Illustration av en dator med en enkätundersökning på skärmen

Hjälp oss att bli bättre!

-enkät om webben

Just nu håller vi på med en enkätundersökning för att få veta vad du tycker om vår webbplats. Undersökningen tar bara någon minut att besvara. Resultatet kommer att vara till stor hjälp för oss i vårt framtida arbete med webbplatsen. Tack för att du hjälper oss att bli bättre!

2022-01-14

Vår webbplats innehåller information om våra arbetssätt, hur du gör för att söka plats och hur det är att arbeta hos oss. Det är viktigt för oss att veta om webbplatsen fungerar bra för dig som använder den. Kanske saknar du någon information eller har tips på förbättringar? Delta i så fall gärna i vår undersökning så kan vi göra webbplatsen ännu bättre!

Bild på gymnasiemässan 2021

Välkommen på digitalt öppet hus

Måndag 24 januari kl 17.30-19.00

Du som ska söka till gymnasiet är välkommen att besöka vårt digitala öppet hus via länken som du hittar i den här nyheten. Ingen anmälan krävs. Var noga med att du följer länken vid rätt tidpunkt så att du får lyssna på det program du är intresserad av.

2021-12-09

Digitalt öppet hus

När: måndag den 24 januari kl 17.30-19.00

Var: via Teams - Klicka här för att delta i mötet.

Vi använder Teams och det går bra att ansluta sig även fast man inte har Teams på datorn.

Behöver du hjälp med att komma igång med Teams, ring eller skicka ett mail till mig, så hjälper jag dig.

Email: amir.hosseinian@vasteras.se

Program och hållpunkter

Allmän information av rektor

Tre tillfällen: klockan 17.30, 18.00 och 18.30

Programinformation

Vi fördelar er till respektive program.

Våra mentorer och elever presenterar programmen. Ställ gärna frågor i chatten.

Varmt välkomna!

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västmanland och vi har noga planerade informationstillfällen. Vårt öppet hus sker därför digitalt.

El- och energiprogrammet och Industritekniska programmet

- från hösten en del av Hahrska gymnasiet

Till höstterminens start välkomnar vi elever på el- och energiprogrammet och industritekniska programmet till Hahrska gymnasiet. Eleverna äter redan lunch på Hahrska gymnasiet idag och det här innebär att eleverna på dessa program även kommer att ha en del av sina lektioner på Hahrska.

2021-02-17

Elever som går på Hahrska gymnasiets andra program kommer även fortsättningsvis att ha alla sina lektioner på skolan. Det gäller elever på bygg- och anläggningsprogrammet, hantverksprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet.

För elever som läser el- och energiprogrammet och industritekniska programmet kommer de ha de flesta gymnasiegemensamma ämnena på Hahrska gymnasiet. Där finns också elevhälsan och skolledning. Flertalet praktiska lektioner kommer att vara kvar i Skrapans lokaler. Lokalerna kommer då att delas med Västerås yrkeshögskola som flyttar in till hösten. För att det ska bli smidigt för eleverna samordnas dagen och lektionerna läggs samlat i största mån på respektive ställe. Däremot kan det bli så att skoldagen börjar på ett ställe och avslutas på ett annat.

Vi på de olika skolorna arbetar alla för att eleverna ska få en bra övergång till Hahrska gymnasiet och vi gör vårt yttersta för att eleverna ska känna sig välkomna på sin nya skola.

Läs gärna mer om programmen på Wijkmanska gymnasiets webb:

Information om El- och energiprogrammet

Information om Industritekniska programmet

Beslutet om flytt av program tas under valperioden. De elever som har valt antingen el- och energiprogrammet eller industritekniska programmet på Wijkmanska gymnasiet under första valomgången kommer att bli överflyttade till Hahrska gymnasiet. Vi kommer också att skicka ut information till de eleverna om förändringen. Elever som vill välja något av programmen i omvalsperioden söker då el- och energiprogrammet eller industritekniska programmet på Hahrska gymnasiet. Omvalsperioden startar 22 april och stänger 6 maj.

Vid frågor och funderingar

Om du har frågor om detta är du välkommen att kontakta någon av rektorn.

Hahrskas biträdande rektor Sara Snees, sara.snees@vasteras.se, tfn 021-39 91 22

Bild på elever på Carforsska gymnasiet.

Ska du söka till gymnasiet?

Informationstillfällen på Hahrska

Nu kan du se tider för våra informationsmöten!

2020-10-23

Informationstillfället är för dig som ska söka till gymnasiet och är intresserad av Hahrska och något av våra program.

På Hahrska är informationstillfällena planerade till:

• 25 november 2020, 17.00 Hanteverksprogrammet, 18:00 VVS- och fastighetsprogrammet och 19.00 Bygg- och anläggningsprogrammet
  • 24 januari 2021,17.00 Hanteverksprogrammet, 18:00 VVS- och fastighetsprogrammet och 19.00 Bygg- och anläggningsprogrammet

Var observant på att du följer rätt länk vid rätt tid. Givetvis är du välkommen att delta på fler informationsträffar om du är intresserad av flera program.

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västmanland.

• Hahrska /
  • Om skolan /