Avslutning och Studenten 2022

Tiderna för studentutspring klart

Hej på er! Nu är planeringen inför skolavslutning och studenten klar. Tisdag den7 juni: Skolavslutning år 1-2, samt FAB år 1-3. Sommarlov kl.15:30 Studenten är torsdag den 9 juni i år. Tiderna kan justeras något under utspringet.

2022-05-16

Tisdag den7 juni: Skolavslutning år 1-2, samt FAB år 1-3. Sommarlov kl. 15:30

9 juni: Student år 3 och FAB år 4

För studenter 9 juni gäller följande:

Studendagen Kopparlunden

08:30-09:00 Mingel i matsalen

09:00-09:20 Samling med mentor och klass för utdelning av betyg (kopior)

09:20-10:15 Pizzaslices och tal

10:15-10:25 Förflyttning till B huset och uppställning i bygghallen.

10:30 Utspring Kopparlunden, bygghallen mot Metalverksgatan.

Den klass som vinner studentkampen tisdag 7/6 får välja i vilken ordning de springer ut.

Studendagen Skrapan

09:30-10:00 Mingel i entrén

10:00-10:20 Samling med mentor och klass för utdelning av betyg (kopior)

10:20-10:50 Pizzaslices och tal

11:00 Utspring Skrapan mot Karlsgatan

Vi ser fram emot en härlig studentdag!

Skolledningen Hahrska

El- och energiprogrammet och Industritekniska programmet

- från hösten en del av Hahrska gymnasiet

Till höstterminens start välkomnar vi elever på el- och energiprogrammet och industritekniska programmet till Hahrska gymnasiet. Eleverna äter redan lunch på Hahrska gymnasiet idag och det här innebär att eleverna på dessa program även kommer att ha en del av sina lektioner på Hahrska.

2021-02-17

Elever som går på Hahrska gymnasiets andra program kommer även fortsättningsvis att ha alla sina lektioner på skolan. Det gäller elever på bygg- och anläggningsprogrammet, hantverksprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet.

För elever som läser el- och energiprogrammet och industritekniska programmet kommer de ha de flesta gymnasiegemensamma ämnena på Hahrska gymnasiet. Där finns också elevhälsan och skolledning. Flertalet praktiska lektioner kommer att vara kvar i Skrapans lokaler. Lokalerna kommer då att delas med Västerås yrkeshögskola som flyttar in till hösten. För att det ska bli smidigt för eleverna samordnas dagen och lektionerna läggs samlat i största mån på respektive ställe. Däremot kan det bli så att skoldagen börjar på ett ställe och avslutas på ett annat.

Vi på de olika skolorna arbetar alla för att eleverna ska få en bra övergång till Hahrska gymnasiet och vi gör vårt yttersta för att eleverna ska känna sig välkomna på sin nya skola.

Läs gärna mer om programmen på Wijkmanska gymnasiets webb:

Information om El- och energiprogrammet

Information om Industritekniska programmet

Beslutet om flytt av program tas under valperioden. De elever som har valt antingen el- och energiprogrammet eller industritekniska programmet på Wijkmanska gymnasiet under första valomgången kommer att bli överflyttade till Hahrska gymnasiet. Vi kommer också att skicka ut information till de eleverna om förändringen. Elever som vill välja något av programmen i omvalsperioden söker då el- och energiprogrammet eller industritekniska programmet på Hahrska gymnasiet. Omvalsperioden startar 22 april och stänger 6 maj.

Vid frågor och funderingar

Om du har frågor om detta är du välkommen att kontakta någon av rektorn.

Hahrskas biträdande rektor Sara Snees, sara.snees@vasteras.se, tfn 021-39 91 22

Bild på elever på Carforsska gymnasiet.

Ska du söka till gymnasiet?

Informationstillfällen på Hahrska

Nu kan du se tider för våra informationsmöten!

2020-10-23

Informationstillfället är för dig som ska söka till gymnasiet och är intresserad av Hahrska och något av våra program.

På Hahrska är informationstillfällena planerade till:

• 25 november 2020, 17.00 Hanteverksprogrammet, 18:00 VVS- och fastighetsprogrammet och 19.00 Bygg- och anläggningsprogrammet
  • 24 januari 2021,17.00 Hanteverksprogrammet, 18:00 VVS- och fastighetsprogrammet och 19.00 Bygg- och anläggningsprogrammet

Var observant på att du följer rätt länk vid rätt tid. Givetvis är du välkommen att delta på fler informationsträffar om du är intresserad av flera program.

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västmanland.

• Hahrska /
  • Om skolan /