Bild på elever på Carforsska gymnasiet.

Ska du söka till gymnasiet?

Informationstillfällen på Hahrska

Inom kort kommer det att komma ut anmälningar till informationstillfällen. Håll utkik!

Informationstillfället är för dig som ska söka till gymnasiet och är intresserad av Hahrska och något av våra program.

På Hahrska är informationstillfällena planerade till:

• 25 november 2020, 17.30-19.30, bokningsbara tider
  • 27 januari 2021, 17.30-19.30, bokningsbara tider

Bokningsbara platser kommer att komma inom kort. För att så många som möjligt ska få chansen att besöka oss får du ta med dig max en person i ditt sällskap. För att vi ska se så att vi håller rätt antal kommer vi att pricka av dig när ni kommer.

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västmanland och vi har noga planerade informationstillfällen.

Anmälan till informationstillfällen beräknas komma ut v. 44.

Möt oss på digitalt

19 november, klockan 8.30-18.00

Möt oss på den digitala gymnasiemässan. Där kan du chatta med oss, se på filmer, läsa om skolan och ladda hem material om skolan. Ett digitalt möte för att du ska få mer kunskaper om skolorna.

Vad är digitala gymnasiemässan för något?

På den digitala gymnasiemässan går du in i en 3D-miljö som är så lik en fysisk mässa som möjligt. Västerås skolor är med på den rikstäckande mässan i Sverige som anordnas av www.gymnasium.se. Vi har dock blivit lovade en speciell mässhall för Västerås och Västmanland. Du kommer också att bli matchad till skolor i Västerås när du fyller i dina frågor om var i Sverige du vill läsa och att du då önskar Västmanland eller Västerås.

På mässan har varje skola en egen monter där du har möjlighet att:

• Läsa på om skolan
  • Chatta
  • Videosamtala
  • Se filmer och bilder
  • Se webinarium
  • Ladda hem broschyrer och programblad

Det går också att be om att vi ringer upp dig med videosamtal om du hellre föredrar att ställa frågan direkt till oss.

Mässan är öppen för elever i årskurs 9 och deras vårdnadshavare. Vi ser helst att vårdnadshavare kan logga in sig från 15.00 och framåt eftersom många skolelever deltar i mässan under dagen och våra chattrepresentanter är begränsande i antal. Eleverna är självklart välkomna att besöka oss fler gånger under dagen. Mässan kommer att finnas kvar även under fredagen 20 november och lördagen 21 november. Det går dock inte att chatta med oss då men ni kan se filmer och läsa om oss dessa dagar.

Registrera dig och svara på frågor

Du kommer att behöva registrera dig med en mejladress och skapa ett lösenord innan du går in. När du kommer in får du svara på några frågor. Beroende på hur du svarar blir du matchad med olika skolor som passar dig. Du kommer dock att kunna gå och besöka alla skolor på mässan.

Vid tekniska frågor under dagen

Om du funderar över tekniska delar under mässan kan du chatta med dem i receptionen på mässan, chatta på gymnasium.se eller mejla till event@educations.com.

Varmt välkommen!

Välkomna tillbaka till skolan!

18 augusti är det skolstart

Vi önskar både gamla och nya elever varmt välkomna till skolan. Extra kul tycker vi att det är att få ta emot er i skolorna igen efter en vår med distansundervisning. Mer information om skolstarten ges i Vklass.

Den 18 augusti är det skolstart. Information om skolstarten kommer att läggas ut i Vklass. Det går också bra att kontakta oss på skolan om du har några frågor. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Information om aktuella datum för läsåret 2020-2021 på Västerås stads webbsida.

Information till nya elever och vårdnadshavare om Vklass och hur ni loggar in där.

Vi ses!

Elevhand som klipper med en plåtsax i plåt

Plåtinriktningen stänger antagningen för nya elever

Bygg- och anläggningsprogrammet har en inriktningen färre från hösten

Plåtinriktningen på Bygg- och anläggningsprogrammet stänger sin antagning för nya elever till hösten 2020 i den form det är i idag.

Inriktningarna Husbyggnad och Måleri fortsätter som vanligt och inom de inriktningarna finns profiler som eleverna kan välja att fördjupa sig inom. Valet till inriktningarna på Bygg- och anläggningsprogrammet gör eleverna i årskurs 1. Under första året får eleverna prova på alla inriktningar. Plåtinriktningen står med i gymnasiekatalogen, men kommer alltså inte att starta i sin nuvarande form. I dagsläget vet vi inte heller om den kan komma att erbjudas i annan form. Det kommer dock att undersökas vidare om inriktningen kan göras om till en lärlingsutbildning eller kan erbjudas i samverkan med andra närliggande kommuner.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden tog beslutet den 11 december. De elever som läser plåtinriktningen idag kommer att få gå klart sin utbildning utan några större förändringar. Det här är en del av en större utredning som där en helhetsöversyn görs av de kommunala gymnasieskolorna för att skapa attraktiva skolor med god ekonomi för framtiden.

Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet på våra programsidor

• Hahrska /
  • Om skolan /