kommunala gymnasieskolorna. Det gör vi för att smittskyddsläkaren och regionens smittskyddsenhet har gått ut med lokala allmänna råd för Västmanland från Folkhälsomyndigheten. Alla som har anmält sig till de fysiska informationsträffarna kommer att bli kontaktade via mejl.


CEH kommer genomföra två digitala informationsträffar. Datumen är 2 dec (17.30-20.00) och 20 jan (17.30-20.00)

Bild på Hampus Hagman

Nominerade till Pedagogiska priset

Här är nomineringarna inom gymnasiet 2020

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Bland årets nomineringar inom området gymnasieskola hittas flera av våra medarbetare från våra kommunala gymnasieskolor. Vi är stolta att meddela att en av våra medarbetare Camilla Bernövall är en av dem! Grattis till nomineringen Camilla! Fredag den 4 december klockan 11 offentliggörs vinnarna av priset i stadshuset.

2020-11-03

Nominerade till priset i kategorin Gymnasium och vuxenutbildning

 • Camilla Bernövall, Carlforsskas Ekonomi- och Handelskola
 • Jonas Westerholm, ABB Industrigymnasium
 • Lärarlaget SFI, Arena Utbildning
 • Linda Albrektsson, Carlforsska gymnasiet
 • Lena Alenskog, Carlforska gymnasiet IM
 • Johan Sandahl, Grillska Gymnasiet
 • Kristina Renström, Jensen gymnasium
 • Elin Arntsen, Mälardalens ridgymnasium
 • Ida Larsson, Rudbeckianska gymnasiet
 • Betina Karlsson, Widénska gymnasiet
 • Peter Werner, Wijkmanska gymnasiet

Tre pris à 25 000 kronor delas ut i kategorierna förskola, grundskola samt gymnasieskola och vuxenutbildning. Vinnarna meddelas inför prisutdelningen. Tack till alla er som har varit med och nominerat!

Anmälan för informationsmöte på CEH

Möte på Teams. Två tillfällen: 2 dec och 20 jan

Du som ska söka till gymnasiet är välkommen till att komma på vår informationsträff för våra program. De fysiska träffarna är inställda på grund av smittskyddsorsaker, men digitala möten kommer göras. Fortsätt gärna anmäla er i formuläret i denna nyheten, så kommer vi lättare i kontakt med er.

2020-10-28

De digitala informationstillfällena är till för dig som ska börja på gymnasiet och är intresserad av CEH och något av våra program. Det är en ersättning för de Öppna hus som vi normalt brukar ha. För att delta måste du anmäla dig innan informationstillfället startar, så vi kan få ut inbjudan till Teams inför mötet. Det gör du via anmälningsformuläret här nedan. Vi kommer även återkomma med information om hur man ansluter till mötet, utan att ha anmält sig, när vi har detaljerna.

 

På vår webb hittar du både mer information om programmen, skolan, hur du hittar hit och hur du kontaktar oss. Mer information om hur vi hanterar de personuppgifter som du lämnar när du skickar in din anmälan finns på sidan.

Välkommen att anmäla dig

 • Fyll i uppgifterna i formuläret.
 • Du kommer att få ett bekräftelsemejl till den mejladress som står i anmälan
 • Kryssa i rutan för samtycke om du vill att vi skickar ut information om skolan och programmen till dig efter besöket. Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke genom att svara på bekräftelsemejlet som skickas ut.
 • Vid fel i anmälan kan du svara på bekräftelsemejlet som skickas ut.

Det kommer genomföras två olika informationstillfällen på CEH under december och januari

Vi har två olika tillfällen på olika datum 2/12 och 20/1.


OBS! Du behöver bara anmäla dig till ETT tillfälle, det är samma information som ges vid de olika tillfällena. När du har skickat ditt svar så behöver du inte uppdatera sidan, då kan eventuellt dubbla bokningar skickas in


Det finns inga lediga platser kvar till det här passet. Välj en annan tid för att besöka oss.
Det finns 12 lediga platser kvar.
ANMÄLAN FÖR INFORMATIONSMÖTE 25 NOVEMBER, 17.00-19.00 * (obligatorisk)
ANMÄLAN FÖR INFORMATIONSMÖTE 25 NOVEMBER, 17.00-19.00

Person- och kontaktuppgifter
Person- och kontaktuppgifter
Totala antalet i sällskapet, inkl den som har anmält sig. * (obligatorisk)
Den som har anmält sig fyller i sitt namn igen här och lägger även till sin anhörige.
Deltagare

