Länk till Vklass

Nyhetsarkiv

15 juni öppnar gymnasieskolornas lokaler igen

Välkomna tillbaka till hösten!

Den 29 maj gav regeringen beskedet att skolorna får öppna upp sina lokaler igen från och med mitten av juni. Det är ett efterlängtat besked från oss i skolan.  

VISA MER

Det innebär att vi återgår till ordinarie undervisning i höst och vi önskar elever varmt välkomna tillbaka till skolan. Det gäller både våra befintliga elever och ni som ska börja hos oss.

Du som ska gå sommarskola kommer att få mer information om vad som gäller för det under vecka 23.

Nu när vi återgår till normal verksamhet i höst råder fortfarande sunt förnuft, stor försiktighet och eget ansvar att stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom.

Anledning till beslutet, enligt Folkhälsomyndigheten, är bland annat att undersökningar visar att barn och unga upp till 19 år i mindre utsträckning drabbas av coronaviruset. Det visar också att personal som har jobbat i grundskola och förskola inte har haft ökad sjuklighet. Därför bedöms smittspridningen som väldigt liten i skolan. Regeringen betonade att läget fortfarande är allvarligt och om läget förvärras kan det återgå till distansundervisning.

Alla ni elever har kämpat på oerhört bra under våren. Ni har gjort ett fantastiskt jobb och har klarat omställningen till distansundervisningen på ett fantastiskt sätt.

Hälsningar
Alla lärare, rektorer och verksamhetschef på Västerås stads gymnasieskolor.

Till alla våra blivande studenter

En hälsning från skolledningen

Här kommer en Youtube-hälsning till alla våra blivande studenter. Hälsningen är från Stefan Remne, gymnasiechef i Västerås stad och Per-Ola Olsson (PEO), fritidsledare på Rudbeckianska och arrangör av många studentaktiviteter.

VISA MER

Här kommer en hälsning till alla våra blivande studenter. Hälsningen är från Stefan Remne, gymnasiechef i Västerås stad och Per-Ola Olsson (PEO), fritidsledare på Rudbeckianska och arrangör av många studentaktiviteter.

Kika på länken för att se filmen: https://youtu.be/7ZI_8Gxcpgk

Vi önskar dig samtidigt en härlig helg!
Stefan och PEO

Student

5 JUNI 2020

Årets studentavslutning anpassas efter rådande omständigheter och vi är mycket glada att kunna bjuda in elever och närmast anhöriga (endast föräldrar och syskon) till ett glädjefyllt och högtidligt studentfirande på CEH.

VISA MER

Årets studentavslutning anpassas efter rådande omständigheter och vi är mycket glada att kunna bjuda in elever och närmast anhöriga (endast föräldrar och syskon) till ett glädjefyllt och högtidligt studentfirande på CEH. För anhöriga gäller att man är välkommen att vara på plats tidigast 15 minuter före klassens utspring och man lämnar skolgården tillsammans med sin student direkt efter utspringet.

Vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Visa hänsyn till andra och följ de instruktioner som ges på plats.

 • Du måste vara helt frisk för att få delta. Kom inte till skolan om du har minsta förkylningssymtom.
 • Vi undviker nära fysisk kontakt som kramar och att sitta nära varandra.
 • Sitt/stå på anvisad plats.
 • Tider måste följas för att undvika trängsel både inom- och utomhus.
 • Välkomna anhöriga är föräldrar och syskon.
 • De som tillhör en riskgrupp eller är över 70 år bör avstå från deltagande
 • Ingång för studenter sker genom dörren mot cityringen, utspring sker genom dörrarna mot Vasagatan.
 • Tänk på att alla skolaktiviteter är drogfria. Ingen alkohol får tas med till skolan eller förtäras på plats.

Våra studenter bjuds in klassvis enligt nedanstående tider och firar med lättare förtäring, mösspåtagning, stipendieutdelning samt övriga avslutningsceremonier. Observera att det betyg som delas ut är ett original, så tänk på att det ska tas om hand och förvaras säkert.

