Varmt välkommen till Lidmanska gymnasiet

Lidmanska skolan och elever

Lidmanska gymnasiet är en gymnasiesärskola, vi finns centralt i Västerås vid högskoleområdet i rymliga, luftiga lokaler. Eleverna som studerar här kommer från grundsärskolan, träningsskolan eller grundskolans integrerade särskoleverksamhet.

Vi finns till för dig som behöver en lite lugnare studietakt.

År 2025 blir Lidmanska en del av Carlforsska gymnasiet

Berör inte elever som börjar hos oss nu

År 2025 kommer Lidmanska gymnasiet som är en gymnasiesärskola att tillhöra Carlforsska gymnasiet.

2021-04-30

Beslutet togs av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden den 29 april. Det ligger så långt fram att det inte kommer att beröra er som går på skolan idag eller ska börja på skolan i höst.

Carlforsska gymnasiet växer och blir större när fler skolor slås ihop. År 2025 kommer Lidmanska också ingå i den nya organisationen, och då finns nya lokaler byggda som passar gymnasiesärskolan.

Bakgrunden till beslutet är en utredning som visar att en större skola kan ge ökad samverkan mellan program, det blir en inkluderande skola med flera olika program och skolformer, och den är inte lika ekonomiskt sårbar.

Bild på Lidmanska gymnasiet

Möte för elever födda 2002

Aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. 18 Februari 16.00

18 februari klockan 16.00 kommer vi hålla ett Digitalt möte på Teams för med Information om: Aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. Klicka "Visa mer +" för länken till mötet.

2021-01-22

Det vi kommer avhandla på mötet är: Information om aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. Elever har rätt till aktivitetsersättning fr.o.m. juli det år de blir 19 år. Ersättningen betalas ut av Försäkringskassan

Datum för detta informationstillfälle är 18 februari klockan 16.00.

Följ länken för Teams-möte: >>>Anslut till mötet här<<<

Bild på Lidmanska gymnasiet

Möte för avgångselever

25 Februari 16.00

25 februari klockan 16.00 kommer vi hålla ett Digitalt möte på Teams för med Information om: Aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga. Information från LSS om Daglig verksamhet. Dessutom berättar Komvux om särskild utbildning för vuxna. Klicka "Visa mer +" för länken till mötet.

2021-01-12

Det vi kommer avhandla på mötet är: Information om aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga. Information från LSS om Daglig verksamhet. Komvux särskild utbildning för vuxna informerar.

Datum för detta informationstillfälle är 25 februari klockan 16.00.

Följ länken för Teams-möte: >>>Anslut till mötet här<<<

Bild på fötter

Skoljoggen

Kul för både elever och personal!

Den årliga skoljoggen genomfördes på Rocklunda den 16 september. Elever och personal hade en fin dag i solen, med motion och umgänge. Vi invigde även vår nya fina trehjuliga elcykel.

2020-09-30

• Lidmanska