Samtycke till att spara kontaktuppgifter * (obligatorisk)
Samtycke till att spara kontaktuppgifter


Det finns 37 lediga platser kvar.
ANMÄLAN FÖR INFORMATIONSMÖTE 1 DECEMBER, 17.00-19.00 * (obligatorisk)
ANMÄLAN FÖR INFORMATIONSMÖTE 1 DECEMBER, 17.00-19.00

Person- och kontaktuppgifter
Person- och kontaktuppgifter
Totala antalet i sällskapet, inkl den som har anmält sig. * (obligatorisk)
Den som har anmält sig fyller i sitt namn igen här och lägger även till sin anhörige.
Deltagare

Samtycke till att spara kontaktuppgifter * (obligatorisk)
Samtycke till att spara kontaktuppgifter


Det finns 37 lediga platser kvar.
ANMÄLAN FÖR INFORMATIONSMÖTE 2 DECEMBER, 17.00-19.00 * (obligatorisk)
ANMÄLAN FÖR INFORMATIONSMÖTE 2 DECEMBER, 17.00-19.00

Person- och kontaktuppgifter
Person- och kontaktuppgifter
Totala antalet i sällskapet, inkl den som har anmält sig. * (obligatorisk)
Den som har anmält sig fyller i sitt namn igen här och lägger även till sin anhörige.
Deltagare

Samtycke till att spara kontaktuppgifter * (obligatorisk)
Samtycke till att spara kontaktuppgifter


Bild på elever på Carforsska gymnasiet.

Ska du söka till gymnasiet?

Informationstillfällen på CEH

Inom kort kommer det att komma ut anmälningar till informationstillfällen. Håll utkik!

2020-10-23

Informationstillfället är för dig som ska söka till gymnasiet och är intresserad av CEH och något av våra program.

På CEH är informationstillfällena planerade till:

 • 24 november 2020, 17.00-19.00,samtliga program
 • 25 november 2020, 17.00-19.00, Ekonomiprogrammet och Spetsutbildning Ekonomi
 • 1 december 2020, 17.00-19.00, Ekonomiprogrammet och Spetsutbildning Ekonomi
 • 2 december 2020, 17.00-19.00, samtliga program

Bokningsbara platser kommer att komma inom kort. För att så många som möjligt ska få chansen att besöka oss får du ta med dig max en person i ditt sällskap. För att vi ska se så att vi håller rätt antal kommer vi att pricka av dig när ni kommer.

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västmanland och vi har noga planerade informationstillfällen.

Anmälan till informationstillfällen beräknas komma ut v. 44.

Fjärrundervisning åk 2-3 CEH

Viktigt för att minska smittspridning

Från och med vecka 36 kommer CEH delvis övergå till fjärrundervisning för elever i åk 2 och 3 på gymnasieskolan. Vi gör detta i samverkan med de kommunala gymnasieskolorna i Västerås. Vi hoppas på detta sätt att minska antalet resande i lokaltrafiken i Västmanland och därmed minska risken för smittspridning av covid-19 i samhället. >>>Klicka här för mer information <<<

2020-08-28

Eleverna i åk 2 kommer ha fjärrundervisning helt på onsdagar och eleverna i åk 3 på fredagar. Beslutet gäller från 31/8. Alla fjärrlektioner kommer genomföras via teams enligt ordinarie schema och närvaroföras. Vid undantag kan klasser eller grupper kallas till skolan, det kan t.ex. röra sig om särskilda examinationstillfällen.

Vi är ju vana sedan vårterminen att bedriva fjärrundervisning och gjorde det framgångsrikt. Mot den bakgrunden känns det tryggt att vi kommer göra detta på ett bra sätt nu också. Med något enstaka undantag har ju alla kurser flera lektionstillfällen i veckan så det blir bara ett av dessa pass som sker på distans.

För elev som önskar lunch finns möjlighet att dagen innan hämta med sig en matlåda från restaurang Rosenhill. I så fall måste det meddelas till vår administration via mail till anna.kangas@vasteras.se. I mailet skrivs namn, klass och ev specialkost. För åk 2 betyder det att ni ska anmäla till Anna senast kl. 12 på måndagen och så kan ni hämta matlådan på tisdagen i samband med skolmaten. För åk 3 ska det på samma sätt meddelas senast kl. 12 på onsdagen. Ni förvarar sedan matlådan i kylskåp på CEH under resten av skoldagen.

