Länk till Vklass

Våra program på gymnasiesärskolan

Idag heter vi Carlforsskas ekonomi- och handelsskola men till hösten 2022 kommer vi att bli Carlforsska gymnasiet. Det innebär att när du söker till våra program väljer du Carlforsska gymnasiet i Dexter. Vi kommer att vara kvar i våra lokaler på Vasagatan 44 tills att nya fräscha lokaler står klara på Carlforsska-området.

 

Information om programmet för administration, handel och varuhantering på gymnasiesärskola - CEH, Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola

Programmet för administration, handel och varuhantering

En bra praktisk grund med inriktning service

Programmet för administration, handel och varuhantering (AHV) är ett av nio nationella program på gymnasiesärskolan. Om du gillar att träffa nya människor och tycker det är roligt att arbeta med service passar det här programmet bra.

Arbetssätt på programmet

Du får träna på att diskutera, reflektera och ta ställning i frågor som kan röra sig om till exempel möten med människor i olika servicesituationer.

På AHV vävs teori och praktik ihop till en helhet. I utbildningen ingår att du gör arbetsplatsförlagt lärande (APL) på olika arbetsplatser. Du får utveckla din förmåga att ta egna initiativ. Du tränar på att arbeta självständigt och att ta ansvar.

Vi samarbetar med det lokala näringslivet, bland annat med följande företag Coop, ICA, Hemköp, ÖoB, Jysk och Dollarstore. Vårt mål är att du efter avslutade studier ska vara väl förberedd för att arbeta inom handel och service.