Våra program

Tre elever i arbetskläder på en byggarbetsplats

Bygg- och anläggningsprogrammet

En utbildning för framtiden

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) vänder sig till dig som är intresserad av husbyggnad, anläggning, plåtslageri eller måleri.

Med naturen som arbetsplats

Bygg- och anläggningsprogrammet på Edströmska är ett yrkesprogram som förbereder dig för att arbeta som anläggare eller maskinförare. Inom dessa yrken kan du arbeta både med nykonstruktion och renovering. Det finns alltid behov av kompetent personal inom Bygg- och anläggningsbranschen, eftersom deras verksamheter spelar en viktig roll i samhället.

Vi på Edströmska erbjuder två inriktningar: Anläggningsfordon och Mark och anläggning.

Elev som skruvar på en flygmotor

Flygteknikutbildningen

Med världen som arbetsplats

Flygteknikutbildningen är anpassad för dig som är intresserad av att jobba inom flygbranschen.

Högtflygande drömmar

Du som är intresserad av kombinationen teknik och flygplan kommer att kunna få en intressant och lärorik utbildning vid Edströmska. Utbildningen är både praktisk och teoretisk. Att använda ny teknik och lösa tekniska problem genom metodisk felsökning utgör en del av en flygteknikers vardag, likväl som dokumentation av utfört arbete.

Att arbeta med flygplan ställer krav. Därför är det viktigt att du kan behålla lugnet i pressade situationer. Du bör också vara flexibel, kunna arbeta i team samt vara ansvarstagande.

Programmet är riksrekryterande, vilket betyder att man kan söka sig hit från hela Sverige. För mer information kring boende, se följande länk: Att flytta hit

Elever diskuterar med lärare framför en lastbil

Fordons- och transportprogrammet

En utbildning med många möjligheter

Utbildningen passar dig som är tekniskt intresserad och vill ha en yrkesinriktad utbildning.

Fordon av alla slag...

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program för arbete som mekaniker/tekniker på fordon (personbil, lastbil, maskiner, motorcyklar, buss, båtmotorer, gräsklippare mm). Utbildningen kan också leda till arbete inom transportsektorn som yrkeschaufför eller arbete på lager. Utbildningen Karosseri och lackering finns som lärlingsutbildning.

Första året innehåller mycket teori som lägger grunden för din vidareutbildning inom samtliga inriktningar.

Inom alla yrkesinriktningar är det av stor vikt att man kan samarbeta med sina arbetskamrater samt att man besitter en social kompetens, eftersom man har många kundkontakter.