Det här beslutet kan komma att ändras ifall det behöver vidtas andra åtgärder kopplat till trängsel i lokaltrafik. I övrigt gäller detta beslut tills annat beslut fattas.

Har ni frågor? Vänd er i första hand till mentor men annars är ni förstås välkomna att kontakta mig!

Hälsningar

Henrik Pettersson
Rektor CEH
021-390704
Henrik.pettersson@vasteras.se

Upprop 18 augusti.

Äntligen dags för det nya läsåret

Tis 18/8 har vi äntligen upprop för det nya läsåret. Vi ser förstås fram emot att ha ett läsår med undervisning på plats i skolan efter en vårtermin med stor del av undervisningen på distans. Ni som redan är elever på skolan har fått ett meddelande och brev i Vklass med info om uppropstider, vår upptaktsvecka och information om hur vi hanterar skolan under rådande situation med covid-19. Ni som börjar åk 1 har ju välkomstsamtal 14 eller 17 augusti. Där får ni motsvarande information. Upprop för alla elever åk 1 är kl 9.00. Välkomna! För mer information, klicka på nyheten.

2020-08-14

Har du frågor går det bra att vända dig till mentor eller:

Anna Kangas, administratör, 021-390709.

Henrik Pettersson, rektor, 021-390704.

Välkomna tillbaka till skolan!

18 augusti är det skolstart

Vi önskar både gamla och nya elever varmt välkomna till skolan. Extra kul tycker vi att det är att få ta emot er i skolorna igen efter en vår med distansundervisning. Mer information om skolstarten ges i Vklass.

2020-08-13

Den 18 augusti är det skolstart. Information om skolstarten kommer att läggas ut i Vklass. Det går också bra att kontakta oss på skolan om du har några frågor. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Information om aktuella datum för läsåret 2020-2021 på Västerås stads webbsida.

Information till nya elever och vårdnadshavare om Vklass och hur ni loggar in där.

Vi ses!

Livestream av utspringet

www.facebook.com/CEH1953

P.g.a. Covid-19 planerar CEH och övriga kommunala gymnasieskolor att livestreama studenternas utspring 2020. Detta för att anhöriga som inte kan närvara ska kunna ta del av firandet. Detta sker via Facebook och klippet kommer finnas kvar på vår facebooksida från 5/6-31/8. I klasser som vill bli filmade behöver alla skriva på en samtyckesblankett. Samtycket är frivilligt och kan när som helst återkallas, vilket innebär att vi tar ner filmerna. Länk till Facebooksidan: https://www.facebook.com/CEH1953

2020-06-01

Till alla våra blivande studenter

En hälsning från skolledningen

Här kommer en Youtube-hälsning till alla våra blivande studenter. Hälsningen är från Stefan Remne, gymnasiechef i Västerås stad och Per-Ola Olsson (PEO), fritidsledare på Rudbeckianska och arrangör av många studentaktiviteter.

2020-05-18

Här kommer en hälsning till alla våra blivande studenter. Hälsningen är från Stefan Remne, gymnasiechef i Västerås stad och Per-Ola Olsson (PEO), fritidsledare på Rudbeckianska och arrangör av många studentaktiviteter.

Kika på länken för att se filmen: https://youtu.be/7ZI_8Gxcpgk

Vi önskar dig samtidigt en härlig helg!
Stefan och PEO

Student

5 JUNI 2020

Årets studentavslutning anpassas efter rådande omständigheter och vi är mycket glada att kunna bjuda in elever och närmast anhöriga (endast föräldrar och syskon) till ett glädjefyllt och högtidligt studentfirande på CEH.

2020-05-15

Årets studentavslutning anpassas efter rådande omständigheter och vi är mycket glada att kunna bjuda in elever och närmast anhöriga (endast föräldrar och syskon) till ett glädjefyllt och högtidligt studentfirande på CEH. För anhöriga gäller att man är välkommen att vara på plats tidigast 15 minuter före klassens utspring och man lämnar skolgården tillsammans med sin student direkt efter utspringet.

Vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Visa hänsyn till andra och följ de instruktioner som ges på plats.

