Länk till Vklass

Om Carlforsska Ekonomi- & Handelsskola

Carlforsska Ekonomi & Handel. Elever som står framför skolan och körsbärsblom

Välkommen till oss

Våra lokaler idag finns i det kunskapsintensiva högskoleområdet, MDH. Oavsett programval – ekonomi, ekonomi spets, försäljning och service eller gymnasiesärskola – så utlovar vi en professionell utbildning med stort engagemang och genuin omtanke.

Vi är stolta över våra populära utbildningsalternativ och våra elevers studieresultat. Närhet och öppenhet bidrar till trivsel och trygghet i verksamheten.


Vår ambition är att skolan ska vara en del av samhället. Därför jobbar eleverna ofta nära företag, butiker, organisationer och högskola. Ibland utomlands. Vi planerar, tränar och förbereder för de yrken och/eller studier som väntar efter studenten.


Söker ni en stimulerande miljö med riktigt goda möjligheter till fortsatta studier eller arbete, så är vi ett mycket bra val. Vi brukar säga att vi är specialister på det vi heter – helt enkelt ett pålitligt och exklusivt alternativ för gymnasiestudier inom ekonomi och handel.

Hösten 2022 blir vi Carlforsska gymnasiet

Carlforsska Ekonomi- och handelsskola kommer från och med hösten 2022 bli en del av Carlforsska gymnasiet. Det innebär att du får ett större utbud av elevföreningar, traditioner och aktiviteter, samtidigt som skolan är nära och personlig. Skolorna samarbetar sedan tidigare tätt tillsammans. Engagerade medarbetare arbetar för att du ska nå dina mål och hitta dina rätta utmaningar.

Rektorn har ordet

Hej!

Jag heter Camilla Bernövall och arbetar som rektor på CEH. Jag är stolt över att vi är en modern skola där du får ha undervisning i en stimulerande och studiefrämjande miljö tillsammans med engagerad lärare.

Här finns all personal samlad mitt i skolan. Öppenhet och tillgänglighet är en röd tråd som går genom hela skolan. Här finns kompetenta och behöriga lärare som har höga förväntningar på eleverna samtidigt som det finns en stor närhet och värme i relationerna. Vi ser till att skapa den bästa möjliga gymnasietiden vi kan för våra elever.


Professionalitet – Engagemang – Omtanke är tre centrala värdeord

När vi till hösten blir en del av Carlforsska gymnasiet kommer vi att ha den stora skolans resurser och utbud samtidigt som vi behåller känslan av den lilla skolans närhet och trygghet. Arbetslagen sitter nära där eleverna befinner sig så att det är enkelt att få kontakt. Vi har engagerad och kompetent personal som alla arbetar för att du ska nå dina mål och hitta rätt utmaningar för dig.

 

Samtidigt har vi i Carlforsska tillgång till stort skolbibliotek och idrottshall. Vi får fler elevföreningar, elevaktiviteter och individuella val kurser för att bara nämna några saker.

En attraktiv skola med många sökande.

Carlforsskas ekonomi- och handelsskola har de senaste åren vuxit i antal elever och utbildningar. Ökningen i sökande till oss ser vi glädjande nog på alla program och förra året tog vi emot ännu en klass på ekonomiprogrammet.

Vi har även en positiv utveckling gällande våra elevresultat.

Att arbeta nära eleverna med stort engagemang och omtanke är helt centralt för att lyckas med kunskapsuppdraget – att alla våra elever ska nå sin fulla potential. För att fortsätta utveckla vår verksamhet bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete. Att hela tiden söka utveckling och förbättring är professionalitet för oss, och något vi jobbar med ständigt.

 

Våra utbildningar passar dig som vill ha en högkvalitativ utbildning där lång kunskapstradition mixas med väl beprövad pedagogik. Vi arbetar med hög elevdelaktighet och spännande projekt. Eleverna får knyta många kontakter med företag, organisationer och inte minst högskolan. På det sättet är jag övertygad om att vi bäst förbereder våra elever för tiden efter gymnasiet - oavsett om det handlar om jobb, studier eller eget företagande.


Boka en tid via vår studievägledare (SYV)


En introduktion till CEH