Klass

Klassrum

Samlingstid i klassrum

Utspring

EK17B

S2

9.45

11.00

EK17S

S9

10.45

12.00

EK17A

S2

11.45

13.00

HA17

S9

12.45

14.00

Vi hoppas kunna ordna så att utspringet kan live-streamas och ses av anhöriga som ej kan/får vara på plats och återkommer med information om detta. Närmare planering läggs ut i Vklass till studenterna och på CEH:s hemsida: www.vasteras.se/ceh.

Vi ser fram emot en fin dag tillsammans!

Angående undervisning på distans

Extraordinära omständigheter

Hej alla elever och vårdnadshavare på CEH! Vänligen läs följande meddelande angående stängning av gymnasieskolan och distansundervisning.

VISA MER

Först: Vi har idag fått information om att de elever som går på gymnasiesärskolan (AHV) ska gå i skolan från måndag 23/3. Dessa elever läser alltså på distans resten av den här veckan och ska komma till skolan på måndag och framåt. Se särskild information på Vklass.

Onsdagen har ägnats åt planering för att genomföra distansundervisning i våra kurser. Vi har försökt göra långsiktiga planeringar i alla kurser och se över hur klassernas arbetssituation kommer se ut framöver. Mycket är förstås fortfarande oklart som t.ex. nationella prov och APL för HA18 men känslan är ändå att vi har hittat en bra modell för att arbeta under dessa svåra omständigheter som nu råder. En viktig förutsättning för att vi ska lyckas bedriva undervisning på distans är att alla elever har laddat ner MicrosoftTeams-appen enligt instruktion som gått ut under dagen. Via den kanalen kan vi ha livekontakt med klasser på lektionstid. Vi vill därför att ni föräldrar hjälper till om det är möjligt med installationen. Behöver ni hjälp går det bra att höra av er till vår IT-administratör Karl Sköld. För övrigt används Vklass som vår pedagogiska plattform, men där är ju elever, och förhoppningsvis vårdnadshavare, vana användare.

Under torsdagen (imorgon) kommer alla elever ha mentortid kl 9.00. Viktigt är förstås att alla då sitter framför datorn och har Teams installerat. Därefter har eleverna lektioner enligt schema från 9.50 och framåt. Alla lektioner kommer ske via teams. Även fredagens lektioner sker enligt schema. Jag passar på att informera om att det kan bli schemaändringar från nästa vecka.

Det är mycket viktigt med frånvaroanmälan. Gör som tidigare instruerats vid sjukdom hel dag att lägga den mellan kl 8-17. Lärare kommer även att göra närvaroregistering vid lektionerna på Teams. Elever som inte deltar rapporteras som frånvarande. Om det inledningsvis finns svårigheter att komma in där har ni kontakt med läraren via Vklass.

Att upprätthålla kontakt blir ju särskilt viktigt nu under dessa tider. Vi i personalen finns tillgängliga och ni är varmt välkomna att höra av er till elevs mentor och förstås all personal. Skolans elevhälsa finns också för alla er som önskar stöd kring hälsa och lärande. Kontakten bokas enligt kontaktuppgifter nedan eller via meddelande i Vklass och istället för fysiskt besök sker den bokade kontakten via telefonsamtal.

Kurator – Otavia Yousef Hanna
Mail: otavia.yousef.hanna@vasteras.se
Telefon/SMS: 076-6960562

Skolsköterska – Sandra lindeman
Mail: sandra.lindeman@vasteras.se
Telefon/SMS: 076-5693115
Du är välkommen att boka tid gällande hälsorelaterade frågor såsom levnadsvanor, stress, oro, sömnbesvär eller annat som påverkar din hälsa och inlärning/skolgång. Vid sjukdom hänvisas till vården, ring 1177 eller din vårdcentral för vidare råd och behandling.

Specialpedagog – Ann-Christin (Kicki) Olsson
Mail: ann-christin.olsson@vasteras.se
Telefon/SMS: 072-1457336

SYV – Anna Dimberg
Mail: anna.dimberg@vasteras.se
Telefon/SMS: 076-5692414

Jag avslutar detta långa meddelande med samma uppmaning som tidigare. Håll er uppdaterade med information här på Vklass och tveka inte att höra av er med frågor!

