$news.alt

En hälsning från en fd elev

Så här var Emma-Karins tid på Rudbeckianska

”Möjligheten att förändras och växa var något det bästa med min tid på Rudbeck. Den gjordes möjlig av det enorma engagemang som fanns både hos personal och elever. Det fanns en känsla av att alla kunde lyckas, alla skulle lyckas och vi ville dessutom ha roligt under tiden”

VISA MER

Emma-Karin Rehnman, tidigare elev på Rudbeckianska gymnasiet, tog studenten från naturvetenskapliga programmet år 2018 och har redan hunnit skriva två romaner. Den första, Alla dör i slutet, självpublicerades redan ett halvår efter gymnasiet. Rehnmans andra roman, Atlas, är redo att ges ut och vi hoppas att den kommer ut i tryck så snart som möjligt.

I november 2019 tilldelades Rhenman Lilla Augustpriset för sin novell En ospelad fiol. Priset har varit en språngbräda för många unga författare genom åren, däribland Amanda Svensson, Moa-Lina Croall och Lyra Ekström Lindbäck som senare tilldelats ”stora” Augustpriset.

Emma-Karin Rehnman satsar på en författarkarriär på heltid, hon har redan påbörjat arbetet med sin tredje roman. Just nu jobbar hon deltid som fritidsledare på en skola på Lidingö och kombinerar det med sitt författarskap.

Hör Emma-Karin Rehnman berätta om hur hennes tid på Rudbeckianska gymnasiet varit i klippet ovan. Hon passar även på att ge oss tittare några tips på vägen för de kommande tre åren.

Du kan läsa Emma-Karin Rehnmans vinnande bidrag här: En ospelad fiol.

Planerade prövningar 18/3

Prövningar inställda

Skolan är stängd fr. o. m. onsdag 18/3. De prövningar som är planerade att genomföras onsdag 18/3 skjuts på framtiden. Det är i nuläget oklart när dessa kommer genomföras. Vi återkommer med information om nytt datum så snart vi vet.

Vinnare Pedagogiska priset

Vinnarna av Pedagogiska priset

Årets pristagare 2019

Årets pristagare: Önsta förskola som representerades av Emma Gimberg och Pernilla Thölin, Anna-Maria Lind på Rudbeckianska gymnasiet och Pernilla Torseng på Hagabergskolan.

Anna-Maria Lind, Rudbeckianska gymnasiet

Motiveringen lyder:

”För ditt starka pedagogiska engagemang i arbetet med eleverna. På ett tydligt och strukturerat sätt arbetar du med att skapa goda relationer till och mellan eleverna. Deras samstämmiga upplevelse av att vara sedda och viktiga ger dem inspiration att anstränga sig för att lyckas med studierna. Du har genom relationsbyggandet skapat förutsättningar för ett gott lärande och därmed också för deras gymnasieexamen!”

- Jag är otroligt stolt och rörd, varm i hjärtat. Sen tar det nog lite tid att sjunka in. Det betyder otroligt mycket för hela arbetslaget. För jag är ju inte själv egentligen att få priset utan det är hela arbetslaget och det lyfter också yrkesprogrammet. Så det kommer bli jättekul att göra något tillsammans med de andra som utvecklar och inspirerar oss allihopa, säger Anna-Maria Lind.