 • Du måste vara helt frisk för att få delta. Kom inte till skolan om du har minsta förkylningssymtom.
 • Vi undviker nära fysisk kontakt som kramar och att sitta nära varandra.
 • Sitt/stå på anvisad plats.
 • Tider måste följas för att undvika trängsel både inom- och utomhus.
 • Välkomna anhöriga är föräldrar och syskon.
 • De som tillhör en riskgrupp eller är över 70 år bör avstå från deltagande
 • Ingång för studenter sker genom dörren mot cityringen, utspring sker genom dörrarna mot Vasagatan.
 • Tänk på att alla skolaktiviteter är drogfria. Ingen alkohol får tas med till skolan eller förtäras på plats.

Våra studenter bjuds in klassvis enligt nedanstående tider och firar med lättare förtäring, mösspåtagning, stipendieutdelning samt övriga avslutningsceremonier. Observera att det betyg som delas ut är ett original, så tänk på att det ska tas om hand och förvaras säkert.

Klass

Klassrum

Samlingstid i klassrum

Utspring

EK17B

S2

9.45

11.00

EK17S

S9

10.45

12.00

EK17A

S2

11.45

13.00

HA17

S9

12.45

14.00

Vi hoppas kunna ordna så att utspringet kan live-streamas och ses av anhöriga som ej kan/får vara på plats och återkommer med information om detta. Närmare planering läggs ut i Vklass till studenterna och på CEH:s hemsida: www.vasteras.se/ceh.

Vi ser fram emot en fin dag tillsammans!

Angående undervisning på distans

Extraordinära omständigheter

Hej alla elever och vårdnadshavare på CEH! Vänligen läs följande meddelande angående stängning av gymnasieskolan och distansundervisning.

2020-03-18

Först: Vi har idag fått information om att de elever som går på gymnasiesärskolan (AHV) ska gå i skolan från måndag 23/3. Dessa elever läser alltså på distans resten av den här veckan och ska komma till skolan på måndag och framåt. Se särskild information på Vklass.

Onsdagen har ägnats åt planering för att genomföra distansundervisning i våra kurser. Vi har försökt göra långsiktiga planeringar i alla kurser och se över hur klassernas arbetssituation kommer se ut framöver. Mycket är förstås fortfarande oklart som t.ex. nationella prov och APL för HA18 men känslan är ändå att vi har hittat en bra modell för att arbeta under dessa svåra omständigheter som nu råder. En viktig förutsättning för att vi ska lyckas bedriva undervisning på distans är att alla elever har laddat ner MicrosoftTeams-appen enligt instruktion som gått ut under dagen. Via den kanalen kan vi ha livekontakt med klasser på lektionstid. Vi vill därför att ni föräldrar hjälper till om det är möjligt med installationen. Behöver ni hjälp går det bra att höra av er till vår IT-administratör Karl Sköld. För övrigt används Vklass som vår pedagogiska plattform, men där är ju elever, och förhoppningsvis vårdnadshavare, vana användare.

Under torsdagen (imorgon) kommer alla elever ha mentortid kl 9.00. Viktigt är förstås att alla då sitter framför datorn och har Teams installerat. Därefter har eleverna lektioner enligt schema från 9.50 och framåt. Alla lektioner kommer ske via teams. Även fredagens lektioner sker enligt schema. Jag passar på att informera om att det kan bli schemaändringar från nästa vecka.

Det är mycket viktigt med frånvaroanmälan. Gör som tidigare instruerats vid sjukdom hel dag att lägga den mellan kl 8-17. Lärare kommer även att göra närvaroregistering vid lektionerna på Teams. Elever som inte deltar rapporteras som frånvarande. Om det inledningsvis finns svårigheter att komma in där har ni kontakt med läraren via Vklass.

Att upprätthålla kontakt blir ju särskilt viktigt nu under dessa tider. Vi i personalen finns tillgängliga och ni är varmt välkomna att höra av er till elevs mentor och förstås all personal. Skolans elevhälsa finns också för alla er som önskar stöd kring hälsa och lärande. Kontakten bokas enligt kontaktuppgifter nedan eller via meddelande i Vklass och istället för fysiskt besök sker den bokade kontakten via telefonsamtal.

Kurator – Otavia Yousef Hanna
Mail: otavia.yousef.hanna@vasteras.se
Telefon/SMS: 076-6960562

Skolsköterska – Sandra lindeman
Mail: sandra.lindeman@vasteras.se
Telefon/SMS: 076-5693115
Du är välkommen att boka tid gällande hälsorelaterade frågor såsom levnadsvanor, stress, oro, sömnbesvär eller annat som påverkar din hälsa och inlärning/skolgång. Vid sjukdom hänvisas till vården, ring 1177 eller din vårdcentral för vidare råd och behandling.

