Länk till Vklass

Välkommen till Hahrska gymnasiet!

Är du intresserad av en utbildning som ger goda förutsättningar till arbete direkt efter studenten? Här finns programmen Bygg- och anläggning, Hantverk (frisör, stylist) och VVS- och fastighet. På Hahrska får du en verklighetsnära utbildning med fokus på både nutid och framtid. Hos oss kommer du att bygga en stabil grund att stå på inför kommande arbetsliv eller studier.

Välkommen på digitalt öppet hus 27 januari

Varje program har sin egen länk

Du som ska söka till gymnasiet är välkommen att besöka vårt digitala öppet hus via länk här på Hahrskas hemsida. Ingen anmälan krävs. Var noga med att du följer rätt länk vid rätt tidpunkt så att du får lyssna på det program du är intresserad av.

2021-01-13

Det digitala öppna huset är till för dig som ska börja på gymnasiet och är intresserad av Hahrska och något av våra program. Det är en ersättning för de Öppna hus som vi normalt brukar ha. Är du intresserad av Bygg- och anläggingsprogrammet följer du länken nedan som blir giltig från och med 17:00. 18:00 aktiveras länken för VVS- och fastighetsprogrammet och 19:00 aktiveras länken för Hantverksprogrammet.

Givetvis är du välkommen att delta vid flera informationsmöten.


Uppläget är enligt följande:

  • 17:00 Bygg- och anläggingsprogrammet länk till livesändning
  • 18:00 VVS- och fastighetsprogrammet länk till livesändning
  • 19:00 Hantverksprogrammet länk till livesändning

På vår webb hittar du både mer information om programmen, skolan, hur du hittar hit och hur du kontaktar oss.Bild på elev

"Hahrska känns som ett andra hem!"

Linette Özdemir Elev - Hantverksprogrammet, stylist

- Man blir som en liten familj med lärare och elever på skolan, därför ser man fram emot att gå i skolan.

2019-12-04

- På stylist får jag göra något jag verkligen brinner för. Jag älskar att arbeta med människor och ser framemot att få börja ta emot kunder på salongen. Det bästa är lärarna, gemenskapen och att utbildningen har variation. Det är mycket praktiskt men jag kan även läsa till högskolebehörighet, berättar Linette.

Vill du också läsa till frisör eller stylist?

Hantverksprogrammet håller till i lokaler vid Kopparlunden. Här finns fräscha lokaler med en härlig salong där eleverna även får öva sina kunskaper på riktiga kunder.

Läs mer om programmet på våra programsidor

Elever praktiserar det de lär sig, två delat foto med frisör och stylist.

Hantverksprogrammet startar som vanligt till hösten 2021

Alla som börjar får slutföra den

Till hösten 2021 kommer du att kunna söka Hantverksprogrammet med inriktningen frisör, barberare, hår- och makeupstylist precis som vanligt. Om du påbörjar utbildningen hos oss kommer du också att få slutföra den hos oss. Det gäller oavsett vad som framöver kommer att beslutas om programmets framtid.

2020-12-11

I onsdagens VLT står det om ett inriktningsbeslut som kan påverka de kommunala gymnasieskolorna. Ett av inriktningsbesluten rörde Hantverksprogrammet på Hahrska gymnasiet och eventuell avveckling av programmet. Det slutliga beslutet är inte taget än.

 

Hantverksprogrammet kommer att starta till hösten 2021. De eleverna som börjar hos oss i höst kommer att få gå klart sin utbildning precis som den är i dag. Om ett framtida beslut visar att vi behöver avveckla programmet kommer vi inte ta in nya elever till programmet. Det berör dock inte elever som startar hösten 2021.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår rektor här på skolan.


Telefonnummer och epost till rektor och andra medarbetare på skolan


Läs mer om Hantverksprogrammet

  • Du är här:
  • Hahrska