Välkommen till Hahrska gymnasiet!

Är du intresserad av en utbildning som ger goda förutsättningar till arbete direkt efter studenten? Här finns programmen Bygg- och anläggning, El- och energi, Industriteknik och VVS- och fastighet. På Hahrska får du en verklighetsnära utbildning med fokus på både nutid och framtid. Hos oss kommer du att bygga en stabil grund att stå på inför kommande arbetsliv eller studier.

Bild på gymnasiemässan 2021

Nästa öppet hus är 25 januari

På öppet hus träffar du våra elever och lärare. Du får möjlighet att ställa frågor och få information om våra program och skolan. Passa även på att titta in i våra lokaler. Höstens öppet hus har varit och nästa är i januari. Har du frågor om skolan är du välkommen att kontakta oss.

2022-10-26

Mer information kommer när öppna huset börjar närma sig.Om du ska besöka oss finns vi på två adresser:

Glödgargränd 4, Kopparlunden

• Bygg- och anläggning
  • VVS- och fastighetsprogrammet
  • Matsal för samtliga elever
  • Gymnasiegemensamma ämnen för samtliga elever

Karlsgatan 9A (Bakom Skrapan)

• El- och energiprogrammet
  • Industritekniska programmet

Läs gärna mer om våra program under Studera här/Våra program.

Årets yrkeslärare finns på Hahrska

Två av våra lärare vann ett fint pris

Två av våra lärare vann pris som årets yrkeslärare i Västerås kommunala gymnasieskolor. Det var märkbart tagna lärare som fick ta emot diplom och blommar. Det var framför allt eleverna som hade nominerat dem.

2022-10-26

Anna-Lena Karlsson, yrkeslärare på hantverksprogrammet

Med motiveringen:

Du är en mästare i bemötande och tar alla på rätt sätt. Med din magi ser du varje elev och tar tag i saker som händer. Med fingertoppskänsla och smidighet lämnar du inget åt slumpen. Du tar ansvar och följer upp både undervisning och mående hos elev och klassen.

Du står stadigt och har ett respektfullt förhållningssätt till både elever och personal. Dina hantverkskunskaper och flexibilitet formar din undervisning hela tiden framåt och med nytänkande. Du har allt man kan drömma om att en lärare ska ha.

Marcus Johansson, yrkeslärare på el- och energiprogrammet

Med motiveringen:

Du är hjälpsam, snäll och alltid positiv. Du bryr dig om alla elever och vill det bästa för alla. Du lär ut bra och förklarar på ett sätt som alla elever kan ta in. Om det blir några frågetecken så ändrar du på dina ord så alla förstår vad du menar och ligger vi långt efter hjälper du oss. Du bjuder på dig själv och ger oss alltid möjligheter att lära oss mer och bli bättre varje dag i skolan. Du skapar ett klassrum där man både kan ha kul och vara seriös. Man ser fram emot att ha lektion med dig.

Stort grattis - hela skolan är stolta över er! Och tack till alla elever som tog sig tid att nominera. På alla kommunala skolor kom det in 118 nomineringar.

• Hahrska