Välkommen till Rudbeckianska gymnasiet!

Skolan med tradition och nytänkande, ger eleverna redskap för livet
– kunskap, självkänsla, empati.

Bild på elever på Carforsska gymnasiet.

Samlad information om ditt gymnasieval

Under fliken, Inför ditt gymnasival , har vi samlat information om våra programmen. Hör vad våra elever tycker om skolan, möt våra elevorganisationer och kika in i våra lokaler. Länk till sidan Inför ditt gymasieval Inför ditt gymnsieval

Istället för prova-på-dagar

Digitala möten med våra elever och lärare

Fram till omvalsperioden ersätter vi våra prova-på-dagar på Rudbeckianska gymnasiet med personliga digitala möten för varje elev som anmäler sig.

2022-01-12

Vid anmälan bokar vi en tid när en elevambassadör och en lärare ringer upp via Teams för att berätta mer om och svarar på frågor om det program/inriktning/profil du är intresserad av.

Anmäl dig till studie- och yrkesvägledaren

Anmälan sker via skolans studie- och yrkesvägledare för respektive program.

Samhällsvetenskap- matilda.hjalte@vasteras.se (ange profil)

Barn- och fritid, Teknik, Wegas- ida.hubner@vasteras.se (ange inriktning)

Naturvetenskap, Humanistisk- monika.albrektsson@vasteras.se (ange inriktning)

Prata med studievägledare

Varje onsdag (19 januari, 26 januari, 2 februari och 9 februari) mellan klockan 19.00 och 20.00 ringer vi upp er som anmält att ni vill ha kontakt med oss.

Här kan du ställa frågor inför ditt gymnasieval och studier på Rudbeckianska gymnasiet. Fyll i länken nedan så ringer vi upp dig.

Studenter med studentmössa utanför Rudbeck

Ska du välja till gymnasiet?

Allt du behöver veta finns på en sida

Nu har vi samlat alla våra filmer, programblad och länkar på samma ställe under rubriken "Inför ditt gymnasieval". Här finns skolpresentation, film om elevhälsa, film om våra program där eleverna också berättar varför dom valde just sitt program och mycket mer.

2022-01-19

För att du ska få så mycket information som möjligt om vår skola har vi skapat flera filmer. I filmerna möter du våra elever och medarbetare.

• Here4you, som jobbar för gemenskap och mot utanförskap och ensamhet, berättar i en av filmerna om sitt viktiga arbete.

• I filmen om elevhälsan får du möta skolsköterska, kurator, studie- och yrkesvägledare och specialpedagoger som arbetar för att ge dig de bästa förutsättningarna under din studietid här hos oss.

• Kika in i våra lokaler och se hur det ser ut här.

• Vi har filmer för alla våra program där du möter både lärare och elever. I filmerna får du fördjupad information om vad programmet innebär.

Se filmer och läs mer under "Inför ditt gymnasieval"

Illustration av en dator med en enkätundersökning på skärmen

Hjälp oss att bli bättre!

-enkät om webben

Just nu håller vi på med en enkätundersökning för att få veta vad du tycker om vår webbplats. Undersökningen tar bara någon minut att besvara. Resultatet kommer att vara till stor hjälp för oss i vårt framtida arbete med webbplatsen. Tack för att du hjälper oss att bli bättre!

2022-01-14

Vår webbplats innehåller information om våra arbetssätt, hur du gör för att söka plats och hur det är att arbeta hos oss. Det är viktigt för oss att veta om webbplatsen fungerar bra för dig som använder den. Kanske saknar du någon information eller har tips på förbättringar? Delta i så fall gärna i vår undersökning så kan vi göra webbplatsen ännu bättre!

Vårens prövningar

Nu är det dags att anmäla sig till vårens prövningar.

Nu kan du som tidigare varit elev på Rudbeckianska gymnasiet med examensår 2020 eller 2021 anmäla dig till prövning oavsett tidigare betyg förutsatt att kursen finns i ditt studiebevis/examensbevis. Avgiften är 150 kr per prövning. Prövningarna genomförs på lördagar v.10- v.14. Sista anmälningsdag för vårterminens prövningar är den 21 januari. Observera dock att för prövning i Svenska gäller senast den 14 januari. Anmäl dig på länkarna nedan.

2021-08-16

Efter att du anmält dig kommer kallelse till prövning samt information om betalning.

Länk till prövningsanmälan i Svenska: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=tWRZ0YH0o02mY8qWECIuQ2UsoDpXAb1KtYx9SJlnBxRUNzRYVE0yS1JIU0QyWUgzVkVJTE9WMFpTQy4u

Länk till prövningsanmälan i övriga ämnen: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=tWRZ0YH0o02mY8qWECIuQ2UsoDpXAb1KtYx9SJlnBxRUMUhRV0NFNzVFOVMzRDQ4TVhERlRUNEJPRy4u

Ny profil på samhällsprogrammet

Profil - Samhällspåverkan

Är du nyfiken på hur samhället vi lever i påverkar oss? Vill du lära dig mer om hur vi som individer kan påverka vår omvärld? Då är den här profilen något för dig.

2021-10-14

Här får du, genom att arbeta med samhällskunskap både i teori och praktik, utveckla kunskaper som möjliggör medvetna val och inflytande. Dessutom får du fördjupa din förståelse för komplexa samhällsfrågor som berör politisk, ekonomisk och social hållbarhet. Du får också lära dig mer om demokrati och om hur en människa kan påverkas för att tycka, tänka och agera på ett visst sätt.

Ny inriktning på humanistiska programmet

Inriktning kultur

Till hösten 2022 kommer vi att erbjuda kulturinriktningen vid sidan av språkinriktningen på humanistiska programmet under förutsättning att beslut fattas i nämnd. Kulturinriktningen ger dig fördjupade kunskaper i kultur, historia och människans tänkande.

• Rudbeckianska