Specialpedagog – Ann-Christin (Kicki) Olsson
Mail: ann-christin.olsson@vasteras.se
Telefon/SMS: 072-1457336

SYV – Anna Dimberg
Mail: anna.dimberg@vasteras.se
Telefon/SMS: 076-5692414

Jag avslutar detta långa meddelande med samma uppmaning som tidigare. Håll er uppdaterade med information här på Vklass och tveka inte att höra av er med frågor!

Hälsningar
Henrik Pettersson
Rektor CEH

Musikhjälpen

Musikhjälpen 2019

35 342 kr från CEH

Ett enastående engagemang från eleverna på Carlforsskas Ekonom- och Handelsskola inbringade 35 342 kronor till Musikhjälpen. Samtliga fyra gymnasieprogram på skolan bidrog genom olika aktiviteter.

2019-12-18

Eleverna sålde fika och produkter på stan, i skolan och vid andra arrangemang. Ett samarbete med Coop genererade både fin klassammanhållning och pengar vid tältbyn på Sigmatorget.

– Vår samverkan med näringslivet är värdefull. Eleverna får träna på viktiga yrkeskompetenser och vi märker hur de utvecklar ett stort ansvarstagande, säger Stefan Fürst, handelslärare.

Jimmy Strid från Ekonomiprogrammet håller med:

– I årskurs 1 genomförde våra elever ett projekt som gick ut på att få 100 kronor att växa så mycket som möjligt. Totalt fick grupperna i 100-lappen in ca: 30 000 kr. Vilket är mega-rekord! Vi är självklart stolta och imponerade över elevernas kraftsamling för en god gärning.


Suddig vimmelbild

Välkommen till Öppet hus!

CEH välkomnar besökare 22 januari kl.18-20.30

Vi inleder med gemensam information om skolan kl 18.10. Därefter är besökare välkomna att ta del av programpresentationer och får möta skolans verksamhet, elever och personal. Klicka på "Visa mer" för kvällens schema

2019-12-09

18.10 Presentation av CEH i Milos.

18.45 Programinformation

 • Ekonomiprogrammet och Spetsutbildning Ekonomi i Milos
 • Handelsprogrammet i S5

19.20 Presentation av CEH i Milos

19.45 Programinformation

 • Ekonomiprogrammet och Spetsutbildning Ekonomi i Milos
 • Handelsprogrammet i S5

Hela kvällen

 • Träffa elever och lärare från de olika inriktningarna och programmen. Spetsutbildning Ekonomi i S11, Ekonomiprogrammet (ekonomi) i S1 Ekonomiprogrammet (juridik) S9 samt Handelsprogrammet i S5
 • Fikaservering av elever i Studio 1 och Studio 2
 • Träffa några av årets UF-företagare i S2
 • Ta del av vårt internationella arbete och våra projekt i S7
 • Elevhälsoteamet i Studio 2
 • Prata matematik med mattelärarna i S4
 • Träffa lärare och prata om kurslitteratur i Studio 1
 • Gymnasiesärskolan i S2B


Bild på Hampus Hagman

Nominerade till Pedagogiska priset

Här är nomineringarna inom gymnasiet 2019

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Bland årets nomineringar inom området gymnasieskola hittas fem av våra medarbetare från våra kommunala gymnasieskolor. Vi är stolta att meddela att en av våra medarbetare Hampus Hagman är en av dem! Grattis till nomineringen Hampus! Vinnarna utses fredag 6 december.

2019-11-21

Nominerade till priset som delas ut av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

 • Hampus Hagman, Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola
 • Anna Granberg, Carlforsska gymnasiet
 • Martin Jacobsson, Edströmska gymnasiet
 • Anna-Maria Lind, Rudbeckianska gymnasiet
 • Kalle Åkerlund, Wijkmanska gymnasiet

För andra året i rad har det kommit in rekordmånga nomineringar till Pedagogiska priset. Alla som bor, studerar eller arbetar i Västerås kommun har kunnat nominera.

Fredag den 6 december klockan 11 meddelar nämnderna vinnarna av Pedagogiska priset 2019 i stadshuset. Tre pris à 25 000 kronor delas ut i kategorierna förskola, grundskola samt gymnasieskola och vuxenutbildning. Vinnarna meddelas inför prisutdelningen.