Våra program

Information om Bygg- och anläggningsprogrammet på Hahrska gymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet

En bransch i utveckling!

Bygg- och anläggningsprogrammet riktar sig till dig som vill ha en praktisk och kreativ yrkesutbildning. På Hahrska kommer du att få arbeta i stora och välutrustade lokaler med kunniga lärare. Under det första året på bygg- och anläggningsprogrammet får du prova på snickeri, måleri, mureri, plåtslageri samt betongarbete och inför årskurs två väljer du inriktning. Väljer du inriktningen anläggningsarbete, så kommer du att läsa dina två sista år på Edströmska gymnasiet.

Yrkesförberedande program med goda chanser till jobb

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesförberedande program som ger dig goda förutsättningar till arbete direkt efter studenten! Önskar du läsa vidare på högskola/universitet så kan du välja att läsa högskolespåret, vilket innebär att du läser mer svenska, engelska och matematik.

Information om Yrkesintroduktion Bygg på Hahrska gymnasiet

Yrkesintroduktion Bygg

Saknar du behörighet till gymnasieskolan?

På Hahrska gymnasiet erbjuder vi Individuella programmet yrkesinriktning (IMYRK), vilket riktar sig till dig som inte är behörig till ett yrkesprogram. Här kan du slutföra dina grundskolestudier samtidigt som du påbörjar din gymnasiala utbildning. Du läser grundskoleämnen som du saknar betyg i samt hela eller delar av gymnasieskolans kurser. Det gör att utbildningen delvis är individuellt anpassad för dig. Individuella programmet finns mot de flesta program på skolan.

Information om Hantverksprogrammet på Hahrska gymnasiet

Hantverksprogrammet

För den konstnärliga, kreativa och sociala!

Hantverksprogrammet består av inriktningarna frisör och stylist och riktar sig till dig som vill använda dina händer i sikte mot ett kreativt yrke. Teori och praktik samspelar naturligt och du arbetar från idé till färdig produkt. Design, teknisk skicklighet, estetisk tänkande och kvalitet är centralt i utbildningen. Vi arbetar varierat, flexibelt och individuellt och deltar i projekt som till exempel modevisningar och fotograferingar. Du arbetar i nya, ljusa och välutrustade lokaler tillsammans med kunniga lärare.

Yrkesförberedande/högskoleförberedande program

Hantverksprogrammet är ett yrkesförberedande program som ger dig goda förutsättningar till arbete direkt efter studenten. Önskar du läsa vidare på högskola/universitet så kan du välja att läsa högskolespåret, vilket innebär att du läser mer svenska, engelska och matematik.

Branschrekommenderad utbildning

Vi erbjuder en rad branschreglerade yrkesdiplom. På stylistprogrammet har du möjlighet att diplomera dig inom samtliga yrkesområden. Redan i årskurs ett kan du få ditt första yrkesdiplom – manikyrist!

Information om VVS- och fastighetsprogrammet på Hahrska gymnasiet

VVS- och fastighetsprogrammet

En investering för framtiden!

VVS- och fastighetsprogrammet hänvänder sig till dig som vill ha en praktisk och kreativ yrkesutbildning och som önskar ett flexibelt och rörligt arbete med stora möjligheter till arbete direkt efter gymnasiet. Här på Hahrska kommer du att arbeta i nya, ljusa och välutrustade lokaler med kunniga lärare. I årskurs ett får du grundläggande kunskaper i verktyg och maskiner och inför årskurs två väljer du inriktningen VVS eller fastighet.

Yrkesförberedande program med möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesförberedande program som ger dig goda förutsättningar till arbete direkt efter studenten! Önskar du läsa vidare på högskola/universitet så kan du välja att läsa högskolespåret, vilket innebär att du läser mer svenska, engelska och matematik.

• Hahrska /
  • Studera här /