Välkommen till Hahrska gymnasiet!

Är du intresserad av en utbildning som ger goda förutsättningar till arbete direkt efter studenten? Här finns programmen Bygg- och anläggning, Hantverk (frisör, stylist) och VVS- och fastighet. På Hahrska får du en verklighetsnära utbildning med fokus på både nutid och framtid. Hos oss kommer du att bygga en stabil grund att stå på inför kommande arbetsliv eller studier.

El- och energiprogrammet och Industritekniska programmet

- från hösten en del av Hahrska gymnasiet

Till höstterminens start välkomnar vi elever på el- och energiprogrammet och industritekniska programmet till Hahrska gymnasiet. Eleverna äter redan lunch på Hahrska gymnasiet idag och det här innebär att eleverna på dessa program även kommer att ha en del av sina lektioner på Hahrska.

2021-02-17

Elever som går på Hahrska gymnasiets andra program kommer även fortsättningsvis att ha alla sina lektioner på skolan. Det gäller elever på bygg- och anläggningsprogrammet, hantverksprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet.

För elever som läser el- och energiprogrammet och industritekniska programmet kommer de ha de flesta gymnasiegemensamma ämnena på Hahrska gymnasiet. Där finns också elevhälsan och skolledning. Flertalet praktiska lektioner kommer att vara kvar i Skrapans lokaler. Lokalerna kommer då att delas med Västerås yrkeshögskola som flyttar in till hösten. För att det ska bli smidigt för eleverna samordnas dagen och lektionerna läggs samlat i största mån på respektive ställe. Däremot kan det bli så att skoldagen börjar på ett ställe och avslutas på ett annat.

Vi på de olika skolorna arbetar alla för att eleverna ska få en bra övergång till Hahrska gymnasiet och vi gör vårt yttersta för att eleverna ska känna sig välkomna på sin nya skola.

Läs gärna mer om programmen på Wijkmanska gymnasiets webb:

Information om El- och energiprogrammet

Information om Industritekniska programmet

Beslutet om flytt av program tas under valperioden. De elever som har valt antingen el- och energiprogrammet eller industritekniska programmet på Wijkmanska gymnasiet under första valomgången kommer att bli överflyttade till Hahrska gymnasiet. Vi kommer också att skicka ut information till de eleverna om förändringen. Elever som vill välja något av programmen i omvalsperioden söker då el- och energiprogrammet eller industritekniska programmet på Hahrska gymnasiet. Omvalsperioden startar 22 april och stänger 6 maj.

Vid frågor och funderingar

Om du har frågor om detta är du välkommen att kontakta någon av rektorerna.

Wijkmanskas rektor Mikael Blom, mikael.blom@vasteras.se, tfn 021-39 91 53
Hahrskas rektor Sara Snees, sara.snees@vasteras.se, tfn 021-39 91 22

Bild på elev

"Hahrska känns som ett andra hem!"

Linette Özdemir Elev - Hantverksprogrammet, stylist

- Man blir som en liten familj med lärare och elever på skolan, därför ser man fram emot att gå i skolan.

2019-12-04

- På stylist får jag göra något jag verkligen brinner för. Jag älskar att arbeta med människor och ser framemot att få börja ta emot kunder på salongen. Det bästa är lärarna, gemenskapen och att utbildningen har variation. Det är mycket praktiskt men jag kan även läsa till högskolebehörighet, berättar Linette.

Vill du också läsa till frisör eller stylist?

Hantverksprogrammet håller till i lokaler vid Kopparlunden. Här finns fräscha lokaler med en härlig salong där eleverna även får öva sina kunskaper på riktiga kunder.

Läs mer om programmet på våra programsidor

• Hahrska