Välkommen till Rudbeckianska gymnasiet!

Skolan med tradition och nytänkande, ger eleverna redskap för livet
– kunskap, självkänsla, empati.

Välkomna på öppet hus

Måndag 5 december klockan 17.30 - 20.00

Träffa och få information av våra elever, lärare, elevhälsa och elevorganisationer. Titta runt i våra lokaler och njut av elevernas julpynt i vår ljushall. Vi bjuder på mat i skolrestaurangen från klockan 17.00. Fri parkering på skolgården.

2022-11-15

Bild på Alexandra Sestelo Lundman

"Utbildningen har överträffat mina förväntningar..."

Alexandra Sestelo Lundman - Humanistiska programmet

"Jag har ett stort intresse för språk och efter att ha besökt öppet hus beslutade jag mig för att spendera min gymnasietid här på Rudbeckianska och humanistiska programmet."

2022-10-24

"Utbildningen har överträffat mina förväntningar med intressanta kurser och fin klassgemenskap.
Den har både stimulerat mitt behov av att lära mig och bidragit till min personliga utveckling. Alla utmaningar och att omges av kloka och välkomnande människor har gjort att jag har vuxit som individ."

Bild på David Randberg

"Min gymnasietid är jag väldigt nöjd med."

David Randberg - Naturvetenskapsprogrammet

"Jag valde Rudbeckianska för jag ville gå på en skola med många elever och lockades av skolans alla fester och traditioner."

2022-10-24

"Naturprogrammet är ett brett program som ger många valmöjligheter i framtiden. Min gymnasietid är jag väldigt nöjd med.Jag har haft bra lärare, fått en bra grund för fortsatta studier och lärt känna massor av nya människor."

Bild på Kevin Kallioniemi

"Nu är jag en sann Rudbeckian."

Kevin Kallioniemi - Barn och fritidsprogrammet

"Barn och fritid för mig var givet eftersom jag ville gå i min pappas fotspår och arbeta med ungdomar."

2022-10-24

"Jag är glad att jag kom in på Rudbeck, här har jag fått goda vänner och riktigt roliga år.
Nu är jag en sann Rudbeckian."

Prövningar höstterminen 2022

Vill du göra en prövning i en kurs?

Inom ett år efter avslutade studier på skolan kan du göra en prövning. Du kan pröva för ett godkänt betyg (om du tidigare fått ett F) eller för en högre betyg (om du tidigare har ett godkänt betyg). Om det gått mer än ett år ska du istället kontakta vuxenutbildningen. Här hittar du de datum för de prövningstillfällen som finns på Rudbeckianska gymnasiet under hösten. Sista anmälningsdatum för respektive prövning är tre veckor före prövningstillfället. OBS, gäller ej prövningarna i matematik, där är sista anmälningsdatum torsdag 13 oktober.

2022-09-08

Vill du anmäla dig?

Titta i schemat nedan för att se vilket/vilka datum som gäller för den kurs du vill göra prövning i.

Kostnad är 500 kr/prövning och du kan endast anmäla sig till 1 prövning per tillfälle.

Betalning görs genom Swish efter du fått bekräftelse från skolan att du är registrerad på prövningen. Numret får du i bekräftelsen per mail.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till rudbeckianska@vasteras.se

I mailet ska du uppge dessa 6 saker:
1. Fullständigt namn
2. Kurs du vill pröva och datum för prövningen
3. Personnummer
4. Adress
5. Mobilnummer
6. Mailadress

Betyg sätts ca 2 veckor efter prövningen och skickas därefter hem per post.

Prövningsschema höstterminen 2022

Vecka

v.43

Lördag 29 oktober