Länk till Vklass

Nyhetsarkiv

Välkommen på digitalt öppet hus 27 januari

Varje program har sin egen länk

Du som ska söka till gymnasiet är välkommen att besöka vårt digitala öppet hus via länk här på Hahrskas hemsida. Ingen anmälan krävs. Var noga med att du följer rätt länk vid rätt tidpunkt så att du får lyssna på det program du är intresserad av.

2021-01-13

Det digitala öppna huset är till för dig som ska börja på gymnasiet och är intresserad av Hahrska och något av våra program. Det är en ersättning för de Öppna hus som vi normalt brukar ha. Är du intresserad av Bygg- och anläggingsprogrammet följer du länken nedan som blir giltig från och med 17:00. 18:00 aktiveras länken för VVS- och fastighetsprogrammet och 19:00 aktiveras länken för Hantverksprogrammet.

Givetvis är du välkommen att delta vid flera informationsmöten.


Uppläget är enligt följande:

  • 17:00 Bygg- och anläggingsprogrammet länk till livesändning
  • 18:00 VVS- och fastighetsprogrammet länk till livesändning
  • 19:00 Hantverksprogrammet länk till livesändning

På vår webb hittar du både mer information om programmen, skolan, hur du hittar hit och hur du kontaktar oss.Elever praktiserar det de lär sig, två delat foto med frisör och stylist.

Hantverksprogrammet startar som vanligt till hösten 2021

Alla som börjar får slutföra den

Till hösten 2021 kommer du att kunna söka Hantverksprogrammet med inriktningen frisör, barberare, hår- och makeupstylist precis som vanligt. Om du påbörjar utbildningen hos oss kommer du också att få slutföra den hos oss. Det gäller oavsett vad som framöver kommer att beslutas om programmets framtid.

2020-12-11

I onsdagens VLT står det om ett inriktningsbeslut som kan påverka de kommunala gymnasieskolorna. Ett av inriktningsbesluten rörde Hantverksprogrammet på Hahrska gymnasiet och eventuell avveckling av programmet. Det slutliga beslutet är inte taget än.

 

Hantverksprogrammet kommer att starta till hösten 2021. De eleverna som börjar hos oss i höst kommer att få gå klart sin utbildning precis som den är i dag. Om ett framtida beslut visar att vi behöver avveckla programmet kommer vi inte ta in nya elever till programmet. Det berör dock inte elever som startar hösten 2021.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår rektor här på skolan.


Telefonnummer och epost till rektor och andra medarbetare på skolan


Läs mer om Hantverksprogrammet

Bild på elever på Carforsska gymnasiet.

Ska du söka till gymnasiet?

Informationstillfällen på Hahrska

Nu kan du se tider för våra informationsmöten!

2020-10-23

Informationstillfället är för dig som ska söka till gymnasiet och är intresserad av Hahrska och något av våra program.

På Hahrska är informationstillfällena planerade till:

  • 25 november 2020, 17.00 Hanteverksprogrammet, 18:00 VVS- och fastighetsprogrammet och 19.00 Bygg- och anläggningsprogrammet
  • 27 januari 2021,17.00 Hanteverksprogrammet, 18:00 VVS- och fastighetsprogrammet och 19.00 Bygg- och anläggningsprogrammet


Var observant på att du följer rätt länk vid rätt tid. Givetvis är du välkommen att delta på fler informationsträffar om du är intresserad av flera program.

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västmanland.

Välkomna tillbaka till skolan!

18 augusti är det skolstart

Vi önskar både gamla och nya elever varmt välkomna till skolan. Extra kul tycker vi att det är att få ta emot er i skolorna igen efter en vår med distansundervisning. Mer information om skolstarten ges i Vklass.

2020-08-13

Den 18 augusti är det skolstart. Information om skolstarten kommer att läggas ut i Vklass. Det går också bra att kontakta oss på skolan om du har några frågor. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Information om aktuella datum för läsåret 2020-2021 på Västerås stads webbsida.

Information till nya elever och vårdnadshavare om Vklass och hur ni loggar in där.

Vi ses!

Elevhand som klipper med en plåtsax i plåt

Plåtinriktningen stänger antagningen för nya elever

Bygg- och anläggningsprogrammet har en inriktningen färre från hösten

Plåtinriktningen på Bygg- och anläggningsprogrammet stänger sin antagning för nya elever till hösten 2020 i den form det är i idag. 

2019-12-13

Inriktningarna Husbyggnad och Måleri fortsätter som vanligt och inom de inriktningarna finns profiler som eleverna kan välja att fördjupa sig inom. Valet till inriktningarna på Bygg- och anläggningsprogrammet gör eleverna i årskurs 1. Under första året får eleverna prova på alla inriktningar. Plåtinriktningen står med i gymnasiekatalogen, men kommer alltså inte att starta i sin nuvarande form. I dagsläget vet vi inte heller om den kan komma att erbjudas i annan form. Det kommer dock att undersökas vidare om inriktningen kan göras om till en lärlingsutbildning eller kan erbjudas i samverkan med andra närliggande kommuner.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden tog beslutet den 11 december. De elever som läser plåtinriktningen idag kommer att få gå klart sin utbildning utan några större förändringar. Det här är en del av en större utredning som där en helhetsöversyn görs av de kommunala gymnasieskolorna för att skapa attraktiva skolor med god ekonomi för framtiden.

Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet på våra programsidor

  • Du är här:
  • Hahrska /
  • Om skolan /
  • Nyhetsarkiv