Hälsningar
Henrik Pettersson
Rektor CEH

Musikhjälpen

Musikhjälpen 2019

35 342 kr från CEH

Ett enastående engagemang från eleverna på Carlforsskas Ekonom- och Handelsskola inbringade 35 342 kronor till Musikhjälpen. Samtliga fyra gymnasieprogram på skolan bidrog genom olika aktiviteter.

VISA MER

Eleverna sålde fika och produkter på stan, i skolan och vid andra arrangemang. Ett samarbete med Coop genererade både fin klassammanhållning och pengar vid tältbyn på Sigmatorget.

– Vår samverkan med näringslivet är värdefull. Eleverna får träna på viktiga yrkeskompetenser och vi märker hur de utvecklar ett stort ansvarstagande, säger Stefan Fürst, handelslärare.

Jimmy Strid från Ekonomiprogrammet håller med:

– I årskurs 1 genomförde våra elever ett projekt som gick ut på att få 100 kronor att växa så mycket som möjligt. Totalt fick grupperna i 100-lappen in ca: 30 000 kr. Vilket är mega-rekord! Vi är självklart stolta och imponerade över elevernas kraftsamling för en god gärning.


Suddig vimmelbild

Välkommen till Öppet hus!

CEH välkomnar besökare 22 januari kl.18-20.30

Vi inleder med gemensam information om skolan kl 18.10. Därefter är besökare välkomna att ta del av programpresentationer och får möta skolans verksamhet, elever och personal. Klicka på "Visa mer" för kvällens schema

VISA MER

18.10 Presentation av CEH i Milos.

18.45 Programinformation

 • Ekonomiprogrammet och Spetsutbildning Ekonomi i Milos
 • Handelsprogrammet i S5

19.20 Presentation av CEH i Milos

19.45 Programinformation

 • Ekonomiprogrammet och Spetsutbildning Ekonomi i Milos
 • Handelsprogrammet i S5

Hela kvällen

 • Träffa elever och lärare från de olika inriktningarna och programmen. Spetsutbildning Ekonomi i S11, Ekonomiprogrammet (ekonomi) i S1 Ekonomiprogrammet (juridik) S9 samt Handelsprogrammet i S5
 • Fikaservering av elever i Studio 1 och Studio 2
 • Träffa några av årets UF-företagare i S2
 • Ta del av vårt internationella arbete och våra projekt i S7
 • Elevhälsoteamet i Studio 2
 • Prata matematik med mattelärarna i S4
 • Träffa lärare och prata om kurslitteratur i Studio 1
 • Gymnasiesärskolan i S2B


Bild på Hampus Hagman

Nominerade till Pedagogiska priset

Här är nomineringarna inom gymnasiet 2019

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Bland årets nomineringar inom området gymnasieskola hittas fem av våra medarbetare från våra kommunala gymnasieskolor. Vi är stolta att meddela att en av våra medarbetare Hampus Hagman är en av dem! Grattis till nomineringen Hampus! Vinnarna utses fredag 6 december.

VISA MER

Nominerade till priset som delas ut av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

 • Hampus Hagman, Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola
 • Anna Granberg, Carlforsska gymnasiet
 • Martin Jacobsson, Edströmska gymnasiet
 • Anna-Maria Lind, Rudbeckianska gymnasiet
 • Kalle Åkerlund, Wijkmanska gymnasiet

För andra året i rad har det kommit in rekordmånga nomineringar till Pedagogiska priset. Alla som bor, studerar eller arbetar i Västerås kommun har kunnat nominera.

Fredag den 6 december klockan 11 meddelar nämnderna vinnarna av Pedagogiska priset 2019 i stadshuset. Tre pris à 25 000 kronor delas ut i kategorierna förskola, grundskola samt gymnasieskola och vuxenutbildning. Vinnarna meddelas inför prisutdelningen.